Kreatív megoldások farönkből

2019-06-12 20:01:54 | Módosítva: 2019-06-12 20:02:54

Minden kertben eljön az idő, amikor meg kell válnunk egy-egy korosabb fától, mely akár évtizedeken keresztül volt a kert szerves része. Ha szeretnénk valamit megőrizni ezekből, jó megoldást jelentenek a rönkből készült tárgyak.


A képek magukért beszélnek. A legegyszerűbben kis ülőkét készíthetünk a fából, megfelelő méretűre szeletelve azt. Itt arra érdemes figyelni, hogy olyan magasságúra szeleteljük a farönköt, ami igazodik a majdani használók testmagasságához. Ha túl alacsonyra vágjuk, akkor kényelmetlen leülni rá és felállni róla, valamint rajta ülve olyan, mintha a nyakunkban kellene tartanunk a térdünket. Gyerekeknek viszont ez lehet az optimális. Ha túl magas, mondjuk egy gyerekhez viszonyítva, és lóg a lába az embernek róla, nem ér le a földig, akkor azért kényelmetlen. Különböző, akár ráerősített párnázattal a kényelem tovább fokozható.

Érdemes még kiemelni, hogy a farönköket jól lehet virágtartónak is használni, ha kivájjuk őket. A repedés megelőzése végett hasznos, ha lenolajjal kezeljük. Ha nyers fáról van szó, ne hirtelen szárítsuk ki, csak fokozatosan.

A képeken levő világítás megoldások is nagyon látványosak. A farönkbe épített hangulatfény esetén repesztjük a már kivájt fát, hiszen e repedéseken jut majd ki a fény. Jó megoldás, ha valamilyen kis fogyasztású ledes megoldást építünk bele újratölthető akkumulátorral. Így könnyebben áthelyezhető, és nem kell az elektromos kábelt kerülgetni.

Képes összeállításű

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Növényeket magunk köré

Alig akad olyan ember, aki nem szereti, ha növények veszik körül. Telepítésükkel egészségünk, közérzetünk mellett éghajlatunkat is védjük. Kül- és beltérben egyaránt képesek az egészségünkre...


A kertek berendezésének menete

Kertépítési munkánk gyakorlati végrehajtásának első részleteként azoknak a tervrajzunkon jelzett pontoknak a természetben való kijelölését végezzük el, amelyek meghatározzák a kialakítandó új...