Miként zajlik egy társasház fűtéskorszerűsítése?

2009-04-12 18:51:38 |

Hogyan lesz a fűtési hálózat korszerűsítve, pályázatkészítéssel, tervezéssel, finanszírozással, kivitelezéssel, majd a fűtési költségek fogyasztás arányos szétosztásával?

A Kéki Kft és a Gáti Kft teljes körűen vállalja a kérdéses feladatokat.
Első körben a felkérésnek eleget téve, ajánlatot készítünk az épület fűtési rendszerének korszerűsítésére. Az árajánlat általános tartalma: strangszabályzók, termosztatikus szelepek, visszatérő csavarzatok, költségmegosztó készülékek és ezek beépítése, valamint szükség szerinti vezeték átalakítások.
A közgyűléseken szakmai tájékoztatást biztosítunk és ismertetjük a finanszírozási lehetőségeket - állami kamattámogatott, jelzálogmentes hitel formájában. Az állami támogatás levonását követően a bekerülési költség akár 300,-Ft/radiátor/hó törlesztéssel fizethető 60 hónapon keresztül. A közgyűlés hozzájárulását követően (50%+1 fő szükséges), megkezdődnek a tervezési, pályázat készítési és az esetleges hitel-ügyintézési feladatok. A pályázat postára adását követően a felújítási munkálatok megkezdődhetnek. A kivitelezés időtartama egy 100 lakásos épület esetén egy hét. A felújítási munkálatokra teljes körűen 4 év garanciát biztosítunk. A fűtési szezon beindulását követően a felszálló vezetékek beszabályozásra kerülnek a hőszolgáltató által jóváhagyott tervek alapján.

A telepített költségmegosztók az adatokat rádiófrekvenciás jeltovábbítással küldik egy erre kifejlesztett gyűjtő egységbe. E rendszer nagy előnye, hogy a mérés miatt nem kell a lakásokba bejutni. Az így kialakított érdekeltségi rendszer a tulajdonosokat takarékosságra ösztönzi, és a fűtési költségmegosztók időszakos leolvasását követően a fűtési számlája is a saját hőfelhasználása arányában alakul.
Már az első két hónap után megtörténhet az épület fűtési hőjének lakásonkénti szétosztása. Az elszámolás bruttó 300 Ft/radiátor/alkalom, melynek köszönhetően a következő két hónapban fizetendő hődíj a mérés alapján megállapított fogyasztási aránynak megfelelően kerül kiszámlázásra a hőszolgáltató részéről. A mérési költség tartalmazza a hőmegosztási lista elkészítését, figyelembe véve a lakások fekvéséből adódó korrekciókat.

Az első szezonban történő háromszori kiértékelésnek köszönhetően, egy fűtési idény alatt megtanulhatják a tulajdonosok, hogyan tudják a szükségleteiknek megfelelően használni a szabályzó szelepeket. Idén több azonos felépítésű épület hőfogyasztását összehasonlítva megmutatkozott, hogy a korszerűsített épületeknél 20-28%-os energia megtakarítás érhető el.

Kéki Hőtechnika Kft.
Székhely: 1112 Budapest, Kérő u. 18.
Tel/Fax: (06 1) 31-00-495
Webcím: www.kekihotechnika.hu
E-mail: tibor@kekihotechnika.hu

Gáti Hőtechnika Kft.
Székhely: 1112 Budapest, Menyecske u. 31.
Tel/Fax: (06 1) 31-00-495
E-mail:gatikft@t-online.hu, gatikft@upcmail.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Légfűtéses kandallók

Gyors felfűtés, több helyiség melegítése, kis beruházási költség, hangulatos kialakítás - ezek a légfűtéses kandallók legfőbb előnyei.


Kéménytanácsadó

Barlangokban lakó őseink is csak akkor nézhettek a füstmérgezés veszélye nélkül a tél elé, ha a barlangnak nem csak bejárata, hanem a tetején füstelvezető nyílása is volt. A fizika azóta sem...