Kedvező hírek a hőszigetelés világából

2009-06-08 16:14:05 |

Az egyre emelkedő energiaszámlák minden háztartás számára növekvő terhe-ket okoznak. Egy ház, vagy lakás fűtési költségei egy család havi kiadásainak akár 20 %-át is kitehetik. Vajon feltétlen indokoltak ezek a horribilis kiadások? Lehetsé-ges számláink összegének csökkentése?

Hőszigetelje házát, és energia-költségeinek akár a felét is megtakaríthatja!
Egy újonnan épült ház esetében ma már nem kérdés, hogy alkalmazunk-e hőszi-getelést vagy sem. Ezzel a jövő gene rációi számára ener giahatékony, nem pazarló épü-leteket ho zunk létre. Azonban a régi épü-letek, lakóházak esetében is van lehetőség energiaköltsé geink meg takarítá sára. Utóla-gos hőszigeteléssel is jelentősen csökkent-hető a fűtésszámla!

Mit kínál Önnek a ROCKWOOL?

Az épületek energiahatékonyságának növe-lése érdekében alkalmazott egyik leghaté-konyabb eszköz a homlokzatok hőszigetelé-se. A homlokzatok hőszigetelésére nemcsak az épület építésekor van lehetőség, hanem utólag is, egy felújítás vagy renoválás során.
A homlokzatok hőszigetelésére a ROCKWOOL a Frontrock Max E inho-mogén (kétrétegű) homlokzati kőzetgya-pot hőszigetelő- leme zét ajánlja. A termék inhomogén, azazkét rétegből áll. A felső, 20 mm vastag réteg tömörebb, ami külö-nösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp > 250N!), vagyis ellenállóbbá teszi a homlokzatot a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmaz-kodjon az esetleges felületi egyenlőtlensé-gekhez, ezért kiválóan alkalmas már meg-lévő épületek utólagos hőszigetelésére is. A két réteg együttesen pedig 10 %-kal jobb hőszigetelő képességgel bír (λD = 0,036), mint a ROCKWOOL korábbi, egyrétegű homlokzati terméke.

Rockwool kőzetgyapot – komfort az épületben és további előnyök:

A ROCKWOOL termékek által biztosított kellemes lakó klíma, valamint az energia- és pénzmegtakarítás lehetősége mellett olyan további, az épület komfortját növelő előnyökkel is rendelkezik, mint a tűz- és zajvédelem, illetve a penészesedés megakadályozása.

Zajvédelem: az épületen kívüli erős zaj negatívan befolyásolja életünket, legyen szó munkavégzésről, tanulásról, vagy pihenésről. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek (a sűrű szálszerkezetnek kö-szönhetően) igen jó hangelnyelő tulajdonsággal rendelkeznek, mivel a hang – mint a levegő mechanikai rezgése – a kőzetgyapot szálain fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek következtében a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal kiváló hangszigetelésként is funkcionálnak és még forgalmas utak mentén álló épületekben is megfelelő körülményeket biztosítanak az épületekben lakók, dolgo-zók számára – ezzel is növelve a komfortérzetet.

Kerülje el a penészesedést: a kőzetgyapotos vakolt homlokzati hőszigetelõ rendszerek óriási előnye, hogy a nyitott szálszerkezetnek köszönhetően a fal megőrzi páraáteresztő képességét. Ezáltal lehető-vé válik az épületszerkezetek lélegzése, valamint az építési és haszná-lati nedvesség eltávozása. A lakótér komfortosabbá válik, a külső falak belső felületei melegebbek lesznek, ami kiküszöböli a páralecsapó-dást, penészesedést.

Tűz- és életvédelem: a ROCKWOOL hőszigetelő kőzetgyapot termékek olvadáspontja 1000 °C feletti és, mivel szinte egyetlen épülettűz során sem keletkezik ilyen magas hőmérséklet, kijelenthető, hogy a kőzet-gyapot megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést, ezzel bizonyos esetekben akár emberi életeket és vagyontárgyakat menthet meg. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek tűzvédelmi szempontból megfelelnek a legkedvezőbb, A1 neméghetőségi besorolásnak.

Természetes anyag: annak köszönhetően, hogy a ROCKWOOL ter-mékek a természetben előforduló bazaltból készülnek, használatuk biztonságos: nincs sem rákkeltő, sem más egészségkárosító hatásuk akkor sem, ha a hőszigetelő lemezek anyagának szálait esetleg beléle-gezzük, vagy lenyeljük.

Rockwool Hungary Kft.
Szaktanácsadás: (06-1) 225-2405
e-mail: info@rockwool.hu
www.rockwool.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Multipor belső oldali hőszigetelés

Magyarországon azért van szükség több fűtési energiára, mert a meglévő, elöregedő lakásállomány nagy részénél a megfelelő hőszigetelés nem megoldott. Építésük idején nem fordítottak kellő...


Vízszigetelések

Célja az épületek szerkezetének megóvása mindenféle nedvességtől és csapadéktól, beleértve az épületeken belüli vízterhelést is. A különféle vízszigetelő anyagok, megoldások attól függően...