Csempefelújítás bontás nélkül!

Mindenki számára eljöhet az a pillanat, amikor elhatározza, hogy sérült, kopott vagy megunt csempe és járófelületeit kicseréli, felújítja. Általában ez a munkafolyamat bontással kezdődik. A bontás pedig kosszal, porral, zajjal jár, és a törmeléket is el kell szállítani. Egy, a hazai piacon újdonságnak számító termékcsalád használatával a felújítás lényegesen leegyszerűsödik, és egy teljesen új egyedi, esztétikus, ellenálló felületet kapunk. Aki nem ijed meg a kétkezi munkától, akár szakember segítsége nélkül is meg tudja csinálni.

Por és zsírtalanítás után a felületet egy hídképző anyaggal vonjuk be (Universal Primer). Ez tulajdonképpen egy igen erősen tapadó bevonat, ami gyakorlatilag mindenféle alapfelületre igen erősen feltapad. Akár egy univerzális alapozónak is tekinthető. Száradás után a kívánt színre megszínezett Harzo Kristály és egy glettvas segítségével elvégezzük a fuga-mentesítést, vagyis a csempe fugáit eltávolítjuk és a teljes felületen homogén bevonatot képezünk. Ezzel a csempefelület tagoltsága megszűnik.
Miután ez is megszáradt, a felületen tetszőleges struktúrát alakíthatunk ki. Ehhez használhatunk glettvasat, teddy hengert vagy más segédeszközt, és kiélhetjük fantáziánkat, az egyedi felület kialakításában. Aki a betanulási időben segítséget szeretne, az a forgalmazótól ezt is megkaphatja. Bár magunk nem próbáltuk ki, de a hírek szerint hamar rá lehet érezni a fogásokra. A száraz felületet megcsiszoljuk, leporoljuk. Végül egy impregnáló anyaggal vonjuk be. A szín és struktúraválaszték kimeríthetetlen.
Természetesen ezt a rendszert használhatjuk kül- és beltérben lábazatnak, járófelületnek, valamint olyan helyekre is, ahol különleges felületet szeretnénk. A rendszer anyagköltsége kb. 1400Ft/m2. A használt anyagok nem tartalmaznak oldószert és egészségkárosító anyagokat.
Kinek ajánljuk? Elsősorban annak, aki szereti az egyedi, különleges megoldásokat. A kellemes tapintású, meleghatású, enyhén strukturált anyag egyáltalán nem szokványos, amit a korlátlan színvilág még tovább fokoz. A bevonat "lélegzik" (persze csempén nem, hiszen maga a csempe teljesen légzáró), ezért nagyon ajánlható nedves helyiségekbe is. Rugalmas, kicsi a dilatációs mozgása, így jól áthidalja a különböző anyagok találkozását. Vízlepergető hatású, nem vízkövesedik, jól tisztántartható, mert strukturált felület ellenére könnyen csúszik rajta a seprű és a felmosórongy
Kopásállósága járófelületen átlagos, lakásban 2-3 évenként impregnáló anyaggal átvonva ajánlatos felújítani. Oldalfalon természetesen ez nem szükséges. Végezetül a felület könnyen javítható.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: csempe

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vízszigetelési megoldások a Den Braven-től

Az életben mindig eljön a pillanat, amikor az ember belevág egy fürdőszoba-felújításba, vagy akár az erkély, terasz burkolatának megújításába. Régebben ez nem volt bonyolult dolog, a rendszerint...


A Négy Ász mindig nyer

Napjainkban sportcsatornák esti műsorait rendre póker bajnokságok kártyapartijai töltik meg. Az egyik legelterjedtebb pókerjáték típus a Texas Hold'em szabályrendszer szerint bonyolítják a...