Utólagos hő- és hangszigetelés Halltex-panelekkel

Finnországban több évtizede alkalmazott, széles körben elterjedt hő- és hangszigetelésre, dekorációra egyaránt alkalmas panel forgalmazását kezdte meg a Key Properties Kft., a Halltex magyarországi képviselete.

A dekoratív Halltex panelek papír, vinil, poliészter és természetes anyagú szövet tapétákkal készülnek. Kimagasló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Használatuk egyszerű, mivel közvetlenül a falra ragaszthatók, felületkezelést nem igényelnek.
Könnyített porózus farost lemez alapra gyárilag laminálják a speciális tapétákat. A papírtapétás és vinil borítású lapok csaphornyos megoldással csatlakoznak egymáshoz. A táblák szélesebbek, mint a normál tapéta, 58 illetve 60 centiméteresek, hosszúságuk pedig 255, illetve 300 cm.

Hőszigetelés

A porózus szerkezet miatt a Halltex panel hőszigetelő tulajdonságai messze meghaladják a legtöbb belsőépítészeti anyagét. Hővezető képessége 0.0488 W/m2K, (az építőiparban hőszigetelő anyagként a 0.6 W/m2K-nál kisebb értéket ismerik el). A 12 mm vastag panelek hőszigetelő képessége azonos 29 mm rétegelt lemez vagy üveggyapot, illetve 56 mm gipszkartonéval. A panel felhelyezése után a felület hőfoka közel a szoba hőmérsékletével lesz azonos, ez megszünteti a hideg falak és a szoba hőmérsékletének különbsége miatti huzatot. Igazi klímaváltozás áll be!
Ahol a külső homlokzati hőszigetelésre nincs mód, vagy nem preferálják, ideális megoldás a Halltex panel, mert szelektíven alkalmazható, saját kezűleg, gyorsan kivitelezhető, és egyben a lakás belső felújítását is megvalósíthatjuk vele.

Hangszigetelés

A Halltex tábla kiváló hangelnyelő, rezonanciacsökkentő és zajszűrő tulajdonságokkal rendelkezik. A szövet borítású panelek átlagos hangszigetelési szintje 18,2 dB. Ha a zajszintet 9dB-el csökkentjük, akkor az az érzésünk, mintha felére redukálódna. A Halltex panel ennek az értéknek több mint kétszeresével rendelkezik.
A táblákat kitűnő eredménnyel használhatják zenészek, zenekedvelők és házimozi rajongók is, akik stúdió vagy nagytermi mozi hatást szeretnének otthon elérni, és a szomszédra is tekintettel vannak. Finnországban profi hangstúdiók építésekor is használják a Halltex paneleket.
A Halltex táblák kínálatában megtalálható a plafon panel is, amely körben nútféderes megoldású, és 28x118,2/180 cm méretű a könnyebb felrakás és a dekoratív megjelenés miatt.

Környezetbarát

A Halltex panel nem tartalmaz formaldehidet, ammóniát és egyéb, egészségre káros szerves anyagot. A panellel borított gyerekszobában gyermeke kellemes klímában és káros anyagoktól mentes környezetben élhet.

Key Properties Kft.
1054 Budapest Aulich u. 3
www.halltex.hu tel:+36-1-3021811

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Harmonika ajtók

Szűk terek, kis alapterületű lakások egyik praktikus nyílászárójaként funkcionálhatnak, amelyek azonban akár egyéb szerepet is betölthetnek, pl. térelválasztók is lehetnek. Kis helyigényűek,...


Jövőbemutató tető hőszigetelési rendszer

Korszerű tetőszerkezeteknél nemcsak a hőszigetelő réteg vastagsága, hanem annak hőhídmentes kialakítása is fontos. A hőhidak nemcsak hőveszteséghez, hanem penészesedéshez, korhadáshoz és...