Csempefelújítás bontás nélkül!

Mindenki számára eljöhet az a pillanat, amikor elhatározza, hogy sérült, kopott vagy megunt csempe és járófelületeit kicseréli, felújítja. Általában ez a munkafolyamat bontással kezdődik. A bontás pedig kosszal, porral, zajjal jár, és a törmeléket is el kell szállítani. Egy, a hazai piacon újdonságnak számító termékcsalád használatával a felújítás lényegesen leegyszerűsödik, és egy teljesen új egyedi, esztétikus, ellenálló felületet kapunk. Aki nem ijed meg a kétkezi munkától, akár szakember segítsége nélkül is meg tudja csinálni.

Por és zsírtalanítás után a felületet egy hídképző anyaggal vonjuk be (Universal Primer). Ez tulajdonképpen egy igen erősen tapadó bevonat, ami gyakorlatilag mindenféle alapfelületre igen erősen feltapad. Akár egy univerzális alapozónak is tekinthető. Száradás után a kívánt színre megszínezett Harzo Kristály és egy glettvas segítségével elvégezzük a fuga-mentesítést, vagyis a csempe fugáit eltávolítjuk és a teljes felületen homogén bevonatot képezünk. Ezzel a csempefelület tagoltsága megszűnik.
Miután ez is megszáradt, a felületen tetszőleges struktúrát alakíthatunk ki. Ehhez használhatunk glettvasat, teddy hengert vagy más segédeszközt, és kiélhetjük fantáziánkat, az egyedi felület kialakításában. Aki a betanulási időben segítséget szeretne, az a forgalmazótól ezt is megkaphatja. Bár magunk nem próbáltuk ki, de a hírek szerint hamar rá lehet érezni a fogásokra. A száraz felületet megcsiszoljuk, leporoljuk. Végül egy impregnáló anyaggal vonjuk be. A szín és struktúraválaszték kimeríthetetlen.
Természetesen ezt a rendszert használhatjuk kül- és beltérben lábazatnak, járófelületnek, valamint olyan helyekre is, ahol különleges felületet szeretnénk. A rendszer anyagköltsége kb. 1400Ft/m2. A használt anyagok nem tartalmaznak oldószert és egészségkárosító anyagokat.
Kinek ajánljuk? Elsősorban annak, aki szereti az egyedi, különleges megoldásokat. A kellemes tapintású, meleghatású, enyhén strukturált anyag egyáltalán nem szokványos, amit a korlátlan színvilág még tovább fokoz. A bevonat "lélegzik" (persze csempén nem, hiszen maga a csempe teljesen légzáró), ezért nagyon ajánlható nedves helyiségekbe is. Rugalmas, kicsi a dilatációs mozgása, így jól áthidalja a különböző anyagok találkozását. Vízlepergető hatású, nem vízkövesedik, jól tisztántartható, mert strukturált felület ellenére könnyen csúszik rajta a seprű és a felmosórongy
Kopásállósága járófelületen átlagos, lakásban 2-3 évenként impregnáló anyaggal átvonva ajánlatos felújítani. Oldalfalon természetesen ez nem szükséges. Végezetül a felület könnyen javítható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: csempe

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vízszigetelés, csemperagasztás, feszültségcsökkentés

A burkolók számos műveletet végeznek, így alapozást, vízszigetelést, feszültségmentesítést, csemperagasztást vagy habarcsolást. Folyamatosan többféle termékkel kell dolgozniuk, és azokat...


Burkolat trendek egyenesen Olaszországból

Óriási méretű járólapok, innovatív közterületi burkolatok, márványhatású belső terek és egy meglepő új bútorirányzat – ezek határozzák meg a közeljövő fürdőszobatrendjeit. Idén is megrendezésre...