Isotex minőségi tapétázott belső hő- és hangszigetelő panelek Észtországból

2013-01-10 22:42:30 | Módosítva: 2013-01-10 22:42:30

Az Isotex lap egyszerű, hatékony és tiszta megoldást nyújt a leggyakoribb hő- és hangszigetelési problémákra, amik egy épületen belül előfordulnak.

Hőszigetelésnél ez a külső falak télen hideg belső oldala által okozott kellemetlen hőérzet, vagy a felfelé szökő meleg. Mindkettő tükröződik a magas fűtésszámlán is. Az Isotex lapokkal kivételes módon úgy spórolhat, hogy egyidejűleg jól érzi magát.

Hangszigetelésnél pedig a szomszéd mindennapi tevékenysége által keltett léghangok (beszéd, zenehallgatás, tévé), vagy a felső szomszéd által okozott testhangok (gyerektrappolás, dübögés stb.) okozta frusztráció.
Az Isotex lap önmagában 12 milliméter vastag kész rendszer. Az árából rögtön levonható egy festés vagy tapétázás teljes költsége. Erre ugyanis abszolút nem lesz szükség, mert a szigetelő anyag felülete eleve tapétázott. Tizenkilencféle tapéta közül lehet választani, könnyen tisztíthatóak, tartósak és többségükben festhetőek is. A felrakáshoz szükséges segédanyagok (ragasztó) aránya pedig a lapok árának kb. 10 százaléka.

Hőszigetelés

Az Isotex panel kiváló hőszigetelő, hővezetési tényezője (lambda): 0,04-0,05 W/mK. A leglényegesebb, hogy a panel használata tartósan megemeli a falak felületének hőmérsékletét. Ez a luxus hőérzet titka. A többi fallal azonos felületi hőmérséklet lehetetlenné teszi a páralecsapódást is. A plafon panel tapétája alufólia alapú, így hőtükörként is funkcionál, ami a felszálló meleg levegő útját állja. Ez a lap ezért is különösen alkalmas tetőterek szigetelésére.

Hangszigetelés

Az Isotex panelek léghangokra (zene, beszéd) mért hangcsillapítási tényezője 22 dB. A nagyon gyenge hangszigetelési képességű falaknál a tapétázott lap alá 18 mm vastag natúr lapot tehetünk a hangszigetelés hatékonyságának fokozására.

Környezetbarát

A gyártás környezettudatos technológiával történik, és környezetbarát terméket hoz létre. A farostlemez megőrzi a fa minden kedvező tulajdonságát: a tartósságot, a viszkozitást, melegséget és egészségességet.

Szerelés

Jó kézügyességgel bárki maga is vállalkozhat a kivitelezésre. Csak centire, ceruzára, szőnyegvágó késre, derékszögre, fémvonalzóra, ragasztó pisztolyra, esetleg tűzőgépre van szükség. Ezeket többnyire meg is találjuk otthon.
Ha szakembert szeretnénk igénybe venni, az Isotex természetesen ajánl megbízható, tapasztalt kivitelezőket.

Intézményi felhasználás

Zeneiskolák, színházak, éttermek számára is ideális burkolat. Nem csak jó hangszigetelő, de akusztikai tulajdonságai is kedvezőek. Olyan szállodákban például, ahol éppen a nyugodt alvás nem biztosított az áthallás miatt, kicsi a szigetelésre használható tér, és nem eshet ki sok idő a felújítás miatt, nincs igazi alternatívája az Isotex panelek alkalmazásának.
A nagyon kedvező ár sokak számára lehetővé teszi ennek a prémium osztályú terméknek a használatát.

Az Isotex panelekről többet is megtudhatnak a www.isotex.hu oldalon
(javasoljuk legelőször a videók megtekintését, ezekből rögtön képet kapnak arról, hogy pontosan mi is az Isotex panel), illetve a (+36-20) 489-8839-es telefonszámon.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A hőszigetelés sorrendje

A hőszigetelést könnyű elrontani, és az egyik legáltalánosabb probléma a nem megfelelő sorrend. Hiába valókká válhatnak a minőségi alapanyagok, ha kihagyunk épületrészeket, mert evvel sokszor...


Hőszigetelés a lakáson belül

Vannak, akik ellenzik, míg más szakemberek szerint korrektül megoldható a lakások belső tere felőli hőszigetelés. Az tagadhatatlan, hogy a legjobb megoldás az épületek külső hőszigetelése, ám...