Inverterek új generációja

2009-04-29 18:46:28 | Módosítva: 2009-04-29 19:51:16

A tirisztoros vezérlésű transzformátoros hegesztő áramforrások évtizedeken keresztül az egyetlen megoldást jelentették a hegesztés területén. Az elektronikai ipar fejlődése új távlatokat teremtett a hegesztő áramforrások fejlődésében is. Az új technológia elterjedésével javultak az áramforrások terhelhetőségi paraméterei, kedvezően változtak a hegesztési tulajdonságok és nem utolsó sorban jelentősen csökkent a készülékek súlya.

A súlycsökkenés azonban fokozott veszélyt is jelenthet: minél könnyebb egy hegesztőgép, annál könnyebben leeshet. Ez viszont végzetes lehet a belülről inkább televízióra, mintsem hegesztőgépre hasonlító berendezés számára. A leejtést követő javítás sok esetben vetekedett az új hegesztőgép árával. Ezt a problémát oldotta meg a professzionális hegesztőgépek fejlesztéséről és gyártásáról ismert német LORCH cég, aki több olyan hegesztőgép-családot is kifejlesztett, amik jelenleg egyedülállóan a világpiacon törésálló kialakításúak. Erre bizonyíték a világ legnagyobb hegesztési vásárán, Esszenben bemutatott teszt: a H150 hegesztőgépet bekapcsolt állapotban egy automata berendezés 2 percenként dobta le a földre 80 cm magasról és emelte vissza az asztallapra, közben bárki hegeszthetett a berendezéssel. A vizsgált készülék több, mint 1600 leesést bírt ki meghibásodás nélkül. Ezen berendezés mintájára született meg a „H”, a „HT” és a „T” inverteres hegesztőgép-család, melynek minden tagja jelenleg a világpiacon egyedülállóan törésálló kivitelű.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Élelmiszerek tárolása

Az élelmiszerek csomagolása, a későbbi felhasználás miatt, szinte egyidős az emberiséggel. Az emberek életük folyamán folyamatosan gyűjtögettek, termeltek, majd később kereskedtek, így atermények...


Digitális inverteres klíma

A légkondicionálás nem egyszerűen csak a levegő hűtését jelenti, hanem a hőmérséklet szabályozását, vagy akár a levegő tisztítását is, amellyel megfelelő komfortszintet biztosíthatunk egész éven...