LEDline világítástechnika és a bútorok életre kelnek

2012-05-28 19:45:10 | Módosítva: 2012-05-28 19:45:10

A LED technológia fejlődésével folyamatosan bővül felhasználásuk lehetősége. Egyre jobb teljesítmények és alacsony fogyasztás jellemzi ezeket a fényforrásokat. Belsőépítészeti felhasználás, bútorvilágítások, konyhai, előszobai, gardrób, előszobafalak, fürdőszobabútorok, iroda vagy akár gyermekszoba világítások, dekor célú felhasználás. Mind olyan terület, ahová a LED világítások nem csak világítást tudnak adni életterünkbe, hanem új funkciókkal megkönnyítik mindennapjainkat (pl. mozgásérzékelős kapcsolók beépítése).

A LED szalagok öntapadós ragasztóval vannak ellátva, tehát könnyen rögzíthetők a kívánt helyre. Öt cm-enként vághatók, így a kívánt méretre szabhatók. A LED-ek méterenkénti mennyisége befolyásolja a világítás erősségét – minél több van egy méteren, annál nagyobb a fényereje.

Választhatunk 60 vagy 120 db LED/méter LED-es szalagot. Megvilágítás esetén érdemes a 120 db LED/méter, azaz DupLED szalagot választani. A LED szalagok működéséhez transzformátor is szükséges. Ezekből is többféle áll rendelkezésre, melyekből könnyen kiválasztható a megfelelő teljesítményű trafó.
Alumínium profilok segítségével konyhapultok, gardrób és polcos szekrények illetve fiókok megvilágításához is használhatók a LED csíkok. A korpuszba süllyeszthető P21 és a korpuszon kívülre szerelhető P34 profilok metacril (tejüveg hatású) takaróval rendelkeznek, míg a szintén korpuszba süllyeszthető P33 és a P36 profilok kialakításuknak köszönhetően a bútorba irányítják a fényt.

A LED-ek kapcsolásához különböző kapcsolók állnak rendelkezésre (a kapcsolók bármilyen LED lámpához szerelhetők):

  1. Mozgásérzékelős kapcsoló; a kapcsolóhoz szerelt lámpa mozgásra bekapcsol, majd – amennyiben nem érzékel mozgást – a beállított időtől függően kikapcsol.
  2. Mozgásra érzékeny on/off kapcsoló; a be- és kikapcsoláshoz elegendő a beépített szenzorhoz tennünk a kezünket 20-30 mm távolságra.
  3. Mozgásra érzékeny kapcsoló szekrényajtókhoz, gardróbokhoz; a be- és kikapcsoláshoz elegendő a beépített szenzorhoz közelíteni, ill. távolodni a kezünkkel (kb. 20-30mm távolságra).

A LED szalagok vásárolhatók vízálló változatban is. Ennek egyik verziója a P11 jelzésű LED csík, ami a szekrények korpuszaiba ékelve helyezhető el. Hangulatvilágításnak és esti megvilágításnak is kiváló.
A darabonként szerelhető spot lámpáknak kétféle változata is van:

  1. A bútorra kívülről rögzíthető (csavarozható) LED lámpák (F03, F24, P30 típusú lámpák).
  2. A bútorlapba süllyeszthető LED lámpák (F09, F67).
    A LED lámpákat szettekben lehet megvásárolni, melybe a szükséges trafók is beletartoznak.

Amennyiben megszületett az elhatározás a LED lámpák iránt, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk eligazodni, és az Önnek legjobb terméket összeállítani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: led, világítás, lámpa, fény

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nappali menetjelző szabályosan

Nappali menetjelző lámpa „olyan menetirányban előre néző lámpát jelent, amelynek rendeltetése a járművet jobban láthatóvá tenni nappali vezetés közben”. Az újonnan forgalomba helyezett gépkocsikon...


Polírozás a gyakorlatban

A polírozás olyan technológiai eljárás, amelynek segítségével a különféle anyagú eszközök felülete finomabbá tehető, csiszolóanyagok és polírozó korong segítségével. Gyakorlatilag ezt a munkát a...