Vízkezelés hatékonyan

Ma Magyarországon sokféle vízkezelési eljárást ismerünk, de mindnek több-kevesebb hátránya ismeretes. A vízminőség problémáit kiküszöbölhetjuk a Hydropath(UK) Ltd. által Angliában gyártott és szabadalmaztatott HydroFLOW nevű rendszerrel, amely áttörést hozott a vízkezelésben, azon belül is a vízkő, valamint a bio-filmbevonat (legionella, algásodás)
és a korrózió elleni küzdelemben. Ez a teljesen új technológia igen kényelmes, látványos és biztonságos, de főként valóban végleges megoldást nyújt a családi házaktól a hotelekig, egészen a legnagyobb ipari felhasználókig, mindenhol, ahol vizet használnak, de nem tűrhetik a vízkövet illetve a baktériumokat.

TÉNYEK
A vízzel tevékenykedők naponta szembesülnek a vízkő okozta kellemetlenségekkel, úgy esztétikai, mint higiéniás, ill. anyagi téren, és a jelenleg forgalomban lévő berendezések, illetve rendszerek sajnos nem tudnak minden szempontból kielégítő megoldást biztosítani. A HydroFLOW berendezéseket a British Gas Company már 20 éve használja, teszteli és referenciaként ajánlja, de rajta kívül sok ismert cég szerepel még a referencialistánkon. Magyarországon vásárlóink között szerepel a Richter Gedeon Rt., a Somogy Megyei Állategészségügyi Állomás, a Panorama Residence Üdülőfalu és főtesztelőnk a MOL Rt.

MEGOLDÁS
Az egyik legnagyobb költségmegtakarítást az AquaKLEAR-el érhetik el. Ezt a készüléket a medencékhez fejlesztették ki, az üzemeltetés ára minimum 50%-kal csökken, mivel csökken a vegyi anyagok költsége, a víz és vízmelegítés költségei, a szennyvíz- csatornadíj. Munkaidőt lehet megtakarítani, a levegő kisebb klórtartalma miatt mérséklődik a szellőztetési szükséglet, és ezáltal fűtési költség takarítható meg. Csökken a környezetszennyezés, mérséklődik a vízkőképződés és az algásodás, csökkennek a bakteriális problémák, növekszik az uszodalátogatók száma.
Az uszoda vendégei számára: a levegő klórtartalma erősen csökken, így megszűnik a légutak és a szemek irritációja, csökken a fürdőruházatra kifejtett fakító hatás, és a medence vize világosabbá válik.

AMI CSAK A HYDROFLOW JELLEMZŐJE
Ez az egyetlen a vízkőmentesítő készülékek közül, amely nemcsak hogy véd a legionella baktérium ellen, hanem ezt teszi akkor is, ha éppen egy-egy szobában, helyiségben nincsen vízmozgás, tehát nincsenek vendégek. Az ivóvizes csövek belsején képződött biofilm bevonat az elsődleges szaporodási helye a legionella baktériumnak. A biofilm és a vízkő a csövek, szelepek, szerelvények belsejében nem csak a legionella szaporodását segítik elő, de meg is védik a baktériumokat a forróviztől, és a kémiai fertőtlenítőszerektől. A biofilm bevonat gyakran fertőzések forrása, melyet nagyon nehéz megszüntetni. Még ha úgy is tűnik a cső, hogy tiszta, mindig ott van a kockázata, hogy a veszélyes biofilm jelen van.

A VÉGEREDMÉNY…
A mágneses, elektro-mágneses rendszerek használata nem hoz megoldást, mivel csak helyileg dolgoznak, fizikai korlátaik miatt. Ezen rendszerekben nem megoldott az álló viz kezelése, és még a folyó vizes területük is limitált. A HydroFLOW nyújtja a 100%-os megoldást.
Nem enged új vízkövet lerakódni, megszünteti a régi vízkő lerakódásokat, a biofilm tenyész helyét, megvédi és megtisztítja az egész vízrendszert felvíz és alvíz irányban is, a nap 24 órájában, a hét 7 napján. Megszűnik a vegyszerek használatának szükségessége a vízkőmentesitéshez. Környezetkímélő és költségcsökkentéshez vezet. Hasznos hatás még, hogy a HydroFLOW használata mellett a rozsda és az erős korrózió kialakulása a csövek belsejében megszűnik. A rozsdabevonat az acélcsövekben teljesen átalakul, egy kemény fekete bevonatot eredményezve, ezáltal meggátolva a további korróziót. ?

Rácz László, Kis-Izolátor Kft.
Tel.: 06/1/424-5240

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Betonvédelem

A betonban levő betonacél addig nem korrodálódik, ameddig elegendően vastag betonréteg fedi. Ez különösen régi épületeknél legtöbbször csak elméletben van így. A gyakorlatban a vasbeton...


Hogyan növelhetjük meg csaptelepeink élettartamát?

A kerámiabetétes csaptelepek hosszú ideig és megbízhatóan képesek működni, ha a belsejükbe nem kerül szennyeződés, vízkő. Külsőleg sem mindegy, hogy mivel tisztítjuk őket.