Újítson és nem lesz „GÁZ”

INFRATEMPŠ elektromos infrapanel

2009-05-06 21:25:43 |

Manapság egyre jobban terjednek mind a lakosság, mind az ipari felhasználók körében, az INFRATEMPŠ elektromos infrapanelek. Ez a tendencia nem csupán a gázárak növekedésének és a gázellátási mizériának tudható be, hanem leginkább annak, hogy a felhasználók megtapasztalták ezen kiemelkedő fűtési rendszer előnyeit. Az előnyök között említhetjük a rendszer gazdaságosságát, az egészségre gyakorolt jótékony hatásait, és a klasszikus fűtési módokhoz viszonyított magas komfortérzet biztosítását.

Az INFRATEMPŠ infrapanelek szinte minden területen alkalmazhatók. Ipari csarnokok, családi házak, hétvégi házak, lakások, irodák közkedvelt egyedi fűtési megoldásává váltak, de sokan alkalmazzák egyes helyiségek kiegészítő fűtéseként is. Esztétikai megjelenésük maximálisan beilleszthető az adott környezetbe, hiszen a mennyezetre szerelve, akár süllyesztett, akár függesztett dekorációként is megállják a helyüket. Egyáltalán nem befolyásolják a bútorok elrendezését, ezáltal a lakótér maximálisan kihasználható marad.
Az INFRATEMPŠ infrapanel tábla alakú elektromos készülék, ami szerves anyagból készült, fémet nem tartalmazó, teljes felületén melegítő hőforrásként a villamos energiát alakítja át infravörös sugárzássá. A rendszer sajátossága, hogy közvetítőközeg (levegő) nélkül, a térségben tartózkodó személyeket, ill. az ott elhelyezkedő tárgyakat közvetlenül fűti. Ez annak tudható be, hogy a panelekből kiáramló infrasugarak, hőveszteség nélkül azt a tárgyat vagy személyt melegítik, amibe beleütköznek. Mivel működésük nagyon hasonlít a természetes napsugárzás hatásához, a hagyományos fűtési módoknál megszokott hőérzetet alacsonyabb hőmérsékleten biztosítják. További előny, hogy a fűtőhatás java része azokra a helyekre irányítható, ahol a legtöbbet tartózkodunk.

Felső kategóriás fűtési rendszerről beszélve, azt hihetnénk, hogy a szokásokhoz híven magas beruházási költség társul a beüzemeléshez. Az INFRATEMPŠ infrapanelek esetében viszont ez nem igaz. Újépítésű ingatlanoknál már a tervezés során elkezdődhet a költségek csökkentése, hiszen az elektromos tervbe illesztve, ami mindenképpen szükséges, megterveztethető a fűtési rendszerünk, és akár teljes egészében kihagyható a bonyolult gázüzemű rendszer tervezése. Nincs szükség drága kazánokra, radiátorokra, kéményekre, és nem utolsó sorban a gázszolgáltató által méregdrágán bevezetett gázcsonkra sem.
Meglévő fűtésrendszer kiváltása esetében szintén költséghatékony, mivel gyorsan, tisztán, komolyabb átalakítások nélkül kivitelezhető. Az INFRATEMPŠ infrapanelek élettartama szinte korlátlan, egyáltalán nem igényelnek karbantartást, ami további megtakarításokhoz vezet. Teljes mértékben biztonságos az üzemeltetésük, faházakban vagy lambériázott tetőterekben is alkalmazhatjuk. Sokan házilag készített infraszaunák fűtésére vásárolják, és elégedetten élvezik az infrasugárzás jótékony hatását. További információt, referenciákat a www.infratemp.hu honlapon talál. Manapság egyre jobban terjednek mind a lakosság, mind az ipari felhasználók körében, az INFRATEMPŠ elektromos infrapanelek. Ez a tendencia nem csupán a gázárak növekedésének és a gázellátási mizériának tudható be, hanem leginkább annak, hogy a felhasználók megtapasztalták ezen kiemelkedő fűtési rendszer előnyeit. Az előnyök között említhetjük a rendszer gazdaságosságát, az egészségre gyakorolt jótékony hatásait, és a klasszikus fűtési módokhoz viszonyított magas komfortérzet biztosítását.


Magyarországi vezérképviselet
Temperate Systems Kft.
1064 Budapest, Podmaniczky u. 75.
Telefon/Fax: (+36-1) 312 3016
Mobil: (+36-30) 680 9919
E-mail: team@infratemp.hu
http://www.infratemp.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Üveg, ami fűt és teljesen átlátszó

Ahhoz, hogy egy ház vagy lakás kényelmes és kellemes otthonná váljon, az egyik alapvető tényező a megfelelő fűtési rendszer kiválasztása. Erre kínál megbízható, tiszta, hatékony és biztonságos...


Infrapanel átmeneti fűtésként

Az infrafűtés ma már a fő fűtési lehetőségek között is versenyképes alternatívát jelent, de átmeneti fűtésként – különösen nyaralókban, alkalmanként használt helyiségekben – szinte verhetetlen....