Sárga és kék után piros vonal

Einhell - Red Line

2010-05-20 11:21:46 |

Minőségi fejlődésen ment keresztül az Einhell márka, amit a belső tartalom változásán túl a színek is jelképeznek. A korábbi sárga, majd a következő lépcsőfokot jelentő kék színű gépek mellet mára megjelentek a barkács kategória tetején lévő piros színű gépek. A dizájn és a minőség folyamatos fejlesztéséről a cég magyarországi igazgatójával, Mari Józseffel beszélgettünk.

Több mint 35 évvel ezelőtt németországi kereskedelmi cégként indult világhódító útjára az Einhell. A ma is egy család tulajdonában lévő vállalkozás mára multinacionális nagyvállalattá nőtte ki magát; a világ összes kontinensén, 50 országban van jelen.
Az Einhell márka gépeire mindeddig úgy tekintettünk, mint az "érdemes megvenni" kategóriára; barkács minőség, de az ár-érték aránya jó. Az utóbbi években a márka egy nagyon komoly fejlesztési szakaszon ment keresztül, ami többek között minőségi előrelépést jelentett. Az Einhell gépek fejlesztési központja a németországi cég központban, Landauban van, ahol a nagyon komoly "dizájn centerben" a jövő termékeit fejlesztik. Míg korábban a márkára - és az általa forgalmazott további márkanevekre - a kínai konstrukciók gyártatása volt jellemző, ma már a saját fejlesztésű gépek gyártatása folyik világszerte - természetesen Kínában is, de más fejlődő országokban is.

Az elmúlt évektől egyre divatosabb formájú és tartósabb szerszámgépek kerültek ki a forgalomba. Ma is kaphatók a citromsárga színű Bavaria termékek, amelyek a barkács kategória olcsóbb szintjén helyezkednek el. Az evolúciós fejlődést a cég a színekkel is jelképezni kívánja. Megjelentek a kék színű, formatervezett és minőségileg is előrébb tartó Einhell gépek. Ezek a barkács kategória "megbízható" szintjén helyezkednek el. A teljes termékpaletta kb. 2 évente kicserélődik, az újabb és újabb gépek követik a dizájn és a műszaki fejlődés követelményeit.
A folyamatos fejlesztések hatására az Einhell létrehozott egy felső kategóriás gépcsaládot is - még mindig a barkács kategórián belül, ezeket a piros szín különbözteti meg a többitől (red line=piros vonal). A piros gépeket a Bosch zöld és a BD sárga színű gépei közé pozícionálják, bár árban kedvezőbbek azoknál. A piros vonal gépeire magasabb minőség, és marketingben is megkülönböztetett bánásmód jellemző. A magasabb árral arányban álló minőséget a külföldi gyárakban az Einhell saját szakemberei ellenőrzik. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek a gépek sem profi kategóriájúak; nem folyamatos üzemre, hanem alkalmi használatra tervezték őket. Megjelentek a lithium akkumulátoros, vezeték nélküli szerszámgépek és kerti gépek is, amelyeknél a több cellás akkumulátor tökéletes feltöltését a legkorszerűbb elektronika ellenőrzi.

A minőségjavítás jegyében az Einhell központosította a gépek garanciális és garancián túli javítását budapesti szervizébe. A vásárló - probléma esetén - a vásárlási helyen keresztül, vagy csomagküldő szolgálat igénybevételével közvetlenül juttathatja el szerszámgépét a szakműhelybe; a X. kerület, Mázsa tér 7/5 címre. Itt található az Einhell mintabolt is. A szállítás költségét a gyártó viseli - de erről minden információ megtalálható a márka honlapján, a www.einhell.hu-n.
Az Einhell szerszámgépek a magyarországi barkács áruházakban és a hipermarketekben, valamint számtalan szerszám szaküzletben megvásárolhatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: einhell, szerszámgép

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akku technológia

Ez az AL-KO akkus gépcsaládok közös mottója. Legyen a kisebb méretű kertek 20 V-os, szuper könnyű gépeit tartalmazó Easy Flex, a tökéletes ár/teljesítmény mutatókkal bíró Energy Flex vagy a...


Segítség akkus csavarbehajtó választáshoz

Egy rendkívül bonyolult kérdést járunk körbe és nyitunk ki. Az akkus csavarbehajtók kínálata egy széles és szerteágazó témakör. Megannyi paramétere van egy akkus csavarozónak melyek mind mind...