Leier kéményrendszer a mindennapjainkra

2010-03-31 15:11:08 |

Ha valahol a kémény szót halljuk környezetünkben, valami tőlünk független, távoli ködfoszlány úszik át emlékeinkben, mintha minket nem is érintene, idegen lenne számunkra az a dolog, amit rejt magában ez a szó. Pedig mindnyájan kapcsolatban vagyunk vele, ki a munkahelyén, ki az otthonában, ki a hivatalban, ki az óvodában, ki a kedvenc bisztrójában.

A jó kémény a láthatatlan biztonságot nyújtja számunkra. Azt a biztonságot, amely feltétlenül szükséges, hogy nyugodtan indulhassunk munkába, mehessünk el szórakozni, tudván hogy családunkra vigyáz a jó barát, a modern háromhéjas kéményrendszerünk.
A kéményektől nem csak azt várjuk el, hogy a tüzelőberendezésünk égéstermékét elszállítsa a szabadba, várjuk tőle a megnyugtató megoldást minden fűtéssel kapcsolatos gondunkra. Juttasson levegőt az égéshez a kazánnak, kandallónak, csendben, halkan tegye a dolgát, és még házunk tetején is jól mutasson, legyen dísze a tetőnek.
Van egy gyártó hazánkban, amelyik az építőipar számára több mint 20 év óta állítja elő minőségi termékeit! Ez a cég a Leier Cégcsoport, amely társaság a legnagyobb magyarországi építőanyag-gyártó. Kínálatában a térburkoló rendszerektől a mélyépítő elemeken át a födémrendszerek és falazó elemeken kívül a tetőcserepek és kéményrendszerek számtalan variációja megtalálható.
A hagyományos fűtésekhez - cserépkályha, kandalló, széntüzelésű központi kazán, "cirkó" kazánok - már jó másfél évtizede gyárt kéményeket a Leier, rendszer jelleggel, háromhéjas samott béléscsöves kivitellel. Ezekhez a tüzelőberendezésekhez a típusokat Leier LSK és Leier LK néven találhatjuk meg az építőanyag kereskedőknél.
A zárt égésterű, turbo-s gázkészülékekhez - melyeket nagy gyakorisággal terveznek és építenek be biztonságos üzemük miatt - már fél évtizede gyárt kéményrendszert a cég, Leier Turbo néven, a felhasználók legnagyobb megelégedésére.

Több éves gyártói tapasztalatát felhasználva a modern tüzeléstechnika legfejlettebb szegmensére fejlesztette ki legújabb kéményrendszerét, mellyel a kondenzációs technológia számára kínál garantált megoldást. A kéményrendszer fantázianeve; Leier Eco. Ma már nagy többséggel ezt a technológiát részesítjük előnyben, mind a tervezésben, mind a kivitelezésben.
Jelenleg sajnos sok esetben tapasztaljuk, hogy a kondenzációs gázkazán tervezésénél, beépítésénél az egyszerűbb megoldás felé hajlik a szakma, nevezetesen a hosszútávon biztonságos megoldást kínáló Leier Eco kéményrendszer helyett, a kazán saját égéstermék-elvezetőjét részesítik előnyben. Ez a megoldás a téli üzem során veszélyeztetik a fűtés biztonságos működést, az előforduló jegesedés miatt akár a gázkészülék leállásával is számolni kell.
Az újraindításhoz először is meg kell szüntetni az alumínium-műanyag égéstermék-elvezetőben kialakult jégdugót, ami magában sem egyszerű feladat a jeges, csúszós tetőn, majd szakember kell a gázkazánhoz, ez pedig a pénztárcát terheli meg jelentősen! Így a kezdeteknél olcsónak hitt megoldás a később felmerülő költségek miatt drágább lesz, mint a Leier gyártotta Eco kémény! Arról nem is beszélve, hogy a Leier Cégcsoport az általa gyártott kéményekre 33 év írásos garanciát vállal, ami a "kipufogók" esetében nagyon messze van ettől!
Ezeket a tényeket figyelembe véve, javasoljuk, még időben kérjék tervezőjüket, hogy a kondenzációs és turbós kazánjukhoz a garantáltan hosszú életű, biztonságos, gazdaságos Leier kéményrendszereket tervezzék be. Így nem éri Önöket később kellemetlen meglepetés!
Ne feledjék, fűthetnek bármivel, megoldás: LEIER KÉMÉNYRENDSZER

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

CO-vészjelzős csalók

Ismeretlenek a katasztrófavédelemre hivatkozva szén-monoxid-érzékelőket ellenőriztek és árultak.


Kapcsolat a jó közérzethez

A szobahőmérséklet szabályzás, padlófűtési rendszerek vezérlése területén az Uponor a Smatrix Pulse rendszerét ajánlja, amely elérhető vezetékes és vezeték nélküli kivitelben is.Ez a rendszer...