Képregény-rajzolás története 1945-1989

Encyclopedy of Czechoslovak Comics

2010-12-30 22:07:28 | Módosítva: 2011-01-03 16:29:53

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az Ezermester 1971 és 1975 közötti  lapszámaiban megjelent rajzok, illusztrációk közül többet is beválogattak egy Csehországban megjelent, a képregény-rajzolás történetét bemutató könyvbe. Ennek oka, hogy a korabeli csehszlovák kiadványok több rajzot, illusztrációt átvettek az akkori Ezermesterből.

A rajzok az Ezermester korábbi munkatársának, a kiváló grafikusnak, Bérci Ottónak az alkotásai.

A könyv címe „Encyclopedy of Czechoslovak Comics”, szerzői pedig Robert Pavelka (a képen jobbra) és Josef Ládek. A könyvet ünnepélyes keretek között december 3-án mutatták be. Az esemény díszvendége a híres cseh labdarúgó, Európa Bajnok, Antonín Panenka volt.

Gratulálunk a szerzőknek!


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Környezetbarát csúszásmentesítő

Téli viszonyok közt az utak, járdák és járófelületek jegesedés okozta közlekedési problémák kezeléséhez ajánlunkútszóró anyagokat. A síkosság elleni küzdelemben jelent hatékony megoldást...


Lítium alapú akkumulátorok

A hatvanas években kifejlesztett nikkel-kadmium akkumulátorokat, majd a nyolcvanas években megjelent nikkel metál-hidrid akkumulátorokat egyre több területen váltják fel a lítium alapú,...