A holnap hőszigetelő-anyaga

Szarufák közti hőszigetelés hőhidassága (a kékes folt a hőhíd)Az európai országokhoz hasonlóan a 2006 II. félévében hatályba lépő "szigorú" szabályozás miatt hazánkban is egyre fokozódóbb hőszigetelési követelményekkel kell számolnunk. Várhatóan a ma járatos szigetelőanyag-vastagság közel kétszeresét kellene beépíteni, vagy magasabb műszaki tartalommal bíró termékek alkalmazása válik szükségessé.

A BACHL Kft. által gyártott poliuretán keményhab táblák kiváló műszaki paramétereinek és az átgondolt, többszörösen biztosított rendszerfelépítésének köszönhetően tökéletes megoldást nyújtanak bármilyen formájú és alakú tetők hőszigetelésére.
Kiemelten fontos szempont a hőhídmentes tető-hőszigetelés kialakítása, hiszen energiát spórolhatunk meg, és nem kell félnünk a nedvesség okozta kellemetlen hatásoktól sem. Hőfotók segítségével könnyen kimutatható a szarufák közé beépített hőszigetelő-anyaggal létrehozott szerkezet hőhidassága.

A Bachl poliuretán hőszigetelő táblák szarufák feletti elhelyezésével vékony vastagság mellett hőhidmentes tetők hozhatók létre. A poliuretán hővezetési tényezője lambda=0,024 W/mK - a nyugvó levegővel megegyező - mely bármely hőszigetelő-anyagnál 35 %-kal kedvezőbb érték, így nem véletlenül ez ma a legjobb hőszigetelő-anyag. Zártcellás sejtstruktúrájának köszönhetően minimális vízfelvétel jellemzi. Penészesedésnek, korhadásnak, gombásodásnak, gyenge savaknak ill. lúgoknak ellenáll, továbbá biológiailag, fiziológiailag aggálytalan, így nem okoz allergiás és asztmatikus panaszokat.

A panelek biztos és pontos illesztéséről a nútféderes élképzés és a felső oldali, öntapadó csíkokkal ellátott fóliaborítás gondoskodik. A poliuretán hőszigetelő lapok közvetlenül a szarufákra, sík deszkázatra, OSB-lapra vagy gipszkarton lapra is fektethetők, így változatos, minden igényt PUR táblák rögzítésekielégítő belső terek hozhatók létre. A paneleket statikailag méretezett csavarokkal az ellenléceken keresztül a szarufákhoz rögzítjük, így a tetőlécek távolsága szabadon változtatható, vagyis bármilyen tetőfedő anyag felhelyezésére alkalmas (agyagcserép, betoncserép stb.). A szarufák felett elhelyezett szigetelés állandó pára- és hőviszonyokat teremt a szarufák és faszerkezetek számára, többszörösére növelve azok élettartamát.
A Bachl poliuretán tető hőszigetelő-rendszer elemek hőtechnikailag tökéletes, évtizedeken át időtálló, alaktartó és a szakszerűtlen kivitelezésből adódó, hibákat kizáró megoldást nyújtanak új és felújításra szoruló tetők számára, mindezt párosítva az egyedi, látszó faszerkezetek nyújtotta látvány természetességével.


A poliuretán táblák felépítése
- Felső oldali átlapolható, öntapadó csíkkal ellátott fólia
- Alufólia kasírozás - hőreflexiós hatás
(a külső légtérből érkező sugarakat visszaveri)
Poliuretán hab - nútféderes élképzéssel, a pontos és hézagmentes illesztés elérésért.
Alufólia kasírozás - hőreflexiós hatás (a belső légtérből elszökő sugarakat visszaveri)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gyártói jótanácsok tetőterünk szigeteléséhez

A ferdetetős épületszerkezet nagyon összetett struktúra, mert sokféle anyagból, sokféle munkafolyamat során épül meg. Sokan azt gondolják, hogy ha elkészült tetőterükben problémát tapasztalnak,...


Szigetelés és légcsere

Egy Tolna megyében, azon belül is Sárpilis határában épülő sertés nevelde kapcsán szeretnénk bemutatni a Knauf Insulation Heraklith Agro termékét. A projekt több mint 12.500 m2 nagyságrendű, és...