Thermo-Block

2015-07-29 11:21:50 | Módosítva: 2016-01-31 19:48:39

Az energiatakarékos építési rendszer A hőtechnikai követelmények folyamatos szigorodása és az egyre energiatudatosabbá váló beruházói igények miatt fokozódnak az elvárások a hőszigetelésekkel szemben. A hőszigetelő anyag vastagítása nem minden épületszerkezeten valósítható meg, ezért kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező termékek, új építési technológiák elterjedése jelent megnyugtató megoldást. Ennek az elvárásnak felel meg a Thermo-Block Magyarország kft. terméke, a szürke 


Neopor alapanyagból gyártott falazati rendszer

A hagyományos polisztirol (fehér színű EPS) keményhabok mellett Európa számos országában elterjedtek a szürke színű, grafitadalékos polisztirol elemek. A Thermo-Block energiatakarékos építési rendszer alapanyaga a német BASF cégtől származó, szürke színű, grafitos Neopor 2400 típusú expandált polisztirol (EPS), ami tartalmaz habosító anyagot és égéskésleltető adalékot is. Kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, rendkívül jól alakítható, környezetre és egészségre nem veszélyes.

Az EPS legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező (W/m2K). Ez az érték minél kisebb, annál jobb hőszigetelő képességgel bír egy anyag. Mindez a zárt cellákban nyugvó levegőnek köszönhető, ami a későbbiekben sem távozik a cellákból, ennek köszönhetően az energiatakarékos építési rendszer hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.Milyen előnyökkel jár a szürke EPS használata?

A grafitszemcsék hozzáadása révén javul a termék hőreflexiós képessége, így a hagyományos fehér EPS-hez képest közel 25%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. A normál fehér EPS hővezetési tényezője: 0,039 W/mK, míg a grafitos, szürke EPS-é: 0,032 W/mK. Minél kisebb ez a szám, annál jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik egy anyag. (A grafitos, Neopor alapanyagú Thermo-Block falazóelemek hővezetési tényezője még jobb, 0,031 W/mK.) A többi anyagtulajdonságát tekintve a két termék megegyezik (pl. éghetőség, szilárdsági jellemzők). Ár-érték arány tekintetében gazdaságosabb döntés a grafitos polisztirol.Egy új épület teljes építési költségét tekintve nem számottevő az a többlet, aminek a ráfordításával „A” vagy „A+” energia igényű passzívházat lehet kialakítani, amelynek energia felhasználása alig 50-75%-a a követelményeknek éppen csak megfelelő épülethez képest. Ez a különbség némiképp vastagabb hőszigetelés, jobb nyílászárók és precízebben szabályozható gépészeti rendszerek beépítésével könnyedén elérhető, és a többletköltség a folyamatosan növekvő energia árak mellett néhány év alatt megtérül. Nem is beszélve arról a komfortérzetről amit egy jól megtervezett épület télen-nyáron egyaránt nyújtani tud.


Az anyagok könnyen szállíthatóak, nem igényelnek daruzást. Az épületek energiaigénye kisebb, mint 15 kWh/m2/év. Az alacsony energiaigénynek megfelelően a fűtési költség szinte elenyésző lesz. A kivitelezés ideje alapterülettől és bonyolultságtól függően 3-4 hónap. Nincsenek építészeti korlátok, akár több szintes épület is építhető a rendszerből.


Thermo-Block Magyarország Kft.
8000 Székesfehérvár, Szent Gellért utca 8/C.
Telefon: +36-20-350-6750
E-mail: info@thermo-block.hu
www.thermo-block.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Simon32 avatarja

Simon32         Jó építőanyag ez, de aki igényes annak van jobb

Ez majdnem ugyanaz, mint az Isoshell, csak az Isoshell annyiban jobb, hogy átkötőbordák műanyagból vannak és így nem ég át fal olyan könnyen, na meg persze a beton is be tud folyni a bordák közé.

DECOSA dekorációs termékek

Polisztirol díszlécekkel dekorálhatjuk, szépíthetjük otthonunkat. A dekor profilokkal el lehet rejteni a tapéták összeillesztéseit, az utólag behúzott kábeleket, de rejtett világításhoz és...


Farönkök, kövek, kavicsok a kertben

Kertünk kialakítása és csinosítása nem csak drága kertépítési munkákkal képzelhető el. Kreatív ötletekkel hasznosíthatjuk a farönköket, kavicsokat, köveket - sok mindent, amit a természetben...