Ötletek egyszerűen, polisztirolból

Kreatív lakberendezés

2013-10-07 13:18:12 | Módosítva: 2013-10-07 13:18:19

A belső terek dekorálásakor, az apróbb hibák eltakarásakor gyakran polisztirol termékeket használunk. Ám lakásunk megszépítése nem csak díszlécekkel, mennyezetburkolókkal és rozettákkal érhető el. Most néhány egyéb dekorációs elemet mutatunk be.

Manapság igen elterjedt gyakorlat a beltéri falak kőhatású anyagokkal való burkolása. Ez igen szép eredménnyel jár, feldobja a lakás hangulatát, és egyben rusztikus, ám modern látványt kölcsönöz lakásunknak. Ismertebbek a valódi kőburkolatok, illetve a műanyag kőutánzatok, ám most egy egészen más anyagból, nevezetesen polisztirolból is bemutatjuk, hogyan érhető el az a bizonyos áhított kőhatás falunkon.


A polisztirol kőhatású dekorlapok egyik óriási előnye, hogy felrakásuk nem igényel különösebb szaktudást, illetve speciális eszközöket, egyszerűen és könnyen dekorálhatunk vele, és valósághű kőburkolatot eredményez. A dekorlapok súlyukból és méretükből adódóan könnyen és tisztán felragaszthatók, és összeilleszthetők, nem kell fugázni. Mindemellett a lapok tetszés szerint festhetőek bármilyen oldószermentes festékkel, illetve ha megunjuk, igény szerint lecserélhetjük, vagy eltávolíthatjuk. Ideális ez a módszer kisebb és nagyobb falfelületek kreatív díszítésére és felújítására, illetve falfelületek kiemelésére.

Fali polcok, konzolok: fa helyett polisztirol

A helyhiánnyal sok ember küszködik, nehéz olyan módszert találni, mely egyben tárolásra és díszítésre is alkalmas. Ebben segíthet két igen ötletes termék, melyek nemcsak a szoba díszei lehetnek, hanem aktív alkotórészei is. 


A három részes (50x50x15 cm, 40x40x15 cm és 30x30x15 cm) négyszög alakú szett attraktív és modern, sokrétű felhelyezési lehetőséget nyújt. Tetszőlegesen alakítható különböző kreatív technikákkal és oldószermentes festékkel bármilyen színre festhető. Felhelyezése igen egyszerű: A falra helyezendő felét bekenjük ragasztóval, majd a falhoz illesztve erősen odanyomjuk. Esetlegesen még 2 csavarral is rögzíthetjük a polcokat (a polcok hátulján találunk két lyukat a csavarok számára). A száradási idő mindössze 48 óra, a polcok teherbírása kb. 5 kg elemenként.


Egy másik alternatíva lehet a fali konzol, mely két méretben is kapható (50x6,5x15 cm és 110x6,5x15 cm). Alakjuk klasszikus, ám mégis igen stílusos, kifejezetten alkalmas képkeretek, vázák és virágok tárolására. Felhelyezése és alakíthatósága a fali polcokéval megegyező.

Ezen termékeket a Saarpor Hungária Kft. bemutató mintatermében 1239 Budapest, Ócsai út 1-3. megvásárolhatják. További információk személyesen, a (+36-1) 287-0229-es telefonszámon, továbbá a saarpor@saarpor.hu e-mail címen kaphatók.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: polisztirol, Saarpor

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

DECOSA dekorációs termékek

Polisztirol díszlécekkel dekorálhatjuk, szépíthetjük otthonunkat. A dekor profilokkal el lehet rejteni a tapéták összeillesztéseit, az utólag behúzott kábeleket, de rejtett világításhoz és...


5 alapelem, ami nélkül nincs jó hőszigetelés

A kora őszi időszak a legalkalmasabb arra, hogy falaink hőszigetelésével felkészítsük otthonunkat a tél beköszöntére.