Vírusölő légtisztítók

2010-03-31 14:43:43 |

A légsterilizáló használatával azt a hatást érezhetjük, mint amikor a dohányos leszokik a cigarettáról. Tiszta levegőt teremt a lakásban még a budapesti belváros szennyezett levegőjű környezetében is.

Mivel a legtöbb vírus cseppfertőzéssel terjed, ezért fontos a tiszta, steril környezeti levegő. Az influenza vírusok a légúti hámban szaporodnak, és súlyosan károsítják azt. A vírus rongálja a csillószőrös hengerhámot és ezzel behatolási kaput teremt más mikrobák, főleg a gennykeltő baktériumok számára, így alakul ki a leggyakoribb, sokszor halálhoz vezető szövődmény: a pneumónia, vagyis a tüdőgyulladás.
Ma már léteznek azonban olyan légsterilizáló és légtisztító készülékek, amelyek a levegő tisztításán túlmenően megölik a levegőben terjedő vírusokat, baktériumokat.
A korszerű légsterilizáló és légtisztító készülék beszívja a szennyezett levegőt, és háromféle szűrőrendszeren átszűri. Az előszűrőn akadnak fenn a nagyobb méretű szennyeződések, meghosszabbítva az ultra finom második szűrőréteg élettartamát. A második egy HEPA szűrő, amely a legparányibb részecskéket is felfogja (például: pollen, poratka, penész-spóra, cigarettafüst). Ezek az anyagok erősen allergizálók, kiszűrésük a levegőből már óriási megkönnyebbülést hoz asztmásoknak vagy bármilyen légúti bántalmakban szenvedőknek.
A vírusok és baktériumok elpusztítása ezüst plazmás vagy UV C sugárzásos technológiával történik. Mindkét eljárás tökéletesen kiírtja a légsterilizáló által beszívott levegőből a kórokozókat.

A háromlépcsős tisztítást még lehet fokozni ionizátorral is, amely nagy mennyiségű negatív ionok kibocsátásával semlegesíti a stresszt, rossz közérzetet, fejfájást okozó - túlzottan felszaporodott - pozitív ionokat. A negatív ion olyan érzés kelt, mint egy kiadós zápor utáni üde levegő belélegzése. Zápor után ugyanis igen magas a negatív ionok mennyisége a levegőben.
A légtisztítók vírusos, náthás időszakban különösen nélkülözhetetlenek a lakásban, irodában.Segítenek megóvni bennünket a támadó vírusos fertőzésektől.

Az automata légtisztító és légsterilizáló intelligens vezérlése a légszennyezettségtől függően - a beépített por szenzor, gáz és füstszenzor közreműködésével - nem csak elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, kiszűri a szennyeződéseket akár 60 m2-es szobaméretig, hanem lebontja a káros gázokat is. Vírus és baktérium ölő hatásával hatékony eszköze az asztma és allergia megelőzésének
Annak érdekében, hogy a légtisztító a leghatékonyabban működjön, ajánlatos a készüléket a földre vagy legfeljebb 50 cm magasra helyezni. Ha van légkondicionáló, lehetőleg a légáramlásának irányában legyen elhelyezve a légtisztító. Automatikus módra állítva automatikusan beállítja a ventilátor sebesség-fokozatát úgy, hogy minél előbb megszüntesse a megemelkedett szennyeződés szintet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Helytelen szilárdtüzelés

Megszokottá vált a szilárdtüzelés a vidéki településeken, amelyet a legkülönbözőbb tüzelőberendezésekkel valósítanak meg. Sokan azonban nem tudják, hogy nem mindegy mit és hogyan tüzelünk el...


Lakótérszellőzés

A szellőzés leggyakrabban a penész vagy a CO-balesetek kapcsán kerül reflektorfénybe, pedig számos olyan szennyezőanyag van, ami a levegőminőségen keresztül hatással van az egészségünkre. A...