BOTAZIT(r)RENOVATION

Átnedvesedett, sóval terhelt falazatok javítása

2010-05-26 01:17:58 |

A BOTAZIT(r) RENOVATION nedvességszabályzó vakolat rendszer átnedvesedett sóval terhelt falazatok nagy hatásfokú, gazdaságos felújítására alkalmazható. A rendszer sajátossága, hogy a különleges pórusszerkezetnek köszönhetően rendkívül erős párolgást (és szárítást) tesz lehetővé, a káros sók keresztül vándorolnak, majd kicsapódnak a vakolat felületén, így nem károsítják a vakolatot. (Nem tárolja a kicsapódott sókat). Erős só-terhelés esetén a vakolat felületén só-lerakódások képződhetnek, amik egyszerűen lesöpörhetők, vagy porszívóval eltávolíthatóak.

A BOTAZIT(r) RENOVATION FRP vakolat a helyiség magas páratartalma esetén a felesleges párát képes felvenni, majd újra leadni, így kellemes lakóklímát biztosít. Nem keletkezik páralecsapódás a vakolat felületén, ami egészségtelen lakóklíma forrása lehet, mert dohos szagot okoz, és a penész megjelenését segíti. A BOTAZIT(r) RENOVATION vakolat rendszer segítségével kellemes és egészséges lakóklímát, és tartósan ép-, esztétikus felületet biztosíthatunk.

Másik rendszerekkel összehasonlítva

A szárítóvakolatok a nagyméretű pórusaikban tárolják a kicsapódott káros sókat. (Só-tároló vakolatokként is nevezik őket). Ezek a sók a terheléstől függően előbb utóbb eltömítik a vakolat pórusait, így folyamatosan csökken a hatásfokuk, és egy idő után már nem képesek több só tárolására. A diffúziós képességük folyamatosan romlik. Egy idő után a feltorlódott sók feszítő ereje miatt a vakolat tönkremegy és leválik a falról.

Az eredmény BOTAZIT(r) RENOVATION rendszer használata esetén:

 • Tartósan száraz, tiszta falazatok belső és külső térben
 • Gyors kivitelezés
 • Üresen álló nedves épületrészekből hasznos terek nyerhetők
 • Penészgátló hatás
 • Egészséges lakóklíma
 • Nincs kellemetlen dohos szag

Tíz jó indok a BOTAZIT(r) RENOVATION mellett

 1. A szokásos szárítási folyamat nélkül közvetlenül a nedves falazatra felhordható.
 2. A káros sókat kivezeti, nem tárolja, ezáltal erősen csökkenti a falazat nedvességtartalmát.
 3. Rendkívül hatékony falszárító- képesség a hagyományos szárítóvakolatokhoz képest akár 15-szörös falszárítás, tartós védelmet nyújt az átnedvesedéssel szemben.
 4. Egyszerű, könnyen kezelhető rendszer, mely csak 3 termékből áll. Az anyagok kézzel és géppel is könnyen felhordhatók.
 5. Független intézet vizsgálataival igazolt hatékony működés (Weimari Egyetem-Anyagkutatás és Vizsgálati Intézete).
 6. Rendkívül jó páraáteresztő bel- és kültéri vakolat természetes alapanyagokból (környezetbarát).
 7. Ideálisan használható akkor is, ha a hagyományos szigetelési megoldások nem, vagy csak nehezen kivitelezhetők, ill. nagyon költségesek.
 8. Szilikátfestékkel egyszerűen festhető.
 9. Rendkívül gyors kötési idő miatt hamar újra használható a renovált helység. A felhordott anyag száradása mindössze 8-10 óra.
 10. Nagyon magas ellenálló képesség külső hatásokkal szemben, pl. csapóeső.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

tomfanta avatarja

tomfanta         Botazit Renovation

Hello!

Ezt a bizonyos Botazit Renovation-t hol lehet beszerezni? Sehol sem találom.
Előre is köszönet.

Paravánok, térosztók

Az ilyen típusú térelválasztókról általában japán lakkfestéses csodák, rokokó budoárok gobelin szövött paravánjai vagy gyerekszobák bábjáték állványainak képei villannak föl, pedig bármilyen...


Új termesztő közeg: kókuszrost

A virágföldek alapanyaga eddig a tőzeg volt, és jelentős részüknél még most is ez a jellemző. A tőzegnek, bár tápanyagtartalma elhanyagolható, vízgazdálkodása kiváló, ezért használják virágföld...