Fejünk felett, lábunk alatt

Teljes körű favédelem

A favédő anyagok használata során külön odafigyelést igényel a fej fölötti fafelületek kezelése. Talán már Ön is tapasztalta,
hogy a fakezelő anyagok felvitele, a csöpögés és fröcskölés nehézkes munkát és sok problémát okozhat, aminek a nyomait nem egyszerű eltüntetni.

A Durlin Favédő zselé olyan favédő termék, amit speciálisan a fej fölötti munkákhoz fejlesztettünk ki.
A zselés állagú, oldószeres, csöpögés és fröcskölésmentes falazúr rátapad az ecsetre, és csak a fafelületen való feldolgozáskor vált halmazállapotot a súrlódás hatására. Így egyszerűen, könnyen felvihető a felületre. Kültérben és beltérben is használható, felhasználási területe igen széles: a faházak, lugasok, zsaluk, ereszdeszkázatok nemcsak fej fölötti fafelületeitől kezdve, az erkélykorlátokon át a lambériákig mindenütt. A Durlin favédő zselé magas fokú UV védelemmel és fakonzerváló anyagokkal rendelkezik, ezért kiválóan tűri az időjárás viszontagságait. Többféle, természetes fa árnyalatban megtalálható. Anyagszükséglete rétegenként kb. 80-90 ml/m2. Addig kell felhordani, míg a faanyag beszívja a vékony lazúrként ható zselét. (Két-három réteg felhordása javasolt)
Fontos tudni, hogy a fafelületek előzetes védelme csak akkor lesz hatásos, ha a favédő termékek használata rendszerben történik. A favédelem minden esetben alapozással kell, hogy kezdődjön.
A penészedés, gombásodás, rovarkártevők ellen véd az oldószer tartalmú HL 2000 Impregnáló alapozó, amely kezeletlen fafelületekre bel- és kültérben egyaránt alkalmazható, de kültéri szerkezeteknél alkalmazása elengedhetetlen. Az Impregnáló alapozó a faszerkezetek nedvesség hatására bekövetkező vetemedését, dagadását is csökkenti. Minden, hazánkban honos, alacsony csersav tartalmú fafajra alkalmazható. Anyagszükséglete rétegenként kb. 80-100 ml/m2.
A favédő termékek rendszerben történő használatával a fafelületek hosszú távon is megőrzik szépségüket, melegségüket.
Ugyanakkor ne felejtse el senki sem, hogy a kivágott fa továbbra is élőként viselkedik, rendszeres karbantartást, ápolást igényel.

Murexin Kft.
1103 Budapest, Noszlopy u. 2.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: favédelem

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőkezelt faanyagok

A termikus kezelés hatékonyan változtatja meg a faanyagok tulajdonságait. Az olyan faanyagokat , amelyeket régebben csak belsőtérben lehetett használni, a termikus kezelés után a külső térben is...


Legyen a családi és baráti összejövetelek helyszíne: terasz

Egy kellemes tavaszi vagy nyári napon sokkal szívesebben szervezünk kültéri programokat. És miért hagynánk el a kertünket, ha egy terasz áll a rendelkezésünkre? Egy olyan helyként funkcionálhat...