Gáz helyett infrapanel

2009-05-01 21:57:18 | Módosítva: 2009-05-01 21:58:18

A Linzi Kft. telephelyén kizárólag infrafűtést alkalmaznak, a gáz nincs is bevezetve. Az irodákban és egyéb helyiségekben meg lehet tekinteni a különböző méretű és teljesítményű paneleket működés közben.

Műanyag keretes, álmennyezetbe szerelt és keret nélküli típusokat is használnak. A nemrég elkészült irodákban az íróasztalok függőleges lapjának belső oldalára lábmelegítés céljára szereltek 200 W-os teljesítményű paneleket, mindenki a saját igénye szerint állítja be a kívánt hőmérsékletet. A Linzi Kft. honlapján több fénykép található, amelyek különböző típusokat és méreteket mutatnak be.
Az eddigi tapasztalatok alapján egyértelműen látszik, hogy jóval kevesebb a rezsiköltség, mintha gázzal fűtenének. Nem mellékes tényező: megspórolták a gáz bevezetéséhez szükséges hálózatfejlesztési hozzájárulás összegét, a kéményépítés-engedélyeztetés, a gázkazán, a fűtéscsövek költségeit és a gázszerelő díját. A panelek ára körülbelül a radiátorokra számolt összegből kijött, csak a villanyszerelő munkadíja jön még ehhez, ami a gáz- és fűtésszerelő díjának töredéke. (Ők ezt is megspórolták, mert van a cégnél szakképzett szerelő).

LINZI Kft.
1184 Budapest, Lakatos u. 44/E
297-3400, 282-8768, 06-20-9220-824
e-mail: linzi@linzi.hu, am@linzi.hu
honlap: www.linzi.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elektromos padló-, fal- és mennyezetfűtés

Az elektromos felületfűtés jó alternatívája lehet a vízkeringtetéses fűtési rendszereknek. Alkalmazható önmagában, vagy átmeneti hónapokban kiegészítő fűtésként is. Kültéri felhasználásra is alkalmas.


Séta a fűtés körül

Napjainkban, a sokasodó energiaszámlák világában egyre gyakrabban hallunk jobbnál jobb alternatív ötleteket, energiatudatosabb gondolkodásra ösztönözve ezáltal bennünket, "számlafizetőket"....