Hatékony megoldások a falak penészedésének megszüntetésére

2010-04-04 14:48:59 | Módosítva: 2010-04-07 15:08:46

Napjainkban egyre több gondot okoz a lakásokban, házakban megjelenő penészgomba és salétromkivirágzás. A korszerű nyílászárók szinte tökéletesen zárnak, így a természetes szellőzés szinte teljesen megszűnik. Télen a fűtéssel fokozódik a páratartalom, és nagyon rövid idő múlva megjelennek a penészfoltok a lakásban. A penészgombák, valamint a salétrom allergiát, asztmát okozhatnak, mindamellett, hogy csúnya foltjaikkal elszínezik a falat, és kellemetlen szagot árasztanak.

A DAMISOL Kft. német licenc alapján olyan termékeket gyárt már több mint 10 éve, amelyek segítségével egyszerűen megszüntethetők ezek a problémák.

Nagyon fontos az, hogy először pusztítsuk el a penészgombát, majd csak azután próbáljuk a foltot eltüntetni. Ellenkező esetben mi magunk szórjuk szét a lakásban a spórák millióit, ha megpróbáljuk letörölni a foltot.

Penészölésre és -gátlásra kiválóak az alábbi termékek:

SCHIMMEL STOP - azonnal ható penészölő, mely megöli és elszínteleníti, elhalványítja a foltokat
SAVABOR W - penészes, algás, mohás felületek mélyhatású, tartós védelmére, és a penész-, alga-, mohafertőzés megszüntetésére használható készítmény. Kiváló a palatetők, térburkoló kövek között megjelenő mohatelepek elpusztítására is.
CHEMOCID - egyedülállóan hosszú hatású készítmény, amely légáteresztő falfestékekhez, mészhez, tapétaragasztóhoz, fugázó anyagokhoz keverve, vagy önmagában alkalmazva hosszútávon gátolja a penész megjelenését.

Gyártó: DAMISOL KFT
2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 1.
Telefon/Fax: (+36-53) 370-670
www.damisol.hu
damisol@t-online.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: penész, damisol

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

zsuli avatarja

zsuli         pára és penész összefüggései

A penésznek kedvező 60% feletti relatív páratartalom a lakásban. A fenti szerekkel való penészmentesítést követően, ha szeretnénk a penész visszatérését tartósan is megelőni, a lakás páratartalmát is csökkenteni kell. Történhet szellőztetéssel is, de ha ez nem elég, elektromos páramentesítőgéppel kell a párát kivonni. (A levegő páratartalmát 3-5 ezer Ft-os páratartalommérővel lehet mérni). Páramentesítő gépek részletes összehasonlítása itt az ezermester.hu -n is megtalálható. Lehet várásorlni vagy bérelni.

Penészes, salétromos falakra

Nincs többé gondja apenészes, salétromos falakkal ha nagyhatású készítményeinket használja! Praktikus kiszerelések, kedvező árak!


Gépi szellőztetés

Az energia racionális felhasználása egyre nagyobb értéket képvisel a társadalomban. Ez azt eredményezi, hogy az épületek energia igényét és szennyezőanyag kibocsátását tovább kell csökkenteni....