Az élhetőbb otthoni légkörért

2012-06-13 22:18:11 | Módosítva: 2012-06-13 22:18:11

A magyar háztartások nagy részénél gondot okoz a magas páratartalom, ami az esetleges egészségi ártalmak mellett károsíthatja a falakat (penészedés, vakolat mállása), a levegő dohos szagú és a ruhanemű nyirkos tapintású lehet. Mindezen problémákra nyújt megoldást a Ceresit STOP Pára páramentesítő készülék.

Miért ártalmas az egészségre a levegő túlzott nedvességtartalma? Az asztmában szenvedő gyermekeknél légzési nehézségeket, fulladást idézhet elő a levegő magas páratartalma, sőt még egészséges embereknél is asztmatikus tüneteket válthat ki. A magas páratartalom a lakásban azonban nemcsak légzési rendellenességeknek, hanem bizonyos lelki problémáknak is okozója lehet. Megfigyelték, hogy frusztráció, szorongás, levertség, betegségtől való félelemérzet alakulhat ki. A páradús környezetben az ember reakcióideje lecsökken, valamint a bőrnek kellemetlen nyirkos tapintása lesz. Ilyen környezetben nagyobb eséllyel alakulnak ki penészfoltok és jelennek meg a poratkák; ezek allergiát is okozhatnak.

A Ceresit STOP Pára magába szívja a levegőben lévő felesleges páramennyiséget, és ez által a helyiség páratartalmát az optimális szintre csökkenti. Más párátlanító berendezésekkel ellentétben nem szárítja túl a levegőt, így használatával a túl száraz levegő által kiváltott problémák is elkerülhetők.

Használata egyszerű és gazdaságos. Nem kell hozzá elektromos áram, éppen ezért bárhol üzemeltethető. A Ceresit STOP Pára páramentesítő készülék tablettája már nemcsak a párával veszi fel a harcot, de a szagokat is csökkenti a helyiségben – különleges aktív részecskéi ugyanis bekebelezik a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. A páragyűjtő tabletta különlegesen erős nedvszívó képességű aktív kristályokból áll, amelyek biztosítják a tabletta hatékony működését. Ezek a kristályok magába szívják a levegő felesleges nedvességtartalmát, ami sóoldat formájában kicsapódik a készülék tartályában. A keletkező kék színű oldatot a lefolyóba kell önteni.

A Ceresit STOP Pára a páramentesítés egyszerű és biztonságos módját kínálja mindazoknak, akik nem szeretnének erre a célra irreálisan nagy összeget költeni, mégis biztonságban szeretnék tudni családjukat és tulajdonukat a magas páratartalom káros hatásaitól. A Ceresit páramentesítő készülék használható a lakás minden helyiségében, pincékben, de hasznos lehet a hétvégi házban vagy a téli időszakra lezárt nyaralóban.

Az egészségügyi bajokon túl védelmet nyújthat a penészedés, a vakolat mállása, a dohosodás ellen is. Az utántöltő tabletta elérhető enyhe levendula illatú változatban is. A szekrényeket, fiókokat páragyűjtő illatpárna segít frissen és illatosan tartani. A szokásos illatosító párnákhoz képest a Stop Pára 2in1 párnák a dohos levegőt okozó párát is összegyűjtik a kis terekben.

További tippek otthonra: Ha már megjelentek a magas páratartalom következtében kialakuló penészfoltok, azokat penészeltávolító szerrel, például Ceresit STOP Penész spray segítségével lehet eltüntetni. A penészedés és gombásodás a háztartások egyik fő ellensége, mert az egészségügyi ártalmak (pl.: allergia) mellett az egyik leginkább észrevehető problémák egyike, ami igencsak tönkreteheti a szoba képét, a lakás hangulatát, és a hozzánk érkező vendégek is rögtön észrevehetik.

A termékcsalád kapható hipermarketekben, barkácsáruházakban és festék-vegyi szakkereskedésekben. A Stop Penész fertőtlenítőszert biztonságosan alkalmazza: használat előtt mindig olvassa el a feliratot (címkét) és a használati útmutatót!

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: ceresit, pára, levegő

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Társasházak, panelházak szellőzés-korszerűsítése

Miközben az új építésű lakóházak, társasházak jelentős részében már a legkorszerűbb hővisszanyerős szellőző-berendezések kerülnek beépítésre, a régi társasházak és a klasszikus panelházak...


Szabályozott hővisszanyeréses szellőztetés

Az emberek idejük 90%-át belső terekben, falak között töltik, mégis a beltéri levegő sokszor jóval szennyezettebb, mint a külső levegő. A régi, mára már elavulttá vált nyílászárók hézagain,...