Háromszor gyorsabb az ecsetnél

Bosch festékszóró rendszerek

2008-11-28 16:12:04 |

A Bosch a nyári szezonban vezetett be a piacra egy olyan eszközt, ami értékes segítséget jelent a barkácsolók számára sima és erősen textúrát felületek festéséhez és lakkozásához. A PFS festékszóró lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy ragyogó festékrétegeket hordjon fel, mégpedig háromszor gyorsabban, mint a fáradságos ecsetes módszerrel.

Segítségével gyorsan felújíthatók a spaletták, ajtók, kerítések vagy éppen a fajátékok. A festékszóró ezen kívül tökéletesen alkalmas növényvédő szerekkel történő permetezésre. Egy alacsony nyomású rendszerrel, a "SprayControl technológiával" működik. Egy légköpeny a festékpermetet tökéletesen koncentráltan irányítja, ami akár 15 százalékkal kevesebb festék-felhasználást jelent. Ezen felül a légköpeny meggyorsítja a festék száradását, így nemigen van lehetőség cseppképződésre, és a felvitt festékrétegre azonnal felhordható a második réteg. Még a kezdők is azonnal tökéletes eredményt érhetnek el.
A felhasználó a szórópisztoly kapcsolóján található beállítókerék segítségével állítja be az optimális festékmennyiséget. Az olyan alacsony viszkozitású anyagok, mint a lakkok, fakonzerváló szerek, növényvédő szerek, pácok, olajok vagy alapozók, hígítás nélkül felvihetők. Az akril illetve zománcfestékeket fokozatosan, mindig újabb tíz százalékos mértékben kell hígítani, és a szóráspróbát mindaddig folytatni, amíg konzisztens eredményt nem kapunk. Általában csak egyszeri (tíz százalékos) hígítás szükséges.
Az eszköz használata egyszerű. A festék irányítására szolgáló minden alkatrész a szerszámot nem igénylő SDS alapelv szerint van rögzítve. Ez a tartozékok egyszerű cserélését teszi lehetővé. Ha a munkát félbe kell hagyni, a szórópisztolyt "parkoló állásba" kell állítani. A különböző méretű felületek szórásához egy 600 és egy 800 milliliteres tartály áll rendelkezésre.
A festékszóró rendszer gyorsan tisztítható. Csak annyit kell tenni, hogy a tartályba megfelelő hígítószert - vizet vagy oldószert - téve mindaddig folytatja a szórást, amíg tiszta folyadék nem jön ki a szórófejből. Ezután az egyes alkatrészeket külön-külön is meg kell tisztítani. Az PFS csendesebb, mint az úgynevezett levegő nélküli szórórendszerek.
A Bosch a festékszóró rendszert három változatban kínálja: a PFS 55 kézi rendszer kisebb vagy közepes festékszórási feladatokhoz ideális. A beépített festékmennyiség-szabályozó a kapcsolóba épített végtelenig forgatható kerékkel állítható be.
A PFS 65 festékszóró egy kompakt, hordozható rendszer. Könnyű szórópisztolya és a rugalmas légtömlője kényelmes munkavégzést biztosít, akár fej feletti munkák esetén is. A munka végeztével a tömlő kényelmesen tárolható az alapegységben.
A PFS 105 E rugalmas, mobil rendszer, ami elektronikus levegőáramlás-szabályozóval van felszerelve az anyagnak megfelelő levegőáramlás beállításához. A könnyű szórópisztollyal és a három méteres légtömlővel különböző helyzetekben is nagyon kényelmesen lehet dolgozni. A kerekes alapegységben ügyesen tárolható a légtömlő. A festékpermet az elektronikus levegőáramlás-szabályozó segítségével szabályozható. A festékáramlás a szórópisztolyon található kapcsolóval négyféleképpen állítható be.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy fenyőkomód felújítása, átalakulása

A facebook oldalon találkoztam afelhívással, miszerint a „Mutasdmeg a benned rejlő Ezermestert!” rovathoz várnak lelkes alkotókat. Az én kedvenc alkotási tevékenységem a bútor felújítás. Az...


Favédelem a szabadban

Az esőt, fagyot, erős napsütést a szabadban levő fatárgyak sínylik meg leginkább. Felületük a kezelésük ellenére elöregszik, anyaguk összeszárad, berepedezik és a színük is ennek megfelelően...