A vízmértékekről

2010-06-02 02:35:35 |

TOVARNA MERIL KOVINE D.D. a kiváló minőségű vízmértékek legnagyobb gyártói közé tartozik Európában. A magas minőség legjobb bizonyítéka a vevőkör, akik világ minden részéről keresik termékeiket. Vevőik igényét pontos, funkcionális és felhasználóbarát mérési eszközökkel akarják kielégíteni.

Termékeiket elsősorban az építőipar számára készítik, ahol a megbízhatóság, alkalmazhatóság elengedhetetlenül fontos. Az ISO 9001 tanúsítvány bizonyítja, hogy a vállalatuk a nemzetközi szabványokkal összhangban irányítja egész termelését és menedzsmentjét.
A vállalat gyökerei egész 1904-ig nyúlnak vissza, mikor a vállalkozó, J A Siegel, fából készült összehajtható mérőlécek gyártását kezdte meg. A Pohorje-i területhez közeli erdők bőséges jó minőségű nyersanyaggal látták el a céget. 1936-ban a cég elkezdte a vízmértékek gyártását, majd az 1940-es években termékskáláját kibővítette a fém és műanyag mérőeszközök gyártásával.
A vízmértékek a termelési programjuk vezető és elsődleges termékei.

Vízmértékek pontosságáról

A vízmértékeik mérési pontossága 0.5 mm/m alapállásban és 0.75 mm/m megfordított pozícióban. Mit is jelent ez a pontosság a gyakorlatban? A normál pozícióbeli 0,5 mm/m mérési pontosság azt jelenti, hogy egy 1m hosszú vízmérték maximum 0,5 mm-t hibázhat vízszintes vonalban mindkét oldalán, azzal a feltétellel, hogy a libella buboréka precízen, középen helyezkedik el a két jelgyűrűhöz képest.
A fordított pozícióbeli 0,75 mm/m mérési pontosság azt jelenti, hogy egy 1m hosszú vízmérték maximum 0,75 mm-t hibázhat vízszintes vonalban mindkét oldalán azzal a feltétellel, hogy a libella buboréka precízen középen helyezkedik el a két jelgyűrűhöz képest.

Vízmértékek "lelke" a libella:

  • Magas minőségű, ütésálló plexiből készül, melynek gyártási folyamata teljesen automatizált.
  • A libellák mechanikai pontosságát minden egyes darabnál számítógép ellenőrzi.
  • A gyártó 30 év garanciát vállal a folyadékvesztés ellen.
  • A libella beépítését követően annak elhelyezkedését az alaptestben többlépéses optikai eljárással ellenőrzik.
  • A speciális töltőfolyadék UV fénnyel és hőmérsékletingadozással szemben ellenálló.
  • A vízszintes libella nagyító hatása segít a buborék helyzetének könnyebb megállapításában.
  • A tükrös lencsével ellátott vízszintes libella segíti a könnyebb leolvast.

Fontos előnyök:

- Nagy gyártóműi tapasztalat
- Kimagasló minőség
- A vevői szükségletekhez igazított alkalmazhatóság
- Saját fejlesztés és libella gyártás
- A jó minőségű nyersanyagok használata
- Folyamatos számítógépes optikai ellenőrzés
- Magas mérési pontosság

ZOMKO Kereskedelmi Kft

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: vízmérték, vízszint

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vízmértékekről

A vízmérték egy mérő- és szintező műszer, melynek segítségével meghatározható, hogy az adott felület a vízszinteshez vagy a függőlegeshez képest hogyan helyezkedik el. Számos variációban, különböző...