Hőszigeteljen a MAPEI hőszigetelési rendszerével

Csökkentse fűtésszámláit még az idén

2013-10-14 17:18:17 | Módosítva: 2013-10-21 11:54:15

Jönnek a hűvösebb őszi napok, és lassan beköszönt a fűtési szezon. Sokan éppen most újítják fel házuk hőszigetelését, mások még kivárnak, és vannak olyanok is, akik az elmúlt időszak rezsicsökkentései miatt inkább leveszik a napirendről ezt a kérdést. Mivel jár jobban az ember, és ha úgy dönt, hogy mégis hőszigetel, akkor mennyivel csökkennek majd a havi fűtésszámlái? Ezek nagyon is aktuális kérdések, lássunk néhány beszédes adatot.

Fontos tisztázni, hogy egy teljes hőszigetelési felújítás magában foglalja nem csak a homlokzati hőszigetelést, de a tető (födém) szigetelését, valamint a nyílászárók korszerűsítését is. Ha régi építésű a ház, és elavult a fűtési rendszer, akkor a teljes felújítással lehet csak jelentős megtakarítást, és A vagy A+ energiaosztályú besorolást elérni.


Sokan nem tudják pontosan meghatározni, hogy az egyes elemek korszerűsítése mennyiben járul hozzá a fűtési költségek lefaragásához. Az arányok így oszlanak el az egyes szigetelési módszerek között:

 • Nyílászáró szigetelés: 15%
 • Homlokzat hőszigetelése: 35%
 • Tető (födém) hőszigetelés: 25% 
 • (Az arányok változhatnak az épület jellegéből adódóan.)

Arra a kérdésre, hogy egy régi építésű, tehát teljes hőszigetelési felújítást igénylő ház esetében mekkora megtakarításra lehet számítani 1 év alatt a fűtésszámlák csökkenésében, a válasz lehet meglepő: akár 50% felett is! Érdekes kérdés annak megvizsgálása, hogy hosszú távon (5 év) vajon mivel jár jobban az ember: ha hőszigeteli a házát, vagy inkább a felújításra szánt pénzt a bankban tartja, és kamatoztatja. 

A válasz bizony a hőszigetelés mellett szól, biztosan és folyamatosan megtérülő, tényleges megtakarítási formát jelent, mindamellett, hogy a ház piaci összértékét is jelentős mértékben megnöveli. Mindezek után a hőszigetelési dilemma előtt állóknak a felújítást javasoljuk, mert megéri!
A MAPEI MAPETHERM homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazásával régi és új épületek felújításakor, és homlokzatképzésekor egyaránt jelentős mértékű energia-megtakarítás érhető el. A hőszigetelő rendszer hosszan tartó élettartamot biztosít. 

A rendszer előnyei

 • széles színválaszték 
 • kedvező ár-érték arány 
 • megbízható, bevált műszaki megoldás 
 • rendszer garancia 
 • Rendszer elemei: 
 • MAPETHERM POLISZTIROL LAP 
 • MAPETHERM RAGASZTÓTAPASZ - hőszigetelő lapok ragasztásához 
 • MAPETHERM ÜVEGSZÖVET HÁLÓ – a repedéssel szembeni ellenállást biztosítja 
 • QUARZOLITE BASE COAT vékonyvakolat 
 • QUARZOLITE TONACHINO vagy GRAFFIATO vékonyvakolat 

Miért érdemes a MAPETHERM rendszert választani?

Akár 30% fűtési költség megtakarítás is elérhető egy családi háznál a MAPETHERM hőszigetelő rendszer alkalmazásával. Ezen felül növelhetjük a falak hőtároló kapacitását is. Télen a fűtés hatására kellemes hőmérsékletű légteret tudunk biztosítani, nyáron pedig ugyanez a hőszigetelő rendszer védi a falat a felmelegedéstől. Így elérhetjük a kiegyensúlyozott lakótéri hőmérsékletet. 


A megfelelően megválasztott, hőtechnikailag megtervezett MAPETHERM rendszerek hosszú távú befektetést jelentenek, ami megoldást nyújt a hőszigetelési és karbantartási gondokra. Az esztétikus homlokzat növeli az otthona értékét. Az energiaárak növekedése jobb minőségű, környezetbarát építkezés elterjedésére ösztönöz mindenkit. Ezáltal tudatos energiafelhasználással környezetkímélő életet tudunk teremteni. 

Színek és struktúrák 

A homlokzat műszaki, szerkezeti és hőtechnikai tervezéséhez szorosan kapcsolódik a struktúra és a homlokzati szín meghatározása. Az épület értékét növeli a magas minőségi anyagokkal kivitelezett homlokzat, mely jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkezik, és a színek megfelelő színtartóságával igazi dísze a háznak, mindezen tulajdonságok mellett ellenáll a környezeti hatásoknak. Az épület színezésénél fontos a szín kiválasztása, amely hosszú évekig tükrözi a világ számára egyéniségünket, érzéseinket. A rengeteg megoldás - a páraáteresztőtől az éghetetlenig -, az egyedi színválaszték, struktúrák, mind-mind gazdaságosságot és kreativitási lehetőségeket biztosítanak a lakosságnak az álmaik megvalósításához. 

Hőszigetelési akció

Most azoknak, akik még az idén hőszigetelni szeretnék a házukat, a MAPEI segítséget nyújt. Akik 2013. november 15-ig regisztrálnak a www.hoszigetelesmindenkinek.hu weboldalon, azok részére a Mapei szakértői ingyenes hőszigetelési tanácsadást, valamint egy rendkívüli extra kedvezményes árajánlatot készítenek, hogy még az idén megvalósíthassák házuk energiatakarékos hőszigetelését. 


Homlokzati hőszigetelés


Milyen szempontokat mérlegeljen a homlokzati hőszigetelés tervezésekor

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: hőszigetelés, MAPEI

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szigetelés belülről? - Igen!

Ez a PROMATECT-MC(r) és a PROMATECT-MC(r) plus, (vagy korábbi nevén MASTERCLIMA(r) és MASTERCLIMA plus(r)). Belső hőszigeteléssel megszüntethetők a hőhidak, ezzel a falak nedvesedése,...


Belső oldali hőszigetelés

A Halltex olyan, egyetlen panelből álló belső hőszigetelő rendszer, amely mindössze 12 mm vastag. A hővezetési tényezője 0.048 W/mK, hőszigetelési értékét tekintve 56 mm gipszkartonnak felel meg.