Miként zajlik egy társasház fűtéskorszerűsítése?

2009-04-12 18:51:38 |

Hogyan lesz a fűtési hálózat korszerűsítve, pályázatkészítéssel, tervezéssel, finanszírozással, kivitelezéssel, majd a fűtési költségek fogyasztás arányos szétosztásával?

A Kéki Kft és a Gáti Kft teljes körűen vállalja a kérdéses feladatokat.
Első körben a felkérésnek eleget téve, ajánlatot készítünk az épület fűtési rendszerének korszerűsítésére. Az árajánlat általános tartalma: strangszabályzók, termosztatikus szelepek, visszatérő csavarzatok, költségmegosztó készülékek és ezek beépítése, valamint szükség szerinti vezeték átalakítások.
A közgyűléseken szakmai tájékoztatást biztosítunk és ismertetjük a finanszírozási lehetőségeket - állami kamattámogatott, jelzálogmentes hitel formájában. Az állami támogatás levonását követően a bekerülési költség akár 300,-Ft/radiátor/hó törlesztéssel fizethető 60 hónapon keresztül. A közgyűlés hozzájárulását követően (50%+1 fő szükséges), megkezdődnek a tervezési, pályázat készítési és az esetleges hitel-ügyintézési feladatok. A pályázat postára adását követően a felújítási munkálatok megkezdődhetnek. A kivitelezés időtartama egy 100 lakásos épület esetén egy hét. A felújítási munkálatokra teljes körűen 4 év garanciát biztosítunk. A fűtési szezon beindulását követően a felszálló vezetékek beszabályozásra kerülnek a hőszolgáltató által jóváhagyott tervek alapján.

A telepített költségmegosztók az adatokat rádiófrekvenciás jeltovábbítással küldik egy erre kifejlesztett gyűjtő egységbe. E rendszer nagy előnye, hogy a mérés miatt nem kell a lakásokba bejutni. Az így kialakított érdekeltségi rendszer a tulajdonosokat takarékosságra ösztönzi, és a fűtési költségmegosztók időszakos leolvasását követően a fűtési számlája is a saját hőfelhasználása arányában alakul.
Már az első két hónap után megtörténhet az épület fűtési hőjének lakásonkénti szétosztása. Az elszámolás bruttó 300 Ft/radiátor/alkalom, melynek köszönhetően a következő két hónapban fizetendő hődíj a mérés alapján megállapított fogyasztási aránynak megfelelően kerül kiszámlázásra a hőszolgáltató részéről. A mérési költség tartalmazza a hőmegosztási lista elkészítését, figyelembe véve a lakások fekvéséből adódó korrekciókat.

Az első szezonban történő háromszori kiértékelésnek köszönhetően, egy fűtési idény alatt megtanulhatják a tulajdonosok, hogyan tudják a szükségleteiknek megfelelően használni a szabályzó szelepeket. Idén több azonos felépítésű épület hőfogyasztását összehasonlítva megmutatkozott, hogy a korszerűsített épületeknél 20-28%-os energia megtakarítás érhető el.

Kéki Hőtechnika Kft.
Székhely: 1112 Budapest, Kérő u. 18.
Tel/Fax: (06 1) 31-00-495
Webcím: www.kekihotechnika.hu
E-mail: tibor@kekihotechnika.hu

Gáti Hőtechnika Kft.
Székhely: 1112 Budapest, Menyecske u. 31.
Tel/Fax: (06 1) 31-00-495
E-mail:gatikft@t-online.hu, gatikft@upcmail.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Átmeneti fűtések, nyaralófűtés

Az átmeneti évszakokban gyakran alternatív fűtési módszerek után nézünk. Szükség lehet erre alassan beüzemelő nyaralókban, de akár az állandó fűtési rendszerű lakásokban is, ahol a központi...


Elektromos padlófűtések

Milyen jó lenne, ha nem fázna a lábunk a fürdőszobában, ha gyerekeink meleg padlón játszhatnának, és nem éreznék a padló hidegét! Az elektromos padlófűtés az egyik legegyszerűbben kivitelezhető...