Üveg, ami fűt és teljesen átlátszó

2013-08-22 10:09:03 | Módosítva: 2013-09-06 14:01:11

Ahhoz, hogy egy ház vagy lakás kényelmes és kellemes otthonná váljon, az egyik alapvető tényező a megfelelő fűtési rendszer kiválasztása. Erre kínál megbízható, tiszta, hatékony és biztonságos megoldást a fűtött üveg. A Rákosy Glass Heating System üvege innovatív, szabályozható hőmérsékletű, elektromos, helytakarékos és exkluzív megjelenésű fűtési megoldás. Ablaküvegként és/vagy radiátorként egyaránt megjelenthet, a felület az átlátszótól a teljesen egyedileg mintázott változatig szinte végtelen választékban megrendelhető.

A szerkezet minden esetben több – minimum 2 – üvegrétegből áll, edzett biztonsági üvegekből épül fel, és laminált szerkezetet képez, ami törés esetén is biztonságosan egyben tartja az üvegdarabokat. Az üvegek belső oldalán egy láthatatlan, nanotechnológiával felhordott, fém vezető réteg található, mely bevonat ellenállása elektromos áram hatására hőt termel. Ezen bevonatos rétegek számának emelésével a teljesítmény növelhető, jellemzően 700 és 1000 W/m2 teljesítményű kivitelben elérhetőek. Így a fűtött üveg rugalmas és hatékony energiafelhasználást tesz lehetővé, a bevitt energia szinte 100%-ban hővé alakítható.

Mivel közvetlenül 220-230 V feszültségről üzemeltethető, beépítése is rendkívül egyszerű, nem igényel különleges kiépítést vagy csővezetéket. Beépítését kizárólag érintésvédelmi relével (Fi-relé) ellátott hálózatba javasoljuk. Ahogy a fűtő üvegek méretválasztéka is igen nagy (akár 2400x4500 mm is lehet), úgy a vezérlési módok is különfélék lehetnek. Vezérelhető szobatermosztáttal, egyedi rádiófrekvenciás távvezérlővel, valamint intelligens házvezérlő rendszerhez csatlakoztatva. Az interneten keresztül akár távolról, mobiltelefonnal is szabályozható a fűtő üveg. A még nagyobb biztonság érdekében az üvegekben hőbiztosíték is elhelyezésre kerül, ami a vezérlés meghibásodása, vagy bármilyen rendellenes működés esetén véd a túlmelegedéstől.

A hőleadás egyenletes a teljes felületen

Sugárzó fűtés, ami a környező testeket, felületeket melegíti elsősorban, és jobb hatékonyságot biztosít a levegő-keringetéses fűtési megoldásokkal szemben. A sugárzó fűtési rendszer alkalmazásakor a helyiségben az ember számára kedvező a hőmérséklet-eloszlás, valamint a fűtésből származó légmozgás minimális, így az allergéneket is tartalmazó szálló por mértéke is jelentősen lecsökken. 


Az utóbbi években az építészetben alkalmazott üvegfelületek mérete rohamosan nő, az alkalmazott üvegszerkezetek egyre jobb hőszigetelő értékekkel (U=0,6 W/m2K) bírnak, azonban a nagy üvegfelületek még mindig hideg érzetűek, a közvetlenül ablaknál elhelyezett kanapék, íróasztalok, étkezők használata nem komfortos. Többek között erre kínál hatékony megoldást a hőszigetelő- fűtő üveg, akár önállóan, akár kiegészítő fűtésként alkalmazva. Ezen alkalmazásnál 2 légkamrás, gáztöltésű, 3 rétegű hőszigetelő üveget alkalmazunk, ahol a hőt a legbelső üvegréteg termeli, melynek 98%-át a középső üvegréteg láthatatlan hőtükör (LOW-E) bevonata révén visszatükrözi, és a helységen belül tartja. Az ablaküvegek fűtési intenzitása szabályozható, az üvegek hőmérséklete akár egyenként is beállítható, jelentősen javítva a helységben tartózkodók komfortérzetét. 

A fűtő üveg infra-radiátorként való alkalmazása végtelen lehetőséget biztosít. Egyedi méretre is gyártható, lehet akár átlátszó, akár mintás. Az üvegre bármilyen kép elhelyezhető, így tetszés szerint akár a nappali falát díszítő festmény is válhat belőle. Fokozottan ütésálló, biztonsági üvegből készül, és a már leírt módokon széles körűen szabályozható, rendkívül hatékony és gazdaságos, innovatív fűtési megoldás.


Bővebb információ:

Rákosy Glass Kft.
1103 Budapest, Noszlopy utca 3-5.
Telefon: (+36-1) 261-0445
Fax: (+36-1) 431-0468
info@rakosyuveg.hu
www.rakosyuveg.hu

További érdekes cikkeinkről se marad le, ha "lájkolja" az Ezermester Facebook oldalát, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gáz helyett infrapanel

A Linzi Kft. telephelyén kizárólag infrafűtést alkalmaznak, a gáz nincs is bevezetve. Az irodákban és egyéb helyiségekben meg lehet tekinteni a különböző méretű és teljesítményű paneleket működés...


A jövőben az ablakkal fogunk fűteni? Nem, már most!

A fűtési megoldások szempontjából eddig úgy tekintettünk az ablakra, mint a rendszer gyenge pontjára: itt szökik ki a drágán előállított hő, hogy lakásunk helyett az utcát fűtse. A hő- és...