Penészmentesítés garanciával

2010-04-04 14:43:22 |

Biztosan Ön is kipróbált már sokféle "penésztelenítő" terméket, és mindegyikkel rövidebb-hosszabb idő után kudarcot vallott. Aztán jöttek a páramentesítés különböző módjaira kitalált gépek, eszközök, szintén időleges megoldást nyújtva, vagy komoly, folyamatos költségeket jelentve. A penészes fal látványa, azonban "örök darab" maradt a lakásában.

A rettenetes kiadások mind csak időleges eredményt hoznak, hiszen a penész mindig újra és újra megjelenik. Azért mert vagy csak a penészt öljük meg, és nem az okát szüntetjük meg, vagy teljesen rossz irányban próbáljuk keresni az okot. A penészedés legfőbb oka a víz, az az elképzelhetetlenül sok pára, amit mindennapos tevékenységeink során termelünk, és a lakás levegőjébe juttatunk.
Mára megszüntettük a lakásaink természetes szellőzését. Műanyag festékeket használunk, műgyanta alapú nemesvakolatot, kívülről-belülről megszüntetve a falak légzését. Központi fűtés van házainkban a lakótéren kívül elhelyezett kazánházzal, vagy kémény nélküli készülékeinkkel fűtünk. Nyílászáróink légmentesen zárnak, akár fából akár műanyagból készültek.

A megoldás a higroszabályozott szellőzés.

A higroszabályozású szellőző készülékek lelke egy poliamid pántköteg, amit a gyártás során, egy speciális vegyszerrel impregnáltak. A poliamid ebben a formában a légnedvesség hatására pontosan úgy viselkedik, mint az emberi hajszál: minél nedvesebb annál jobban nyúlik és minél szárazabb, annál jobban húzódik össze. Ez a pántköteg mechanikusan mozgatja egy rugós áttételen keresztül a szellőző zsaluit. Méghozzá hihetetlen pontossággal, ugyanakkora mértékben, akár több tízezer alkalommal.

A gyártás során minden készüléket hajszálpontos értékekre állítanak be: 30%-os relatív páratartalom mellett van a szellőző zsaluja teljesen zárva, és 70%-os relatív páratartalom mellett van teljesen nyitva. A két érték között pedig a páratartalom függvényében szabályozza a ki és beáramló levegő mennyiségét.
Így ezen készülékek segítségével létre tudjuk hozni azt az intelligens szellőző rendszert, ami automatikusan csak akkor szellőztet, amikor kell, csak abban a helyiségben, ahol kell, és csak addig, ameddig kell. Jelentős energia megtakarítást érünk el vele az ablaknyitásos szellőztetéshez képest, hiszen ezek a készülékek nem igényelnek sem áramot, sem elemet, csak a poliamid szál mozgatja a zsalukat, és csak annyi levegőt engednek be a lakásba, amennyit a páratartalom (a bent lévő levegő elhasználódottsága) indokol.
A rendszer másik fele, egy speciális higrosztáttal vezérelt ventilátor. Ez a kapcsoló - pontosan úgy, mint egy szobai termosztát - bizonyos értékek között beállítható. A különbség az, hogy nem hőmérsékletet, hanem páratartalmat érzékel. A szélső értékek: 20% és 80% relatív páratartalom. Ezek között az értékek között bárhova állíthatjuk a szabályozót, az a beállított érték szerint fogja ki és bekapcsolni az általa vezérelt ventilátort. A megfelelő mennyiségű levegő beengedését pedig a légbevezető zsalujának állása szabályozza.
A higroszabályozott rendszer nagyon fontos tulajdonsága, hogy csak ott szellőztet, ahol kell, a légszállítás csak azokból a helyiségekből valósul meg, ahol azt a levegő páratartalma indokolja.

Így egy olyan rendszert tudunk kiépíteni, ami mindig szellőztet, amikor azt a lakás belső levegője igényli, és soha nem szellőztet, ha arra nincs szükség!
A rendszerrel szellőztetett lakásokban a páratartalom állandósul egy szűk értéken belül, megszűnnek a páralecsapódások, nem lesznek többé nedvesek a falak-ablakok. Ezzel az eljárással végleg megszűnnek a gombák, baktériumok és vírusok számára nélkülözhetetlen nedves életkörülmények. Több ezer kiépített rendszer használói tapasztalták már, hogy mennyivel egészségesebb lett a lakókörnyezetük a higroszabályozású szellőzőrendszer kiépítése után.

www.peneszmentesites.hu
100% pénzvisszafizetési garancia, amit a penészedés végleges megszüntetésére vállalunk. A pénzvisszafizetési garancia nem egy szlogen, hanem szerződés! Ami mindaddig érvényes, amíg az általunk az Ön lakásában kiépített rendszer minden eleme működik, függetlenül a beépített készülékek garanciájától. Forduljon hozzánk!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: penész, szellőzés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ablakcsere

A régi ablakokat egyre többen szeretnék új, korszerű és hosszú élettartamúakra cserélni, az új épületeknél pedig már eleve a magasabb igényekhez igazodó ablakokra van szükség. A választék nagyon...


Szabályozott hővisszanyeréses szellőztetés

Az emberek idejük 90%-át belső terekben, falak között töltik, mégis a beltéri levegő sokszor jóval szennyezettebb, mint a külső levegő. A régi, mára már elavulttá vált nyílászárók hézagain,...