Végleges penészmentesítés

2010-04-04 15:00:59 | Módosítva: 2010-04-12 20:09:12

Az Ön életét is megnehezíti a lakásban látható penészfolt? Amellett, hogy nem esztétikus, még a család egészségét is veszélyezteti.

Mint tudjuk, a penész szaporodásához megfelelő hőmérséklet, tápanyag, és nedvesség kell. A lakáson belül a hőmérséklet mindig megfelelő, tápanyag is rendelkezésre áll, egyedül a felületi nedvesség megléte, vagy hiánya dönti el, hogy szaporodik a penész, vagy nem. Nem isgondolnánk, hogy mi magunk, növényeink, a főzés és ruhaszárítás mennyi párát termel, amit szellőztetéssel ugyan csökkentünk, de mégsem tudjuk a falaink felületi hőmérséklete által meghatározott harmatpont alatt tartani a páratartalmat.

Rossz megoldás a penész eltűntetésére

A laikusok mérgező anyagokkal mossák át a penészes felületet, amely a falon fejti ki hatását, de a levegőbe kerülve a lakókat is mérgezi. Második lépésként penészgátló festékkel - más vegyi anyag - festik át a falat. Törvényszerűen újra és újra megjelenik a penész, hiszen annak életfeltételeit nem változtattuk meg.

Jó megoldás a végleges penészmentességért

A páratartalom további csökkentésével, és ezzel egy időben a fal felületi hőmérsékletének megemelésével, évekre elkerülhetjük a felületi párakicsapódást, vagyis megszüntethetjük a penész életfeltételeit. Erre a megoldásra egyetlen bevonat alkalmas (a ThermoVital), melyet 50%-ban üvegkerámia-golyó, 50%-ban pedig speciális - párafelszívó - kötőanyag tölt ki. A golyók a fűtési hősugárzás 80-85%-át visszaverik, miközben önmaguk felmelegszenek, ezzel jellemzően harmatpont fölé emelve a fal felületi hőmérsékletét. A felmelegedett felületen nem lesz páralecsapódás, a penész nem talál magának életfeltételeket.
A golyók közötti kötőanyag fontos, mert amikor a falat nedvesség éri, "csapdába" ejtik a párát. Miután a páratartalom alacsony lesz, a rabul ejtett vizet a kötőanyag "kilélegzi". A bevonat így gondoskodik arról a kívánatos körülményről, hogy a falfelületen sohasem legyen nedvesség.

Amennyiben többet kíván megtudni a végleges penészmentesítéssel kapcsolatban, keresse fel a www.peneszmentes.hu Weboldalt. ill. érdeklődjön telefonon (+36-57) 500-190).

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: penész, penészgátló

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Penészesedés okai, és megszüntetési lehetőségei

A lakásban megjelenő penészesedés mindenkit rémülettel tölt el, és nem alaptalanul. Mondják, hogy ha a penész felüti a fejét, azt igen nehéz véglegesen megszüntetni. A tüneti kezelések csak...


Megoldás a csúnyán málló vakolatokra, felázott falazatra

Ha hiányzik a megfelelő vízszigetelés a lábazatoknál, és felszivárog a falban a nedvesség, akkor sajnos előbb-utóbb ennek súlyos következményei lehetnek.