Látványtervezés életnagyságban

Liwing Wall

2010-04-13 19:53:44 | Módosítva: 2010-04-20 19:36:20

Bizonyára mindenki átélte már a lakberendezési szaklapok lapozgatása közben, vagy ismerősök otthonában járva, megpillantva egy különleges nappali kialakítást, egy szép fürdőszobát, hogy ő is pont ilyet szeretne.

Aztán hosszas vívódás után, mikor elkezdődik az építkezés vagy felújítás, az ötödik bemutatóterem bejárását követően könnyen összezavarodhatunk a hihetetlen választék láttán. Egy személyre szabott, egyedi, stílusos fürdőszoba, konyha vagy nappali megtervezése nem könnyű feladat. Hiába szerettünk bele egy burkoló lapba, ha az nem illik álmaink fürdőkádjához, vagy hiába választunk egy exkluzív üvegmosdót, ha az nem fér el az adott helyiségben.

Lépjen be álmai fürdőszobájába

A Visoft által fejlesztett Living Wall látványtervező program egy különleges, egyedi változata Magyarországon, egyetlen helyen a Merkapt fürdőszobaszalonban tekinthető meg. Egy speciálisan kialakított kivetítő rendszer segítségével életnagyságban láthatjuk megvalósulni elképzeléseinket így használva ki a 3 dimenziós látványtervezés minden előnyét.
A tervek elkészültével bárki beléphet álmai fürdőszobájába, még mielőtt egyetlen burkolóanyagot, vagy berendezési tárgyat megvásárolt volna.

Miért fontos a látványtervezés?

Képzeljük el, amikor valaki házat épít, és kiszállításra kerül az összes építőanyag, de nincs terv, ami alapján elkezdődhetne az építkezés.
Hogyan fogjon neki a mester, ha nem tudja, mit építsen? Ebben rejlik egy fürdőszobai látványterv fontossága! Hiszen egy jó belsőépítészeti tervezéssel egyenrangú látványterv számtalan módon könnyíti a feladatot.

A tervezés menete:

Az élethű terv elkészítéséhez szükség van alaprajzra és az építészeti kialakítás megismerésére. A burkolóanyagok, szaniterek és berendezési tárgyak kiválasztása lakberendező segítségével elkészülhet a terv.
Egy terv elkészítése átlagosan 1,5 - 2 óra szükséges. Az elkészült 3 dimenziós terv bármely szögből kinyomtatható, és elvihető, így a biztos és átgondolt döntéshozatalhoz minden feltétel adottá válik.

3 dimenziós látványterv készítésének előnyei:

  • Optimálissá teszi a helykiosztást a berendezési tárgyak, bútorok, fajanszok elhelyezését, így sokkal gazdaságosabban és hatékonyabban tudunk vásárolni.
  • Segítséget ad a helyes szín és mintaválasztáshoz
  • Pontosan kiszámolja a különböző anyagmennyiségeket, így nem kell 10-20%-al több csempét vásárolnunk
  • A kinyomtatott terv és anyagkiosztás a burkolást, beépítést végző szakember számra megkönnyíti a munkát
  • Számon kérhetővé válik a kivitelezés
  • A Visoft szoftverének széleskörű tervezési lehetőségeivel minden különleges igény figyelembe vehető, akár egy térelválasztó akváriumot is egyedi méretek alapján betervezhetünk a falba.
  • Új színfolt a tanácsadásban: nincs szükség a prospektusok tucatjainak lapozgatására, így elmarad ebből adódó zűrzavar.
  • A kiválasztott termékekből létrehozott tervet életnagyságban, a sajt fürdőszobánk virtuális megfelelőjében tekinthetjük meg, így sokkal könnyebb a választás
  • A burkolóanyagok cseréje, a színváltoztatások egy kattintással végrehajthatók, így néhány perc alatt számtalan stílust tudunk a saját fürdőszobánkban kipróbálni.
  • A Merkapt Fürdőszobaszalon kínálata szerepelnek a szoftver adatbázisában, így a betervezett termékek, élőben is megtekinthetőek, akár azonnal megvásárolhatóak.

Merkapt fürdőszobaszalon
1106 Budapest, Maglódi út 14/b.
Telefon: (+36-1) 260-0470, (+36-1) 260-1405,
(+36-1) 260-4187 113-as és 126-os mellék
Nyitva:
H - P: 8.00-17.00
Szo: 7.30-13. 00

További információk: www.merkapt.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Darálós WC

Építésnél, lakásfelújításnál a legkülönbözőbb okokból lehet problémánk a WC elhelyezésével. Bővül a család és új WC-re (is) szükségünk van,vagy a régit akarnánk áthelyezni, kitenni a...


Otthonfelújítás a Praktikerrel

A Praktiker széles áruválasztékkal várja a januárban beindult Otthonfelújítási program keretében lakásukat, házukat felújító vásárlókat. A barkácsáruház-lánc a korszerűsítés, az építkezés és az...