Képregény-rajzolás története 1945-1989

Encyclopedy of Czechoslovak Comics

2010-12-30 22:07:28 | Módosítva: 2011-01-03 16:29:53

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az Ezermester 1971 és 1975 közötti  lapszámaiban megjelent rajzok, illusztrációk közül többet is beválogattak egy Csehországban megjelent, a képregény-rajzolás történetét bemutató könyvbe. Ennek oka, hogy a korabeli csehszlovák kiadványok több rajzot, illusztrációt átvettek az akkori Ezermesterből.

A rajzok az Ezermester korábbi munkatársának, a kiváló grafikusnak, Bérci Ottónak az alkotásai.

A könyv címe „Encyclopedy of Czechoslovak Comics”, szerzői pedig Robert Pavelka (a képen jobbra) és Josef Ládek. A könyvet ünnepélyes keretek között december 3-án mutatták be. Az esemény díszvendége a híres cseh labdarúgó, Európa Bajnok, Antonín Panenka volt.

Gratulálunk a szerzőknek!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szobaillatosítók

Aki rendszeresen takarít, nemdohányzik az otthonában, ésgyakran szellőztet, annak lakásában a levegő tisztának és frissnek mondható. Ez azonban csak vágyálom, amit számos körülmény befolyásol, és a...


Wellnes jár az akkunak is!

Napjainkban egyre jobban terjed aLi-ionos akkumulátorok felhasználási terülte. Először a notebookok akkumulátorait cserélték le, arégi Ni-Mh-ról Li-ionra, de mára aszerszámgép akkumulátoroknál is...