Vírusölő légtisztítók

2010-03-31 14:43:43 |

A légsterilizáló használatával azt a hatást érezhetjük, mint amikor a dohányos leszokik a cigarettáról. Tiszta levegőt teremt a lakásban még a budapesti belváros szennyezett levegőjű környezetében is.

Mivel a legtöbb vírus cseppfertőzéssel terjed, ezért fontos a tiszta, steril környezeti levegő. Az influenza vírusok a légúti hámban szaporodnak, és súlyosan károsítják azt. A vírus rongálja a csillószőrös hengerhámot és ezzel behatolási kaput teremt más mikrobák, főleg a gennykeltő baktériumok számára, így alakul ki a leggyakoribb, sokszor halálhoz vezető szövődmény: a pneumónia, vagyis a tüdőgyulladás.
Ma már léteznek azonban olyan légsterilizáló és légtisztító készülékek, amelyek a levegő tisztításán túlmenően megölik a levegőben terjedő vírusokat, baktériumokat.
A korszerű légsterilizáló és légtisztító készülék beszívja a szennyezett levegőt, és háromféle szűrőrendszeren átszűri. Az előszűrőn akadnak fenn a nagyobb méretű szennyeződések, meghosszabbítva az ultra finom második szűrőréteg élettartamát. A második egy HEPA szűrő, amely a legparányibb részecskéket is felfogja (például: pollen, poratka, penész-spóra, cigarettafüst). Ezek az anyagok erősen allergizálók, kiszűrésük a levegőből már óriási megkönnyebbülést hoz asztmásoknak vagy bármilyen légúti bántalmakban szenvedőknek.
A vírusok és baktériumok elpusztítása ezüst plazmás vagy UV C sugárzásos technológiával történik. Mindkét eljárás tökéletesen kiírtja a légsterilizáló által beszívott levegőből a kórokozókat.

A háromlépcsős tisztítást még lehet fokozni ionizátorral is, amely nagy mennyiségű negatív ionok kibocsátásával semlegesíti a stresszt, rossz közérzetet, fejfájást okozó - túlzottan felszaporodott - pozitív ionokat. A negatív ion olyan érzés kelt, mint egy kiadós zápor utáni üde levegő belélegzése. Zápor után ugyanis igen magas a negatív ionok mennyisége a levegőben.
A légtisztítók vírusos, náthás időszakban különösen nélkülözhetetlenek a lakásban, irodában.Segítenek megóvni bennünket a támadó vírusos fertőzésektől.

Az automata légtisztító és légsterilizáló intelligens vezérlése a légszennyezettségtől függően - a beépített por szenzor, gáz és füstszenzor közreműködésével - nem csak elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, kiszűri a szennyeződéseket akár 60 m2-es szobaméretig, hanem lebontja a káros gázokat is. Vírus és baktérium ölő hatásával hatékony eszköze az asztma és allergia megelőzésének
Annak érdekében, hogy a légtisztító a leghatékonyabban működjön, ajánlatos a készüléket a földre vagy legfeljebb 50 cm magasra helyezni. Ha van légkondicionáló, lehetőleg a légáramlásának irányában legyen elhelyezve a légtisztító. Automatikus módra állítva automatikusan beállítja a ventilátor sebesség-fokozatát úgy, hogy minél előbb megszüntesse a megemelkedett szennyeződés szintet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tiszta levegőt a szobában

A szobai légtisztítók a nyári, pollennel terhes időszakokban különösen hasznosak, de szerepük fontos más évszakokban is. Ugyanakkor kevesen tudják, hogy szobanövényeink is hozzájárulhatnak a...


Légtisztítóval az allergia ellen (is)

Számtalan lehetőség létezik az allergia kezelésére, tüneteinek mérséklésére. Gyógyszerek, száj–orr-maszk, orrspray, szemcseppek stb. Mindenkinél más-más válik be. Ugyanakkor hazánkban is egyre...