Inverterek új generációja

2009-04-29 18:46:28 | Módosítva: 2009-04-29 19:51:16

A tirisztoros vezérlésű transzformátoros hegesztő áramforrások évtizedeken keresztül az egyetlen megoldást jelentették a hegesztés területén. Az elektronikai ipar fejlődése új távlatokat teremtett a hegesztő áramforrások fejlődésében is. Az új technológia elterjedésével javultak az áramforrások terhelhetőségi paraméterei, kedvezően változtak a hegesztési tulajdonságok és nem utolsó sorban jelentősen csökkent a készülékek súlya.

A súlycsökkenés azonban fokozott veszélyt is jelenthet: minél könnyebb egy hegesztőgép, annál könnyebben leeshet. Ez viszont végzetes lehet a belülről inkább televízióra, mintsem hegesztőgépre hasonlító berendezés számára. A leejtést követő javítás sok esetben vetekedett az új hegesztőgép árával. Ezt a problémát oldotta meg a professzionális hegesztőgépek fejlesztéséről és gyártásáról ismert német LORCH cég, aki több olyan hegesztőgép-családot is kifejlesztett, amik jelenleg egyedülállóan a világpiacon törésálló kialakításúak. Erre bizonyíték a világ legnagyobb hegesztési vásárán, Esszenben bemutatott teszt: a H150 hegesztőgépet bekapcsolt állapotban egy automata berendezés 2 percenként dobta le a földre 80 cm magasról és emelte vissza az asztallapra, közben bárki hegeszthetett a berendezéssel. A vizsgált készülék több, mint 1600 leesést bírt ki meghibásodás nélkül. Ezen berendezés mintájára született meg a „H”, a „HT” és a „T” inverteres hegesztőgép-család, melynek minden tagja jelenleg a világpiacon egyedülállóan törésálló kivitelű.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Áramfejlesztők

Nemrégiben egy rendezvényen vehetett részt szerkesztőségünk munkatársa, ahol különböző áramfejlesztőket hasonlítottak össze, változatos körülmények között. Úgy gondoltuk, hogy az ott látott,...


Klímák és fogyasztások

MESTER+ Különösen a hűtő-fűtő inverteres klímák terjedésével – ma már csak szinte ilyenek kaphatók – sokakban a gazdasági kérdés fogalmazódik meg, vajon ténylegesen mennyit fogyaszt a készülék....