Képregény-rajzolás története 1945-1989

Encyclopedy of Czechoslovak Comics

2010-12-30 22:07:28 | Módosítva: 2011-01-03 16:29:53

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az Ezermester 1971 és 1975 közötti  lapszámaiban megjelent rajzok, illusztrációk közül többet is beválogattak egy Csehországban megjelent, a képregény-rajzolás történetét bemutató könyvbe. Ennek oka, hogy a korabeli csehszlovák kiadványok több rajzot, illusztrációt átvettek az akkori Ezermesterből.

A rajzok az Ezermester korábbi munkatársának, a kiváló grafikusnak, Bérci Ottónak az alkotásai.

A könyv címe „Encyclopedy of Czechoslovak Comics”, szerzői pedig Robert Pavelka (a képen jobbra) és Josef Ládek. A könyvet ünnepélyes keretek között december 3-án mutatták be. Az esemény díszvendége a híres cseh labdarúgó, Európa Bajnok, Antonín Panenka volt.

Gratulálunk a szerzőknek!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szobaillatosítók

Aki rendszeresen takarít, nemdohányzik az otthonában, ésgyakran szellőztet, annak lakásában a levegő tisztának és frissnek mondható. Ez azonban csak vágyálom, amit számos körülmény befolyásol, és a...


Elemek és akkumulátorok

Technikai környezetünkben lassan minden elemmel vagy akkumulátorral működik. Olyan készülékek, eszközök, berendezések is, amik régen elképzelhetetlenek voltak hálózati táplálás nélkül, már csak...