WEDI Fundo Exkluzív zuhanykialakítás

Fürdőszobai ötletek és megoldások

2008-11-08 16:17:50 |

Az épületek vizes helyiségének esztétikus kialakításának nélkülözhetetlen eleme a különlegesen formatervezett, síkba süllyesztett zuhanytálca.

Napjainkban a lakások és családi házak tervezésekor egyre nagyobb figyelmet szentelünk a fürdőszobák és wellness helyiségek kialakítására. A burkolható mosdópultok, kádbeépítések, különböző íves felületek kialakítása sok munkával és még több porral, kosszal jár hagyományos technológiák alkalmazásakor. E problémák legegyszerűbb megoldására ad választ rendszerelvű építőlemezeivel és rögzítő-elemeivel a wedi. Ezzel a nagyszerű rendszerrel tartóváz építése nélkül készíthetünk íves felületeket, dobogókat, polcokat anélkül, hogy külön víz- és páravédelemről kellene gondoskodnunk.
A wedi Fundoval megvalósítható a burkolt felületű, tökéletes zuhanytálca. Többféle méretben és formában kapható. Exkluzív kialakításhoz a kör, a csiga az ötszög vagy a lekerekített sarkú, esetleg a nagyformátumú (150x200 cm) zuhanytálcák javasoltak, melyek padlóba süllyeszthetők, és a fürdőszoba padlójával azonos anyagokkal (kerámia, üvegmozaik, bambusz, műgyanta) burkolhatók.
Hagyományos kialakítás esetén a lejtésképzés és a vízzárás (főleg az összefolyó környékén) okozhatja a legtöbb problémát. Ilyen helyekre ajánljuk ezt a wedi Fundo termékcsoportot, mely előre legyártott, különböző méretekben és formákban kapható, lefolyóval egybeépített zuhanytálcákat tartalmaz. A zuhanytálcák elhelyezése igen egyszerű, nem kell a lejtésképzéssel és a vízzárással bajlódni, csak egy megfelelő lefolyócső csatlakozást igényel. Íves wedi fallal kombinálva (pl. kör, csiga stb.) tetszetős, elegáns zuhanyzókat, ajtóval ellátva pedig zuhanykabinokat alakíthatunk ki. Az építőlemez alkalmas sarok- és hidromasszázs kádak beépítésére, akár bontható kialakításban is. A lemez méretéből adódóan (2500x600 mm) egy tábla elegendő egy normál méretű sarokkád előfalának kialakításához.
Helyszűkéből, méretből adódó probléma esetén is (pl. nem szabványos hely, belelógó gépészeti csőeltakarás vagy pozitív falsarok), a standard méretű wedi Fundo tálcák méretre vágásával problémamentesen kialakítható a zuhanyzó. Az egységcsomagok tartalmazzák a teljes szifon szerkezetet összefolyó ráccsal, amelyből több tetszetős forma is választható. A tálcákkal a lejtésképzés is megoldott, így a víz a lefolyó és nem a szomszéd nyaka irányába távozik. A tálca Styrofoam hőszigetelésű magja a zuhanyzás során kellemesen meleg hőérzetet biztosít, a gyári lejtésképzés pedig a kivitelező munkáját könnyíti meg.

A Wedi Fundo zuhanytálca beépítése:

  1. Helyezze el a Wedi Fundo szifon alsó részét a zuhanytálcáknak kirekesztett nyílás közepén úgy, hogy az a zuhanytálca közepére kerüljön, majd csatlakoztassa az előre elhelyezett DN50-as szennyvízelvezetéshez.
  2. A csomagban található védősapkát helyezze a szifonba.
  3. Hordja fel a flexibilis csemperagasztót a Fundo zuhanytálca aljára, majd helyezze a tálcát a helyére.
  4. Nyomja az alsó tömítőgyűrűs elemet az előzőleg bebetonozott szifon alsó részébe.
  5. Tömítse a csatlakozási pontokat.
  6. Burkolja le a Fundo zuhanytálcát.
  7. Tegye helyére az összefolyó rácsot. A szifon takarítása bármikor elvégezhető a bepattintott alkatrészek eltávolításával.

A wedi több mint egy burkolható építőelem, olyan komplett rendszer, ami megoldást nyújt a vizes helyiségekben előforduló különleges belsőépítészeti igényekre.
A rendszer forgalmazója az R. W. Bautech Hungary Kft.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mosdós ötletek

A lakásban lakók igényességéről a konyha és a fürdőszoba adja a legtöbb információt az odalátogatóknak. És az igényesség nem csupán a tisztaságra, hanem a helyiség kialakítására is vonatkozik.


Mintás csempe másképpen

Az alábbi képes összeállításunkban nem arra kerestünk példákat, hogy milyen csempeminták vannak, hanem arra, hogy miként lehet játszani különböző csempékkel, és azokból harmonikus kompozíciót...