Minden, amit a szulfátálló cementekről tudni kell

2013-09-23 15:33:41 | Módosítva: 2013-09-23 15:37:45

A közelmúltban jelent meg a Szulfátálló cementek kézikönyve, mely a Holcim szakmai kiadványainak sorában immár a harmadik. E könyv, ugyanúgy, mint a 2008-ban kiadott Cement-beton Kisokos, majd pedig a 2011-ben megjelenő Betonpraxis, egyfajta hiányt pótol, hiszen olyan ismereteket is tartalmaz, amelyek a rendelkezésre álló szakirodalomban így összefoglalóan a mai napig nem találhatók meg.

Magyarország számos területén leselkedik a szulfátok által jelentett veszély az épületek alapozására, a műtárgyak betonszerkezeteire, vagy például a földbe helyezett szennyvízelvezető betoncsövekre. Fontos megismerni ezeket és más olyan veszélyeket is, amelyekkel szemben a szulfátálló cementek alkalmazása a betontechnológia rendelkezésünkre álló eszközeivel együtt nyújt megfelelő biztonságot.

A Holcim gondozásában megjelent szakkönyv egyes fejezetei segítséget nyújthatnak a szulfátálló cementek tulajdonságainak még jobb megismeréséhez, a többféle alkalmazási területen is előnyt jelentő kedvező tulajdonságok kihasználásához, a felhasználással kapcsolatos kérdések megválaszolásához.


Ajánljuk e könyvet tervezőknek, kivitelezőknek, betontechnológusoknak, nemcsak üzleti és szakmai partnereinknek, hanem oktatók és diákok, valamint a szakmában kevésbé jártas érdeklődők számára is, és mindazoknak, akik elkötelezettek a megbízható minőség, a tartósság és a biztonság irányában.

A 100 oldalas, színes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem került, azt a téma iránt érdeklődők előzetes egyeztetést követően, munkaidőben, térítésmentesen vehetik át a Holcim Ügyfélszolgálatán.


Bővebb információ:

1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. III. emelet
Telefon: (+36-1) 329-1080
e-mail: kapcsolat-hun@holcim.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Porló betonfelületek felújítása

A régebben épült házakban a garázsok, egyéb tárolóegységek, pincék, kocsibeállók padlózatára kevesebb gondot fordítottak. Felületük sokszor nem elég sima, nehezen takaríthatók és gyakran porlik....


Homlokzatápolás nanotechnológiával

A nanotechnológia felhasználásával újabb és újabb lehetőségek nyílnak az épületeket védő, ápoló építőanyagok alkalmazására. Az UV sugárzását elnyelő fotokatalitikus anyagok, titándioxiddal kezelt...