Utólagos hő- és hangszigetelés Halltex-panelekkel

Finnországban több évtizede alkalmazott, széles körben elterjedt hő- és hangszigetelésre, dekorációra egyaránt alkalmas panel forgalmazását kezdte meg a Key Properties Kft., a Halltex magyarországi képviselete.

A dekoratív Halltex panelek papír, vinil, poliészter és természetes anyagú szövet tapétákkal készülnek. Kimagasló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Használatuk egyszerű, mivel közvetlenül a falra ragaszthatók, felületkezelést nem igényelnek.
Könnyített porózus farost lemez alapra gyárilag laminálják a speciális tapétákat. A papírtapétás és vinil borítású lapok csaphornyos megoldással csatlakoznak egymáshoz. A táblák szélesebbek, mint a normál tapéta, 58 illetve 60 centiméteresek, hosszúságuk pedig 255, illetve 300 cm.

Hőszigetelés

A porózus szerkezet miatt a Halltex panel hőszigetelő tulajdonságai messze meghaladják a legtöbb belsőépítészeti anyagét. Hővezető képessége 0.0488 W/m2K, (az építőiparban hőszigetelő anyagként a 0.6 W/m2K-nál kisebb értéket ismerik el). A 12 mm vastag panelek hőszigetelő képessége azonos 29 mm rétegelt lemez vagy üveggyapot, illetve 56 mm gipszkartonéval. A panel felhelyezése után a felület hőfoka közel a szoba hőmérsékletével lesz azonos, ez megszünteti a hideg falak és a szoba hőmérsékletének különbsége miatti huzatot. Igazi klímaváltozás áll be!
Ahol a külső homlokzati hőszigetelésre nincs mód, vagy nem preferálják, ideális megoldás a Halltex panel, mert szelektíven alkalmazható, saját kezűleg, gyorsan kivitelezhető, és egyben a lakás belső felújítását is megvalósíthatjuk vele.

Hangszigetelés

A Halltex tábla kiváló hangelnyelő, rezonanciacsökkentő és zajszűrő tulajdonságokkal rendelkezik. A szövet borítású panelek átlagos hangszigetelési szintje 18,2 dB. Ha a zajszintet 9dB-el csökkentjük, akkor az az érzésünk, mintha felére redukálódna. A Halltex panel ennek az értéknek több mint kétszeresével rendelkezik.
A táblákat kitűnő eredménnyel használhatják zenészek, zenekedvelők és házimozi rajongók is, akik stúdió vagy nagytermi mozi hatást szeretnének otthon elérni, és a szomszédra is tekintettel vannak. Finnországban profi hangstúdiók építésekor is használják a Halltex paneleket.
A Halltex táblák kínálatában megtalálható a plafon panel is, amely körben nútféderes megoldású, és 28x118,2/180 cm méretű a könnyebb felrakás és a dekoratív megjelenés miatt.

Környezetbarát

A Halltex panel nem tartalmaz formaldehidet, ammóniát és egyéb, egészségre káros szerves anyagot. A panellel borított gyerekszobában gyermeke kellemes klímában és káros anyagoktól mentes környezetben élhet.

Key Properties Kft.
1054 Budapest Aulich u. 3
www.halltex.hu tel:+36-1-3021811

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Számoljunk EPS-sel

A magyar épületállomány csupán 5-10%-áról mondható, hogy energetikailag korszerű, de több mint 60%-a jelentős felújítást igényel. A sok évtizeddel korábban épült, akkori szemmel korszerűnek...


Hőszigetelés íves homlokzatra

Sík felületek szigetelésére kiforrott technológiák vannak. A sík hőszigetelő lapok jól felfekszenek a felületre, és rögzítésük sem okoz gondot, ha a technológia szabályait betartják. Az íves...