Nedves és penészes lakóterek belső szigetelése

2009-05-08 22:49:17 | Módosítva: 2009-05-08 22:52:15

Sok lakóépületben küzdenek a rossz hőszigetelő képességű falazatok, a hőhidak következtében kialakult páralecsapódás, illetve a talajnedvesség felszívódásának következményeivel: a nedves falakkal, a penészgombák megjelenésével illetve a sókivirágzással, a köznyelvben használatos úgynevezett salétromosodással.

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás - például a régi építésű házaknál - a nedvesedés okozta károsodások megszüntetésére a falak "kiszárítása" a házilag is kivitelezhető belső PROMATECT(r)-MC burkolattal.
Több mint tizenöt éve fejlesztettek ki egy speciális szigetelő lemezt, amely igen hatékony és egyszerűbben kivitelezhető, mint a vakolás: a lemezeket páraáteresztő ragasztóval kell a megtisztított belső falfelületre ragasztani. Ez a legalább 85%-ban mikrokapilláris szerkezetű lemez itatóspapírként szívja fel a vizet, és tárolja azt anélkül, hogy kicsepegne belőle. Egy négyzetméter 25 mm vastag lemez akár 20-21 liter víz tárolására is képes lehet, de nyitott pórusszerkezete miatt a felszívott nedvesség folyamatosan párolog és szellőzéssel távozik.

A PROMATECT(r)-MC burkolat száraz felülete és lúgos kémhatása (pH érték 10-11) miatt végleges védelmet biztosít a falon megtelepedő gombás fertőzések ellen is. E szigetelőlemezek hőszigetelő képessége is kiváló.

További felvilágosítás, beszerzési lehetőségek:
Magyarországi rendszergazda:
ERAMIS Energetikai és Szigeteléstechnikai MÉRNÖKIRODA Kft.
2083 Solymár, Katona József u. 23.
Telefon: (06-26)-360-361, fax: (06-26)-560-009, mobil: (06-30)-950-9833
E-mail: eramis@eramis.t-online.hu
Web: www.eramis.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Belső szigetelés

Az épületek külső szigetelése vitathatatlanul előnyösebb a belső szigetelésnél. Viszont gyakran csak a belső szigetelésre van lehetőség. A külső szigetelés a falazaton kívülre szorítja a...


A nedves falak ellenfele: Sika Mur® rendszer

Az elmúlt években a rendkívül szélsőséges időjárás következtében a belvíz és a helyi vízkárok jelentős gondokat okoztak az épületekben. A talajvíznyomás a támadó vizek legveszélyesebb fajtája az...