Mágneses tábla

2014-07-29 19:34:53 | Módosítva: 2014-07-29 19:38:22

Egy család hűtőszekrényére tekintve szinte azonnal látszik, van-e kisgyerek a családban. A hűtőmágnesek nagyon divatosak minden korosztály számára, de kicsik kedvéért a „rendetlenséget” is hajlandó eltűrni a hűtőjén szinte minden család.Azonban a hűtőszekrény egyszer megtelik, akkor nagyon hasznosak a mágneses táblák, amit akár a konyha falára, akár a szobában felszerelhetünk. Többféle is kapható, kicsik és nagyok szobájában egyaránt hasznos.

A tinik kedvenceik poszterét nem a frissen tapétázott vagy festett falra teszik fel, és a mágneses táblán kedvükre cserélgethetik is azokat. A kicsik pedig saját rajzaikat és egyéb alkotásaikat szívesen kirakják, ennek legegyszerűbb módja szintén a mágneses tábla, ahol folyamatosan cserélgethetjük azokat. A felnőttek üzenő- és emlékeztetőfalként használhatják.A mágneses táblákhoz, a saját színes mágneseinken kívül beszerezhetünk a kreatív boltokban mágneses korongot is, melyeket fel lehet ragasztani szinte bárminek a hátuljára. Ezek a mágnesek igen erősek, így sok minden a mágneses táblára kerülhet.

Mágneses puzzle

Lehet kapni mágneses papírt, amire bármilyen otthoni nyomtatóval lehet nyomtatni. Készíthetünk kisgyermekünknek kedvenc figuráiból mágneses puzzle-t, aminek helye a hűtőszekrényen van, így tud játszani, amíg a szülő a konyhában tevékenykedik. Egyszerűen nyomtassuk ki a kiválasztott képet, majd akár egyenes és ferde vonalak mentén vágjuk össze a képet, és kész a puzzle.


A nagyobb gyerekek, sőt a felnőttek is jól eljátszhatnak az alábbi ábrából készült mágneses logikai játékkal. Nyomtassuk ki mágneses papírra a négyféle négyzetet. Vágjuk 4-felé az egyes négyzeteket is, így 16 db negyed köríves lapocskát kapunk, melyeken összesen 4-féle színünk van. A negyed körívek és színek variálásával Tantrix szerű játékot kapunk, ami a kisebbek számára is megoldható, élvezetes logikai játék, és kiválóan játszható a hűtőszekrényen. Kirakható belőle kígyó, kör, hullámvonal, sokféle színvariáció stb.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megújuló farmer

A magyaron kívül finnül és szerbül is farmer-nek hívják, de számos más nyelvben átvették az amerikai „jeans” elnevezést. Sok nyelven kiejtés szerinti átírással, vagy valami más szóval jelölik,...


Íróasztal megoldások

Otthonunkban általában szükség van egy olyan helyre, ahol az éppenszükséges otthoni „adminisztrációt”, vagy az esetleg hazavitt munkákat el lehet végezni. Hogy hol lehet egy írásra alkalmas...