Háromszor gyorsabb az ecsetnél

Bosch festékszóró rendszerek

2008-11-28 16:12:04 |

A Bosch a nyári szezonban vezetett be a piacra egy olyan eszközt, ami értékes segítséget jelent a barkácsolók számára sima és erősen textúrát felületek festéséhez és lakkozásához. A PFS festékszóró lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy ragyogó festékrétegeket hordjon fel, mégpedig háromszor gyorsabban, mint a fáradságos ecsetes módszerrel.

Segítségével gyorsan felújíthatók a spaletták, ajtók, kerítések vagy éppen a fajátékok. A festékszóró ezen kívül tökéletesen alkalmas növényvédő szerekkel történő permetezésre. Egy alacsony nyomású rendszerrel, a "SprayControl technológiával" működik. Egy légköpeny a festékpermetet tökéletesen koncentráltan irányítja, ami akár 15 százalékkal kevesebb festék-felhasználást jelent. Ezen felül a légköpeny meggyorsítja a festék száradását, így nemigen van lehetőség cseppképződésre, és a felvitt festékrétegre azonnal felhordható a második réteg. Még a kezdők is azonnal tökéletes eredményt érhetnek el.
A felhasználó a szórópisztoly kapcsolóján található beállítókerék segítségével állítja be az optimális festékmennyiséget. Az olyan alacsony viszkozitású anyagok, mint a lakkok, fakonzerváló szerek, növényvédő szerek, pácok, olajok vagy alapozók, hígítás nélkül felvihetők. Az akril illetve zománcfestékeket fokozatosan, mindig újabb tíz százalékos mértékben kell hígítani, és a szóráspróbát mindaddig folytatni, amíg konzisztens eredményt nem kapunk. Általában csak egyszeri (tíz százalékos) hígítás szükséges.
Az eszköz használata egyszerű. A festék irányítására szolgáló minden alkatrész a szerszámot nem igénylő SDS alapelv szerint van rögzítve. Ez a tartozékok egyszerű cserélését teszi lehetővé. Ha a munkát félbe kell hagyni, a szórópisztolyt "parkoló állásba" kell állítani. A különböző méretű felületek szórásához egy 600 és egy 800 milliliteres tartály áll rendelkezésre.
A festékszóró rendszer gyorsan tisztítható. Csak annyit kell tenni, hogy a tartályba megfelelő hígítószert - vizet vagy oldószert - téve mindaddig folytatja a szórást, amíg tiszta folyadék nem jön ki a szórófejből. Ezután az egyes alkatrészeket külön-külön is meg kell tisztítani. Az PFS csendesebb, mint az úgynevezett levegő nélküli szórórendszerek.
A Bosch a festékszóró rendszert három változatban kínálja: a PFS 55 kézi rendszer kisebb vagy közepes festékszórási feladatokhoz ideális. A beépített festékmennyiség-szabályozó a kapcsolóba épített végtelenig forgatható kerékkel állítható be.
A PFS 65 festékszóró egy kompakt, hordozható rendszer. Könnyű szórópisztolya és a rugalmas légtömlője kényelmes munkavégzést biztosít, akár fej feletti munkák esetén is. A munka végeztével a tömlő kényelmesen tárolható az alapegységben.
A PFS 105 E rugalmas, mobil rendszer, ami elektronikus levegőáramlás-szabályozóval van felszerelve az anyagnak megfelelő levegőáramlás beállításához. A könnyű szórópisztollyal és a három méteres légtömlővel különböző helyzetekben is nagyon kényelmesen lehet dolgozni. A kerekes alapegységben ügyesen tárolható a légtömlő. A festékpermet az elektronikus levegőáramlás-szabályozó segítségével szabályozható. A festékáramlás a szórópisztolyon található kapcsolóval négyféleképpen állítható be.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A tűzzománc vagy tűzizománc

A képzőművészetek nagy családjának egy korábban már-már feledésbe merült ága a tűzzománcozás, vagy tűzizománcozás. Klasszikus, szép művelése azonban az utóbbi időben újra kezd divatba jönni. Régi...


Varázsoljon nagyobb nappalit otthonába!

Szeretné lakását nagyobbnak érezni? Esetleg ráférne egy kis felújítás, hogy újra fehéren ragyogjanak a falak? A nappalink, legyen bármekkora, sohasem elég nagy. Néhány választófal eltűntetésével...