BauderPIR hőszigeteléssel a hőség és a hideg ellen

2012-06-22 22:10:40 | Módosítva: 2012-06-22 22:12:29

A BauderPIR hőszigetelés messze meghaladja más hőszigetelő anyagok képességeit. Összehasonlítva a többi azonos beépítési mérettel rendelkező hőszigetelő anyagokkal a BauderPIR rendelkezik a legjobb hővezető képességgel. Kabáthoz hasonló módon fedi le a tetőt, a tetőszerkezetre helyezve nyáron a hőségtől, télen a hidegtől véd. Ilyen módon nem csak a fűtést, hanem a pénztárcát is tehermentesíti.

„Milyen szép ez a tetőtér, csak ....”. Ki ne ismerné az érzést? Álmatlan nyári, fagyos téli éjszakák. A jelenség legtöbbször gyorsan és könnyen diagnosztizálható. Az esetek többségében az épület legnagyobb összefüggő felületét alkotó tető rossz hőszigetelése áll a probléma hátterében. Nyáron elviselhetetlen meleg, télen csontig hatoló hideg a tetőtérben. A helytelen hőszigetelés különösen a téli időszakban fejti ki ádáz hatását: a folyamatosan üzemelő fűtés nemcsak a levegőt szárítja, hanem a költségeket is növeli. Nem kell ennek feltétlenül így lennie.

Hőszigetelés a szarufák felett

Új épületnél vagy felújításnál építéstechnikai szempontból a legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha a hőszigetelést a szarufák felett helyezzük el. A hagyományos szarufák közötti szigetelési mód esetében a szarufák, illetve az elválasztó falak megszakítják az egyenletes hőszigetelést. Ezzel szemben ha a hőszigetelést a szarufák felett helyezzük el, összefüggően szigetelt felületet kapunk, amelynek nincsenek gyenge pontjai. Ezzel a szigetelési móddal megakadályozhatjuk a hőhidak keletkezését is, mivel a hőszigetelés mint egy kabát terül el a tetőn, és védi azt.

Kívülről történő fektetés – egyszerű, gyors és tiszta

A szakember a BauderPIR hőszigetelő lapokat egyszerűen a tetőszerkezetre fekteti. A lapokat a kéménynél vagy a tetőablaknál fűrész segítségével méretre lehet szabni. Egyszerű és gyors eljárás, amely a ház belsejében nem jár szeméttel. Helyette viszont szabadon alakítható teret kapunk, mivel a szarufák feletti hőszigetelés nem jelent korlátozást. A BauderPIR szarufák feletti hőszigeteléssel a hővesztés elkerülhető. A fűtésnek nem kell folyamatosan üzemben lennie, így a költségek csökkennek. Olyan befektetés, amely már az első évben megtérül, és a lakótérben kellemes hőmérsékletet biztosít.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: bauder, hőszigetelés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Télen-nyáron energiát takarít meg a szigetelő ablakfólia

Utólag is növelhető az üvegfelületek energiahatékonysága, megfelelő szigetelőfóliával az ablakokon kiáramló hő akár 93 százaléka bent tartható, még szimpla üvegszerkezet esetén is.


Építkezzünk 21. századi módon

Itt van az ősz, itt van újra. Szerencsés esetben az emberfia-lánya alaposan kinyaralta magát, és úgy érzi, lélekben fel van készülve a tervezett építkezési munkálatokra. Azért nem árt egy...