WEDI Fundo Exkluzív zuhanykialakítás

Fürdőszobai ötletek és megoldások

2008-11-08 16:17:50 |

Az épületek vizes helyiségének esztétikus kialakításának nélkülözhetetlen eleme a különlegesen formatervezett, síkba süllyesztett zuhanytálca.

Napjainkban a lakások és családi házak tervezésekor egyre nagyobb figyelmet szentelünk a fürdőszobák és wellness helyiségek kialakítására. A burkolható mosdópultok, kádbeépítések, különböző íves felületek kialakítása sok munkával és még több porral, kosszal jár hagyományos technológiák alkalmazásakor. E problémák legegyszerűbb megoldására ad választ rendszerelvű építőlemezeivel és rögzítő-elemeivel a wedi. Ezzel a nagyszerű rendszerrel tartóváz építése nélkül készíthetünk íves felületeket, dobogókat, polcokat anélkül, hogy külön víz- és páravédelemről kellene gondoskodnunk.
A wedi Fundoval megvalósítható a burkolt felületű, tökéletes zuhanytálca. Többféle méretben és formában kapható. Exkluzív kialakításhoz a kör, a csiga az ötszög vagy a lekerekített sarkú, esetleg a nagyformátumú (150x200 cm) zuhanytálcák javasoltak, melyek padlóba süllyeszthetők, és a fürdőszoba padlójával azonos anyagokkal (kerámia, üvegmozaik, bambusz, műgyanta) burkolhatók.
Hagyományos kialakítás esetén a lejtésképzés és a vízzárás (főleg az összefolyó környékén) okozhatja a legtöbb problémát. Ilyen helyekre ajánljuk ezt a wedi Fundo termékcsoportot, mely előre legyártott, különböző méretekben és formákban kapható, lefolyóval egybeépített zuhanytálcákat tartalmaz. A zuhanytálcák elhelyezése igen egyszerű, nem kell a lejtésképzéssel és a vízzárással bajlódni, csak egy megfelelő lefolyócső csatlakozást igényel. Íves wedi fallal kombinálva (pl. kör, csiga stb.) tetszetős, elegáns zuhanyzókat, ajtóval ellátva pedig zuhanykabinokat alakíthatunk ki. Az építőlemez alkalmas sarok- és hidromasszázs kádak beépítésére, akár bontható kialakításban is. A lemez méretéből adódóan (2500x600 mm) egy tábla elegendő egy normál méretű sarokkád előfalának kialakításához.
Helyszűkéből, méretből adódó probléma esetén is (pl. nem szabványos hely, belelógó gépészeti csőeltakarás vagy pozitív falsarok), a standard méretű wedi Fundo tálcák méretre vágásával problémamentesen kialakítható a zuhanyzó. Az egységcsomagok tartalmazzák a teljes szifon szerkezetet összefolyó ráccsal, amelyből több tetszetős forma is választható. A tálcákkal a lejtésképzés is megoldott, így a víz a lefolyó és nem a szomszéd nyaka irányába távozik. A tálca Styrofoam hőszigetelésű magja a zuhanyzás során kellemesen meleg hőérzetet biztosít, a gyári lejtésképzés pedig a kivitelező munkáját könnyíti meg.

A Wedi Fundo zuhanytálca beépítése:

  1. Helyezze el a Wedi Fundo szifon alsó részét a zuhanytálcáknak kirekesztett nyílás közepén úgy, hogy az a zuhanytálca közepére kerüljön, majd csatlakoztassa az előre elhelyezett DN50-as szennyvízelvezetéshez.
  2. A csomagban található védősapkát helyezze a szifonba.
  3. Hordja fel a flexibilis csemperagasztót a Fundo zuhanytálca aljára, majd helyezze a tálcát a helyére.
  4. Nyomja az alsó tömítőgyűrűs elemet az előzőleg bebetonozott szifon alsó részébe.
  5. Tömítse a csatlakozási pontokat.
  6. Burkolja le a Fundo zuhanytálcát.
  7. Tegye helyére az összefolyó rácsot. A szifon takarítása bármikor elvégezhető a bepattintott alkatrészek eltávolításával.

A wedi több mint egy burkolható építőelem, olyan komplett rendszer, ami megoldást nyújt a vizes helyiségekben előforduló különleges belsőépítészeti igényekre.
A rendszer forgalmazója az R. W. Bautech Hungary Kft.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A burkolatragasztók választás szempontjai

A csempeszalonok kínálatában az utóbbi egy-két évtizedben jelentős változás történt. Nemcsak aburkolólapok kínálata lett a korábbiaknál sokkal szélesebb, hanem az is elmondható, hogy a mai...


Fürdőszobai beépítések

Egy szépen beépített és megépített fürdőszoba a lakás legékesebb dísze lehet. Talán itt élheti legjobban ki a fantáziáját a belső építész, tervező és a lakástulajdonos is.