AL-KO fűnyírók benzinmotorral

Az AL-KO a 2008-as szezonra teljesen átdolgozta benzinmotoros fűnyíró gép választékát. A gépek az arculatváltásnak megfelelően ezüst alapokon fekete és vörös díszítő elemekkel jelentek meg.

Már a csomagolás is teljes körű tájékoztatást ad a későbbi felhasználónak. Mivel az AL-KO gépei Európa minden országába eljutnak, a csomagoláson nem szövegek, hanem ügyes, jól értelmezhető piktogramok segítségével tájékozódhat a vásárló a gépek adatairól, tulajdonságairól és a felhasználás módjáról.
A Classic fűnyírógép család a jól ismert Briggs&Stratton motorokkal került felszerelésre, természetesen a vágószélesség növekedésével és a kerékhajtással egyre nagyobb teljesítménnyel. E gépek alapszíne a fekete, az egyes szerelvények vörösek, a kerék dísztárcsák ezüstszínűek.
A Silver Comfort család tagjai a szokásosnál nagyobb, míg a Silver Premium család tagjai XXL méretű óriáskerekeket kaptak, melyek szélesek is. Ezekkel a kerekekkel még egyenetlen terepen is könnyű a haladás, és a széles, duplán golyóscsapágyazott kerekek nem hagynak nyomot a puha talajon sem. Az AL-KO gépek konstrukciós előnye a hátsókerék hajtás, amely emelkedőn felfelé haladva, fűvel a gyűjtőben is kiváló hajtásátadási tulajdonságokat biztosít. A kerékhajtás kapcsolókarja tolásirányban mozgatva - mintegy kicsit megtolva a karral a gépet - aktiválja a kerékhajtást. A hajtómű gondozásmentes soktárcsás nedves kuplunggal rendelkezik, teljes élettartamára szóló kenéssel.
Ritkaság a nagyméretű hátsó kerék, a hátsó kerék meghajtás és a központi, egy kar működtetésével egyszerűen szabályozható vágómagasság állítás. Nos, az AL-KO Silver Premium család valamennyi kerékhajtásos modellje ezt alapfelszereltségben nyújtja. A család apraja-nagyja használhatja a gépeket, mivel a tolókar magassága pár mozdulattal a felhasználó testmagasságához állítható.

Ki kell emelni a Silver fűnyíró gépek legjobban felszerelt, legnagyobb és legerősebb típusát a Silver Premium 5200 BR típust. Ez az előbb felsorolt tulajdonságokon kívül még oldalkidobási funkcióra is átállítható - mindenféle szerszám használata nélkül. Ez a tulajdonság azoknak előnyös, akiknek a díszkertjük mellett "külső körletük", vagy gyümölcsösük, haszonkertjük van. A Silver fűnyíró gépek alkalmasak mulcsozásra is.

A szakkereskedések részére került kifejlesztésre az AL-KO PowerLine 5200 BR típus. Ez a gép mindent tud, amit a Silver Line zászlóshajónál bemutattunk, de ezen a gépen az első pillanatra feltűnnek az erős alumínium tolókar rögzítő elemek, a hatalmas fogantyú a gép emeléséhez, valamint a Briggs&Stratton legújabb fejlesztésű DOV motorja és a fém ház lecsiszolását megelőző oldalsó műanyag csúszóelem. A DOV motor csendesebb, vibrációmentes üzemet, könnyű indítást, több erőt és a legszigorúbb környezetvédelmi előírások szerinti kipufogógáz emissziós határok betartását nyújtja felhasználójának.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akkumulátoros gépekkel igazi kikapcsolódás a kerti munka

Az akkumulátoros gépek egyik legfontosabb előnye a környezetbarát működés, mert használatuk a benzines gépekhez képest teljesen füstmentes, és a fejlett technológiának köszönhetően a...


Látogatás az MTD-nél

Az MTD Hungary jóvoltából lapunk meghívást kapott a cég nemesvámosi gyárának megtekintésére és termékeik kipróbálására. Sajtórendezvényükön a gyepápolásról is hasznos információkat szerezhettünk.