Elektronikus radiátortermosztát

2012-03-07 22:09:52 | Módosítva: 2012-03-07 22:09:52

Vezeték nélkül, rádiófrekvencián kommunikál a Danfoss központi- és radiátortermosztátja. Ennek köszönhetően egy helyről beállíthatjuk a lakás összes helyiségének hőmérsékletét.

A living connect nevű elektronikus radiátor termosztát felszerelése alig egy percet vesz igénybe és a Danfoss Link központi egységgel könnyen programozható vezeték nélküli kapcsolat segítségével. Ez a központi "agy" bárhol elhelyezhető a házon belül, ahol a tápellátása biztosítható.

Ezzel a megoldással nemcsak nagyobb komfort és fűtési költség megtakarítás érhető el, de a szerelési idő is lerövidül. A termosztátokat takarék hőmérsékletre állítja a rendszer, ha pl. utazás miatt nem tartózkodnak otthon. A visszaérkezésre a Danfoss Link a kívánt hőmérsékletre fűti a helyiségeket. A másik hasznos lehetőség a szellőztetés funkció, mely a termosztátot lekapcsolja, ha hirtelen hőmérséklet csökkenés állna be (pl. szellőztetés miatt).

A termosztátok külön-külön is programozhatók, akár napi 3 időprogrammal is. Az automata vezérlés lelkét képező központ a Z-Wave kommunikációs protokol szerint kapcsolódik a házban lévő living connect termosztátokhoz, a vizes vagy elektromos padlófűtés szabályzójához, valamint más készülékek vezérlésére szolgáló kapcsolókhoz. A központ minden egyes helyiség napi fűtésszabályozását végzi a beállított időprogram alapján. Ezzel a funkcióval az életritmusnak megfelelően beállítható a heti fűtési program, amivel végső soron energiát lehet megtakarítani. A kommunikáció kétirányú: a living connect termosztáton is állítható a kívánt hőmérséklet, majd jelet küld a központnak és az szinkronizálja a beállítást.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: radiátor, szelep

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Panelfűtés korszerűsítése

A hazánkban található panellakások 40-45%-át egycsöves, átfolyós rendszerű fűtési rendszerrel szerelték, ami kizárja a hőmérsékletszabályozás lehetőségét. Viszonylag kis befektetéssel ez a rendszer...


Fűtéskorszerűsítés - kazáncsere nélkül

Napjainkban az egyre erősebben rohanó gázárak talán egyetlen pozitív hatásaként említhető az, hogy sokunkat sarkall bizonyos energia-megtakarítási lépésekre. Amíg a régi épületekben hirtelen...