BauderPIR hőszigeteléssel a hőség és a hideg ellen

2012-06-22 22:10:40 | Módosítva: 2012-06-22 22:12:29

A BauderPIR hőszigetelés messze meghaladja más hőszigetelő anyagok képességeit. Összehasonlítva a többi azonos beépítési mérettel rendelkező hőszigetelő anyagokkal a BauderPIR rendelkezik a legjobb hővezető képességgel. Kabáthoz hasonló módon fedi le a tetőt, a tetőszerkezetre helyezve nyáron a hőségtől, télen a hidegtől véd. Ilyen módon nem csak a fűtést, hanem a pénztárcát is tehermentesíti.

„Milyen szép ez a tetőtér, csak ....”. Ki ne ismerné az érzést? Álmatlan nyári, fagyos téli éjszakák. A jelenség legtöbbször gyorsan és könnyen diagnosztizálható. Az esetek többségében az épület legnagyobb összefüggő felületét alkotó tető rossz hőszigetelése áll a probléma hátterében. Nyáron elviselhetetlen meleg, télen csontig hatoló hideg a tetőtérben. A helytelen hőszigetelés különösen a téli időszakban fejti ki ádáz hatását: a folyamatosan üzemelő fűtés nemcsak a levegőt szárítja, hanem a költségeket is növeli. Nem kell ennek feltétlenül így lennie.

Hőszigetelés a szarufák felett

Új épületnél vagy felújításnál építéstechnikai szempontból a legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha a hőszigetelést a szarufák felett helyezzük el. A hagyományos szarufák közötti szigetelési mód esetében a szarufák, illetve az elválasztó falak megszakítják az egyenletes hőszigetelést. Ezzel szemben ha a hőszigetelést a szarufák felett helyezzük el, összefüggően szigetelt felületet kapunk, amelynek nincsenek gyenge pontjai. Ezzel a szigetelési móddal megakadályozhatjuk a hőhidak keletkezését is, mivel a hőszigetelés mint egy kabát terül el a tetőn, és védi azt.

Kívülről történő fektetés – egyszerű, gyors és tiszta

A szakember a BauderPIR hőszigetelő lapokat egyszerűen a tetőszerkezetre fekteti. A lapokat a kéménynél vagy a tetőablaknál fűrész segítségével méretre lehet szabni. Egyszerű és gyors eljárás, amely a ház belsejében nem jár szeméttel. Helyette viszont szabadon alakítható teret kapunk, mivel a szarufák feletti hőszigetelés nem jelent korlátozást. A BauderPIR szarufák feletti hőszigeteléssel a hővesztés elkerülhető. A fűtésnek nem kell folyamatosan üzemben lennie, így a költségek csökkennek. Olyan befektetés, amely már az első évben megtérül, és a lakótérben kellemes hőmérsékletet biztosít.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: bauder, hőszigetelés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetőterek hőszigetelési követelményei

A beépítésre alkalmas padlások lakótérré való átalakításával, kedvező áron oldható meg a ház bővítése. A család gyarapodásával szükséges lehet egy ilyen beruházás, ez azonban csak akkor lesz...


Csökkentse fűtésszámláit még az idén

Jönnek a hűvösebb őszi napok, és lassan beköszönt a fűtési szezon. Sokan éppen most újítják fel házuk hőszigetelését, mások még kivárnak, és vannak olyanok is, akik az elmúlt időszak...