A holnap hőszigetelő-anyaga

Szarufák közti hőszigetelés hőhidassága (a kékes folt a hőhíd)Az európai országokhoz hasonlóan a 2006 II. félévében hatályba lépő "szigorú" szabályozás miatt hazánkban is egyre fokozódóbb hőszigetelési követelményekkel kell számolnunk. Várhatóan a ma járatos szigetelőanyag-vastagság közel kétszeresét kellene beépíteni, vagy magasabb műszaki tartalommal bíró termékek alkalmazása válik szükségessé.

A BACHL Kft. által gyártott poliuretán keményhab táblák kiváló műszaki paramétereinek és az átgondolt, többszörösen biztosított rendszerfelépítésének köszönhetően tökéletes megoldást nyújtanak bármilyen formájú és alakú tetők hőszigetelésére.
Kiemelten fontos szempont a hőhídmentes tető-hőszigetelés kialakítása, hiszen energiát spórolhatunk meg, és nem kell félnünk a nedvesség okozta kellemetlen hatásoktól sem. Hőfotók segítségével könnyen kimutatható a szarufák közé beépített hőszigetelő-anyaggal létrehozott szerkezet hőhidassága.

A Bachl poliuretán hőszigetelő táblák szarufák feletti elhelyezésével vékony vastagság mellett hőhidmentes tetők hozhatók létre. A poliuretán hővezetési tényezője lambda=0,024 W/mK - a nyugvó levegővel megegyező - mely bármely hőszigetelő-anyagnál 35 %-kal kedvezőbb érték, így nem véletlenül ez ma a legjobb hőszigetelő-anyag. Zártcellás sejtstruktúrájának köszönhetően minimális vízfelvétel jellemzi. Penészesedésnek, korhadásnak, gombásodásnak, gyenge savaknak ill. lúgoknak ellenáll, továbbá biológiailag, fiziológiailag aggálytalan, így nem okoz allergiás és asztmatikus panaszokat.

A panelek biztos és pontos illesztéséről a nútféderes élképzés és a felső oldali, öntapadó csíkokkal ellátott fóliaborítás gondoskodik. A poliuretán hőszigetelő lapok közvetlenül a szarufákra, sík deszkázatra, OSB-lapra vagy gipszkarton lapra is fektethetők, így változatos, minden igényt PUR táblák rögzítésekielégítő belső terek hozhatók létre. A paneleket statikailag méretezett csavarokkal az ellenléceken keresztül a szarufákhoz rögzítjük, így a tetőlécek távolsága szabadon változtatható, vagyis bármilyen tetőfedő anyag felhelyezésére alkalmas (agyagcserép, betoncserép stb.). A szarufák felett elhelyezett szigetelés állandó pára- és hőviszonyokat teremt a szarufák és faszerkezetek számára, többszörösére növelve azok élettartamát.
A Bachl poliuretán tető hőszigetelő-rendszer elemek hőtechnikailag tökéletes, évtizedeken át időtálló, alaktartó és a szakszerűtlen kivitelezésből adódó, hibákat kizáró megoldást nyújtanak új és felújításra szoruló tetők számára, mindezt párosítva az egyedi, látszó faszerkezetek nyújtotta látvány természetességével.


A poliuretán táblák felépítése
- Felső oldali átlapolható, öntapadó csíkkal ellátott fólia
- Alufólia kasírozás - hőreflexiós hatás
(a külső légtérből érkező sugarakat visszaveri)
Poliuretán hab - nútféderes élképzéssel, a pontos és hézagmentes illesztés elérésért.
Alufólia kasírozás - hőreflexiós hatás (a belső légtérből elszökő sugarakat visszaveri)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Lasselsberger-Knauf csodavakolat

Engedélyezés előtt áll a Lasselsberger-Knauf legújabb fejlesztése, amelynek segítségével kánikulák idején klímaberendezés használata nélkülis 26 °C alatt lehet tartani az épületek belső...


Burkolni tudni kell

Mielőtt nekiállnánk az otthoni ezermesterkedésnek, sok esetben talán érdemes átgondolni és utánanézni, hogy megbirkózunk- e a feladattal, hiszen néha többet árthatunk vele, ha olyan munkába...