Gáz helyett infrapanel

2009-05-01 21:57:18 | Módosítva: 2009-05-01 21:58:18

A Linzi Kft. telephelyén kizárólag infrafűtést alkalmaznak, a gáz nincs is bevezetve. Az irodákban és egyéb helyiségekben meg lehet tekinteni a különböző méretű és teljesítményű paneleket működés közben.

Műanyag keretes, álmennyezetbe szerelt és keret nélküli típusokat is használnak. A nemrég elkészült irodákban az íróasztalok függőleges lapjának belső oldalára lábmelegítés céljára szereltek 200 W-os teljesítményű paneleket, mindenki a saját igénye szerint állítja be a kívánt hőmérsékletet. A Linzi Kft. honlapján több fénykép található, amelyek különböző típusokat és méreteket mutatnak be.
Az eddigi tapasztalatok alapján egyértelműen látszik, hogy jóval kevesebb a rezsiköltség, mintha gázzal fűtenének. Nem mellékes tényező: megspórolták a gáz bevezetéséhez szükséges hálózatfejlesztési hozzájárulás összegét, a kéményépítés-engedélyeztetés, a gázkazán, a fűtéscsövek költségeit és a gázszerelő díját. A panelek ára körülbelül a radiátorokra számolt összegből kijött, csak a villanyszerelő munkadíja jön még ehhez, ami a gáz- és fűtésszerelő díjának töredéke. (Ők ezt is megspórolták, mert van a cégnél szakképzett szerelő).

LINZI Kft.
1184 Budapest, Lakatos u. 44/E
297-3400, 282-8768, 06-20-9220-824
e-mail: linzi@linzi.hu, am@linzi.hu
honlap: www.linzi.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Melyik megoldás a leggazdaságosabb?

Hogyan tudunk a legokosabban fűteni? Mi kerüljön a kazánba: fabrikett, szén vagy fa? A fűtési szezon derekán, ám az első igazán hideg napokat követően az újHÁZ Centrum szakértői ezúttal azt...


A korszerű a költséghatékony!

Lanyhuló lendület jellemezte a2023-as év építőipari helyzetét. A beruházók visszafogottabban vágtak bele mind épület-felújításokba, mind új építésekbe. Mindenki próbált kivárni, amígteret...