3 tipp, mire figyeljünk tetőfelújításnál

Tudjuk, mi történik a fejünk felett?

2013-09-27 14:39:30 | Módosítva: 2014-09-09 12:39:18

A háza tetőzetét gazdaságosan, tartós és minőségi módon felújíthatja

Bizonyára sokan emlékeznek, a viccre, amikor a hajó kapitánya a következő párbeszédet folytatja a gépházzal: „Mennyi?” „Harminc!” – érkezik a válasz. „Mi harminc?” „De mi mennyi?” Nos, a tetőfelújítók is gyakran kerülnek ilyen kommunikációs csapdába a szállítókkal vagy a kivitelezőkkel, amikor az árajánlattal kapcsolatban szeretnék megtudni, végül mennyi is az annyi. Noha ezek költsége igen magas, a gyakran megkerülhetetlen tetőfelújítások esetében azonban nem elég kiválasztani a színt, az anyagot vagy a formát. 


Tisztában kell lenni azzal is, hogy a modern tető nem csupán egy fedőréteg, hanem összetett rétegrendű szerkezet, az épület struktúrájának egyik legfontosabb védelmi alrendszere. A felújítási költségek kalkulációja egy összetettebb feladat. Érdemes például tisztázni, hogy a megadott négyzetméter egységár alapján hogyan kell számolni a tetőfedő táblák tényleges árát, hogy szükséges-e fólia, mi a pontos szerepe, a hiányából milyen gondok adódhatnak, milyen további kiegészítők elengedhetetlenek a szereléshez, mit tartalmaz pontosan a munkadíj, meddig érvényes a garancia. A körültekintő vásárlók azokat a – hazai piacon komoly referenciákkal bíró – cégeket részesítik előnyben, akik két-három évtized múltán is kezeskednek majd vállalásaikért.


A Lindab svédacél tetői tartósak, rendkívül ellenállóak a természeti és egyéb fizikai hatásokkal szemben. A kis önsúlyúknak köszönhetően nem jelentenek nagy terhelést a tartófalakra. Ez igen jelentős megtakarítást eredményezhet palatetők renoválása esetén, mert a Lindab cserepeslemezeivel a pala elbontása nélkül, azaz ráfedéssel oldható meg a tető felújítása. 

Jelentős munkaóra-megtakarítást nyújt a nagytáblás kivitel és az egyedi méretre történő gyártás, a gyors szerelhetőség és a Lindab jelenlegi ingyenes tetőfelmérése, helyszíni tanácsadása, egyedi ajánlatai. Javasolt, szakavatott kivitelezői komoly szakmai támogatást és nagy biztonságot nyújtanak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Beépített tetőterek, és ezek problémái

Az építkezéseket járva szomorúan tapasztaltuk, hogy a mai napig nem történt lényeges változás a tetőtér beépítések szakszerűségét és működőképességét, valamint a beépített anyagok minőségét...


Háztetők tisztítása

A házak karbantartásakor sokan elfeledkeznek a tetőkről, pedig ez legalább olyan fontos, mint az esőcsatornák, a járófelületek vagy az oldalfalak karbantartása. A tető ugyanis elég nagy felület,...