Minden, amit a szulfátálló cementekről tudni kell

2013-09-23 15:33:41 | Módosítva: 2013-09-23 15:37:45

A közelmúltban jelent meg a Szulfátálló cementek kézikönyve, mely a Holcim szakmai kiadványainak sorában immár a harmadik. E könyv, ugyanúgy, mint a 2008-ban kiadott Cement-beton Kisokos, majd pedig a 2011-ben megjelenő Betonpraxis, egyfajta hiányt pótol, hiszen olyan ismereteket is tartalmaz, amelyek a rendelkezésre álló szakirodalomban így összefoglalóan a mai napig nem találhatók meg.

Magyarország számos területén leselkedik a szulfátok által jelentett veszély az épületek alapozására, a műtárgyak betonszerkezeteire, vagy például a földbe helyezett szennyvízelvezető betoncsövekre. Fontos megismerni ezeket és más olyan veszélyeket is, amelyekkel szemben a szulfátálló cementek alkalmazása a betontechnológia rendelkezésünkre álló eszközeivel együtt nyújt megfelelő biztonságot.

A Holcim gondozásában megjelent szakkönyv egyes fejezetei segítséget nyújthatnak a szulfátálló cementek tulajdonságainak még jobb megismeréséhez, a többféle alkalmazási területen is előnyt jelentő kedvező tulajdonságok kihasználásához, a felhasználással kapcsolatos kérdések megválaszolásához.


Ajánljuk e könyvet tervezőknek, kivitelezőknek, betontechnológusoknak, nemcsak üzleti és szakmai partnereinknek, hanem oktatók és diákok, valamint a szakmában kevésbé jártas érdeklődők számára is, és mindazoknak, akik elkötelezettek a megbízható minőség, a tartósság és a biztonság irányában.

A 100 oldalas, színes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem került, azt a téma iránt érdeklődők előzetes egyeztetést követően, munkaidőben, térítésmentesen vehetik át a Holcim Ügyfélszolgálatán.


Bővebb információ:

1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. III. emelet
Telefon: (+36-1) 329-1080
e-mail: kapcsolat-hun@holcim.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kerti út betonból

Manapság, felértékelődött a kertek esztétikai kialakítása, egy igényes kert épített út nélkül elképzelhetetlen. Az út megépítése viszont elég költséges. Ha csak gyalogos közlekedésre szánt, nem túl...


Beltéri gumiburkolatok

Gumiburkolattal leggyakrabban sportcsarnokokban, laborokban, nagy terhelésnek kitett raktárhelyiségekben találkozunk. Felhasználási területe azonban ennél sokkal tágabb, ezért bemutatjuk előnyeit.