BOTAZIT(r)RENOVATION

Átnedvesedett, sóval terhelt falazatok javítása

2010-05-26 01:17:58 |

A BOTAZIT(r) RENOVATION nedvességszabályzó vakolat rendszer átnedvesedett sóval terhelt falazatok nagy hatásfokú, gazdaságos felújítására alkalmazható. A rendszer sajátossága, hogy a különleges pórusszerkezetnek köszönhetően rendkívül erős párolgást (és szárítást) tesz lehetővé, a káros sók keresztül vándorolnak, majd kicsapódnak a vakolat felületén, így nem károsítják a vakolatot. (Nem tárolja a kicsapódott sókat). Erős só-terhelés esetén a vakolat felületén só-lerakódások képződhetnek, amik egyszerűen lesöpörhetők, vagy porszívóval eltávolíthatóak.

A BOTAZIT(r) RENOVATION FRP vakolat a helyiség magas páratartalma esetén a felesleges párát képes felvenni, majd újra leadni, így kellemes lakóklímát biztosít. Nem keletkezik páralecsapódás a vakolat felületén, ami egészségtelen lakóklíma forrása lehet, mert dohos szagot okoz, és a penész megjelenését segíti. A BOTAZIT(r) RENOVATION vakolat rendszer segítségével kellemes és egészséges lakóklímát, és tartósan ép-, esztétikus felületet biztosíthatunk.

Másik rendszerekkel összehasonlítva

A szárítóvakolatok a nagyméretű pórusaikban tárolják a kicsapódott káros sókat. (Só-tároló vakolatokként is nevezik őket). Ezek a sók a terheléstől függően előbb utóbb eltömítik a vakolat pórusait, így folyamatosan csökken a hatásfokuk, és egy idő után már nem képesek több só tárolására. A diffúziós képességük folyamatosan romlik. Egy idő után a feltorlódott sók feszítő ereje miatt a vakolat tönkremegy és leválik a falról.

Az eredmény BOTAZIT(r) RENOVATION rendszer használata esetén:

 • Tartósan száraz, tiszta falazatok belső és külső térben
 • Gyors kivitelezés
 • Üresen álló nedves épületrészekből hasznos terek nyerhetők
 • Penészgátló hatás
 • Egészséges lakóklíma
 • Nincs kellemetlen dohos szag

Tíz jó indok a BOTAZIT(r) RENOVATION mellett

 1. A szokásos szárítási folyamat nélkül közvetlenül a nedves falazatra felhordható.
 2. A káros sókat kivezeti, nem tárolja, ezáltal erősen csökkenti a falazat nedvességtartalmát.
 3. Rendkívül hatékony falszárító- képesség a hagyományos szárítóvakolatokhoz képest akár 15-szörös falszárítás, tartós védelmet nyújt az átnedvesedéssel szemben.
 4. Egyszerű, könnyen kezelhető rendszer, mely csak 3 termékből áll. Az anyagok kézzel és géppel is könnyen felhordhatók.
 5. Független intézet vizsgálataival igazolt hatékony működés (Weimari Egyetem-Anyagkutatás és Vizsgálati Intézete).
 6. Rendkívül jó páraáteresztő bel- és kültéri vakolat természetes alapanyagokból (környezetbarát).
 7. Ideálisan használható akkor is, ha a hagyományos szigetelési megoldások nem, vagy csak nehezen kivitelezhetők, ill. nagyon költségesek.
 8. Szilikátfestékkel egyszerűen festhető.
 9. Rendkívül gyors kötési idő miatt hamar újra használható a renovált helység. A felhordott anyag száradása mindössze 8-10 óra.
 10. Nagyon magas ellenálló képesség külső hatásokkal szemben, pl. csapóeső.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

tomfanta avatarja

tomfanta         Botazit Renovation

Hello!

Ezt a bizonyos Botazit Renovation-t hol lehet beszerezni? Sehol sem találom.
Előre is köszönet.

Családi medencék szellőztetése és fűtése

Egy családi kismedencés helyiség - ugyanúgy, mint a közösségi uszodáknál is - szellőztetésének célja a tökéletes és egyenletes szellőztetés biztosítása az egész medence térségében, elkerülve a...


Öntözés, növényhűtés

MESTER+Az utóbbi években a szabadföldi növénytermesztés biztonsága egyre kockázatosabbá vált, ennek oka, hogy egyes időjárási elemek olyan időszakokban is megjelennek, amikor arra kevéssé lehet...