Elektronikus radiátortermosztát

2012-03-07 22:09:52 | Módosítva: 2012-03-07 22:09:52

Vezeték nélkül, rádiófrekvencián kommunikál a Danfoss központi- és radiátortermosztátja. Ennek köszönhetően egy helyről beállíthatjuk a lakás összes helyiségének hőmérsékletét.

A living connect nevű elektronikus radiátor termosztát felszerelése alig egy percet vesz igénybe és a Danfoss Link központi egységgel könnyen programozható vezeték nélküli kapcsolat segítségével. Ez a központi "agy" bárhol elhelyezhető a házon belül, ahol a tápellátása biztosítható.

Ezzel a megoldással nemcsak nagyobb komfort és fűtési költség megtakarítás érhető el, de a szerelési idő is lerövidül. A termosztátokat takarék hőmérsékletre állítja a rendszer, ha pl. utazás miatt nem tartózkodnak otthon. A visszaérkezésre a Danfoss Link a kívánt hőmérsékletre fűti a helyiségeket. A másik hasznos lehetőség a szellőztetés funkció, mely a termosztátot lekapcsolja, ha hirtelen hőmérséklet csökkenés állna be (pl. szellőztetés miatt).

A termosztátok külön-külön is programozhatók, akár napi 3 időprogrammal is. Az automata vezérlés lelkét képező központ a Z-Wave kommunikációs protokol szerint kapcsolódik a házban lévő living connect termosztátokhoz, a vizes vagy elektromos padlófűtés szabályzójához, valamint más készülékek vezérlésére szolgáló kapcsolókhoz. A központ minden egyes helyiség napi fűtésszabályozását végzi a beállított időprogram alapján. Ezzel a funkcióval az életritmusnak megfelelően beállítható a heti fűtési program, amivel végső soron energiát lehet megtakarítani. A kommunikáció kétirányú: a living connect termosztáton is állítható a kívánt hőmérséklet, majd jelet küld a központnak és az szinkronizálja a beállítást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: radiátor, szelep

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fűtéskorszerűsítés - kazáncsere nélkül

Napjainkban az egyre erősebben rohanó gázárak talán egyetlen pozitív hatásaként említhető az, hogy sokunkat sarkall bizonyos energia-megtakarítási lépésekre. Amíg a régi épületekben hirtelen...


Külső WC tartályok

Egy WC kialakítása, esztétikája ugyanolyan fontos, mint az, hogy mindig működőképes is legyen. Ezen túlmenően nem árt, ha az öblítés víztakarékos, mert az ellenkezője bizony sokba kerül. A korszerű...