Hatékony megoldások a falak penészedésének megszüntetésére

2010-04-04 14:48:59 | Módosítva: 2010-04-07 15:08:46

Napjainkban egyre több gondot okoz a lakásokban, házakban megjelenő penészgomba és salétromkivirágzás. A korszerű nyílászárók szinte tökéletesen zárnak, így a természetes szellőzés szinte teljesen megszűnik. Télen a fűtéssel fokozódik a páratartalom, és nagyon rövid idő múlva megjelennek a penészfoltok a lakásban. A penészgombák, valamint a salétrom allergiát, asztmát okozhatnak, mindamellett, hogy csúnya foltjaikkal elszínezik a falat, és kellemetlen szagot árasztanak.

A DAMISOL Kft. német licenc alapján olyan termékeket gyárt már több mint 10 éve, amelyek segítségével egyszerűen megszüntethetők ezek a problémák.

Nagyon fontos az, hogy először pusztítsuk el a penészgombát, majd csak azután próbáljuk a foltot eltüntetni. Ellenkező esetben mi magunk szórjuk szét a lakásban a spórák millióit, ha megpróbáljuk letörölni a foltot.

Penészölésre és -gátlásra kiválóak az alábbi termékek:

SCHIMMEL STOP - azonnal ható penészölő, mely megöli és elszínteleníti, elhalványítja a foltokat
SAVABOR W - penészes, algás, mohás felületek mélyhatású, tartós védelmére, és a penész-, alga-, mohafertőzés megszüntetésére használható készítmény. Kiváló a palatetők, térburkoló kövek között megjelenő mohatelepek elpusztítására is.
CHEMOCID - egyedülállóan hosszú hatású készítmény, amely légáteresztő falfestékekhez, mészhez, tapétaragasztóhoz, fugázó anyagokhoz keverve, vagy önmagában alkalmazva hosszútávon gátolja a penész megjelenését.

Gyártó: DAMISOL KFT
2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 1.
Telefon/Fax: (+36-53) 370-670
www.damisol.hu
damisol@t-online.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: penész, damisol

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

zsuli avatarja

zsuli         pára és penész összefüggései

A penésznek kedvező 60% feletti relatív páratartalom a lakásban. A fenti szerekkel való penészmentesítést követően, ha szeretnénk a penész visszatérését tartósan is megelőni, a lakás páratartalmát is csökkenteni kell. Történhet szellőztetéssel is, de ha ez nem elég, elektromos páramentesítőgéppel kell a párát kivonni. (A levegő páratartalmát 3-5 ezer Ft-os páratartalommérővel lehet mérni). Páramentesítő gépek részletes összehasonlítása itt az ezermester.hu -n is megtalálható. Lehet várásorlni vagy bérelni.

Folyamatos alapszellőztetés

Amikor zárt égésterű kazán működik, nincs kéményhuzat, mert az égésterméket egy ventilátor küldi ki a szabadba, és nem a kéményhuzat viszi ki. Ez így biztonságos, mert nem tud visszaáramlani...


Lakótérszellőzés

A szellőzés leggyakrabban a penész vagy a CO-balesetek kapcsán kerül reflektorfénybe, pedig számos olyan szennyezőanyag van, ami a levegőminőségen keresztül hatással van az egészségünkre. A...