A Leier szakértője a betoncserepet javasolja

Tetőfedés

Házunk egyediségét - akár művészi kompozícióként is - erőteljesen meghatározza a tető. Az építkezésnél nagy hangsúlyt fektetünk a színekre, a formákra, de ne engedjük, hogy esztétikai elképzeléseink túlzottan magukkal ragadjanak. Elsődlegesen arra kell gondolnunk, mondjuk a cserép kiválasztásánál, hogy a fedésnek a legkülönbözőbb igénybevételeket kell kibírnia. Így a hőterhelést, a szélnyomást és sok egyéb külső körülményt.

A LEIER cégcsoport által gyártott betoncserepek széles kínálatából bármely típusú tető megbízhatóan és esztétikusan kialakítható. Az utóbbi években itthon is tért hódított a betoncserép, ami előnyeiből adódóan érthető. Ezek méretpontossága nagyobb az égetett agyagénál, vízzáróságuk, fagyállóságuk kiváló, élettartamukkal csak a rézlemez-fedés veszi fel a versenyt. Ezek után nem meglepő, hogy a Leier Hungária Kft. 35 éves írásos garanciát vállal ezekre a tulajdonságokra.
A nagyméretű, méretpontos betoncserepek és a színben harmonizáló tetőtartozékok, olyan rendszert alkotnak, amellyel a legkülönbözőbb geometriájú tetőformák is könnyedén kivitelezhetők, minimális hulladékképződéssel.
A határoló szerkezetbe beépített anyagok tömegének növelése javítja annak hőcsillapítását (a külső hőmérsékletváltozások késleltetését) így csökkenhet a tetőtér nyári felmelegedése. Ezért is kedvezőbb a nagyobb tömegű betoncserép. A kellő súlyú tetőfedő anyag előny a jobb hőcsillapítás, nagyobb viharállóság, jobb hangszigetelés szempontjából.
Bár a betoncserepek egyedi tömege nagyobb (4,3 kg/db), mint a kerámia cserepeké, emiatt azonban nincs szükség egy az átlagosnál jobban megerősített tetőszerkezet kialakítására. A fedés súlya csupán a tetőre nehezedő terhek 15-25 %-a, vagyis a héjazat súlya nem döntő a tetőszerkezet méretezésénél.
A komoly gyártási múlttal és többéves piaci jelenléttel rendelkező Leier cégcsoport szakemberei szerint, aki betoncseréppel oldja meg a tetőfedést, az hosszú távra épit házat.

Leier Értékesítés
9024 Győr, Baross G u. 42.
Tel.: 96/ 512 000
ertekesites@leier.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vakond távoltartása

Mindannyian szeretjük, hiszen aranyos kis állat. Különösen a rajzfilmekben, vagy saját kertünktől kellő távolságban – mondjuk a réten. Amikor azonban féltve őrzött és gondosan ápolt gyepünkben –...


Falak tisztítása, javítása

A falak az „épületek ruhái”, melyek sajnos néha elszennyeződnek, megsérülnek. E problémák többsége azonban nem jelenti azt feltétlenül, hogy teljes renoválásra, festésre van szükség, néha ennél...