Nem kell lemondania az esztétikus megoldásokról

Fürdőszoba, WC felújítás korszerű falba rejtett öblítőtartállyal

2010-04-13 19:41:25 | Módosítva: 2014-02-11 12:02:59

Hajlamosak vagyunk a lakásunk kevésbé látványos helyiségeinek kialakítása során az egyszerűségre, olcsóságra törekedni. A nappalink, étkezőnk tökéletes rendben pompázik a vendégeink előtt, de gondolunk-e arra, hogy vendégeink a mellékhelyiséget is használni fogják. Az itteni látvány sem közömbös az emberek számára, s talán még kritikusabbak vagyunk, ha nem a saját, jól megszokott mellékhelyiségeinket kell használnunk.

Egy régi fürdőszoba, WC felújítása nem egyszerű feladat. A megálmodott fürdőszobánkba illeszkedő burkolatok megtalálásán, beszerzésén kívül, gondolhatunk a helyiség újbóli berendezésére, melyet a helyiség adottságai, méretei gépészeti csatlakozásai korlátozhatnak. (pl. panellakás esetében a szervizaknában húzódó strangok, amelyek meghiúsíthatják a tartály falba süllyesztését, fali WC alkalmazását, esztétikus burkolat használatát). A felsorolt nehézségek ellenére sem kell lemondanunk a falon kívüli vagy monoblokkos tartálynál csendesebb, higiénikusabb és nem utolsó sorban esztétikusabb megoldásról, amelyet a falba rejtett tartály jelent. A rendelkezésre álló falszerkezettől, kerámiától és természetesen anyagi lehetőségeinktől függően több megoldás is létezik.

Hagyományos falazathoz a Kombifix szerelőelembe integrált tartályt alkalmazzukAmennyiben nagyobb felújításra szánjuk el magunkat, ahol csempét, szennyvízcsatlakozást is készen állunk kicserélni, a rendelkezésre álló falszerkezethez illeszthető szerelőelemet kell választani. A hagyományos falazatokhoz illeszthetőek az egyszerűbb szerelőelemek, amelyeket minden esetben alá és mellé kell falazni. A száraz építési technológiához (gipszkarton, fa stb.) valók az ún. önhordó állványok
Az így kiépített víztakarékos öblítőtartályhoz fali WC kerámiát csatlakoztatva, kész is van az eddigieknél jóval könnyebben takarítható, látványra is tetszetős fürdőszoba, ahol a színek és a formák egymáshoz harmonikusan illeszkednek.

Ha a WC szennyvíz-csatlakoztatása a Könnyűszerkezetes falba való beépítéshez az önhordó (Duofix) elemet ajánljukpadlóból történik, és azt költségcsökkentés miatt nem akarjuk megbontani, lehetőségünk van szerelőkeret nélküli falba süllyeszthető csupasz tartályt választani, amihez talpon álló kerámiát (akár meglévőt) tudunk illeszteni. Az így kapott megoldás az előzőekben említettnél egyszerűbben olcsóbban kivitelezhető, mégis víztakarékos (3l/6l) megoldást kapunk, ahol a falon kívüli tartályok hátrányait - sérülékenység, nehéz tisztántartás, falon kívül vezetett csövek - máris kiküszöböltük. Ha ügyesek vagyunk, még egy plusz polcfelülettel is gazdagodhatunk, ahol az apró fürdőszobai kellékeket kényelmesen el tudjuk helyezni.
Helyhiány esetén, amikor előtétfalat (kis rakodópolc) nem tudunk kialakítani, alkalmazzuk a különlegesen vékony (8 cm-es) tartályt, amely 10 cm-es átlag falazatba bevéshető, és így a helyiség eredeti területéből sem veszünk el, sőt a kerámiát a falra tolhatjuk, ezzel növelve a belső teret.

Geberit Kft.
1117 Budapest Budafoki út 97
(+36-1) 204-4187
www.geberit.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Növények a fürdőszobában

A fürdőszoba néhány élő növény elhelyezésével jelentősen megváltoztatható, otthonosabbá tehető. Páradús levegője egyes növényeknek kifejezetten előnyös, feltéve, ha ablakkal is rendelkezik. Ez...


Törölközőszárítós radiátorok

Természetes, hogy a fürdőszobai dizájn az épületgépészet azon része, amire - bátran mondhatjuk - sok pénz el lehet költeni, ha megfelelően van kivitelezve. A fűtőradiátorok ezeknek az igényeknek...