Sárga és kék után piros vonal

Einhell - Red Line

2010-05-20 11:21:46 |

Minőségi fejlődésen ment keresztül az Einhell márka, amit a belső tartalom változásán túl a színek is jelképeznek. A korábbi sárga, majd a következő lépcsőfokot jelentő kék színű gépek mellet mára megjelentek a barkács kategória tetején lévő piros színű gépek. A dizájn és a minőség folyamatos fejlesztéséről a cég magyarországi igazgatójával, Mari Józseffel beszélgettünk.

Több mint 35 évvel ezelőtt németországi kereskedelmi cégként indult világhódító útjára az Einhell. A ma is egy család tulajdonában lévő vállalkozás mára multinacionális nagyvállalattá nőtte ki magát; a világ összes kontinensén, 50 országban van jelen.
Az Einhell márka gépeire mindeddig úgy tekintettünk, mint az "érdemes megvenni" kategóriára; barkács minőség, de az ár-érték aránya jó. Az utóbbi években a márka egy nagyon komoly fejlesztési szakaszon ment keresztül, ami többek között minőségi előrelépést jelentett. Az Einhell gépek fejlesztési központja a németországi cég központban, Landauban van, ahol a nagyon komoly "dizájn centerben" a jövő termékeit fejlesztik. Míg korábban a márkára - és az általa forgalmazott további márkanevekre - a kínai konstrukciók gyártatása volt jellemző, ma már a saját fejlesztésű gépek gyártatása folyik világszerte - természetesen Kínában is, de más fejlődő országokban is.

Az elmúlt évektől egyre divatosabb formájú és tartósabb szerszámgépek kerültek ki a forgalomba. Ma is kaphatók a citromsárga színű Bavaria termékek, amelyek a barkács kategória olcsóbb szintjén helyezkednek el. Az evolúciós fejlődést a cég a színekkel is jelképezni kívánja. Megjelentek a kék színű, formatervezett és minőségileg is előrébb tartó Einhell gépek. Ezek a barkács kategória "megbízható" szintjén helyezkednek el. A teljes termékpaletta kb. 2 évente kicserélődik, az újabb és újabb gépek követik a dizájn és a műszaki fejlődés követelményeit.
A folyamatos fejlesztések hatására az Einhell létrehozott egy felső kategóriás gépcsaládot is - még mindig a barkács kategórián belül, ezeket a piros szín különbözteti meg a többitől (red line=piros vonal). A piros gépeket a Bosch zöld és a BD sárga színű gépei közé pozícionálják, bár árban kedvezőbbek azoknál. A piros vonal gépeire magasabb minőség, és marketingben is megkülönböztetett bánásmód jellemző. A magasabb árral arányban álló minőséget a külföldi gyárakban az Einhell saját szakemberei ellenőrzik. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek a gépek sem profi kategóriájúak; nem folyamatos üzemre, hanem alkalmi használatra tervezték őket. Megjelentek a lithium akkumulátoros, vezeték nélküli szerszámgépek és kerti gépek is, amelyeknél a több cellás akkumulátor tökéletes feltöltését a legkorszerűbb elektronika ellenőrzi.

A minőségjavítás jegyében az Einhell központosította a gépek garanciális és garancián túli javítását budapesti szervizébe. A vásárló - probléma esetén - a vásárlási helyen keresztül, vagy csomagküldő szolgálat igénybevételével közvetlenül juttathatja el szerszámgépét a szakműhelybe; a X. kerület, Mázsa tér 7/5 címre. Itt található az Einhell mintabolt is. A szállítás költségét a gyártó viseli - de erről minden információ megtalálható a márka honlapján, a www.einhell.hu-n.
Az Einhell szerszámgépek a magyarországi barkács áruházakban és a hipermarketekben, valamint számtalan szerszám szaküzletben megvásárolhatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: einhell, szerszámgép

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Terjednek az akkus gépek

Az iparban, az otthoni DIY (csináld magad) tevékenységben, a hobbi kertészkedésben és a mezőgazdaságban, illetve erdőgazdaságokban egyaránt ellenállhatatlanul terjednek az akkumulátoros gépek....


Tovább bővült az Einhell Power X-Change rendszer

Legutoljára tavaly nyáron írtunk az Einhell „mester akku” rendszeréről, melynek keretében a ma már szerszámgépek és kerti eszközök szinte teljes választékát lehet működtetni közös...