Egy igazi mindentudó

WEDI építőlemez

2014-05-28 15:35:24 | Módosítva: 2014-06-10 11:36:42

Amikor a WEDI építőlemez a piacra került, a piac újradefiniálta a csempehordozó anyagokat. 30 év folyamatos fejlesztés eredményeképpen még mindig egy külön kategóriát jelent és a klasszikus, hagyományos felhasználások - mint fal és aljzat - mellett ma már a Fürdő és wellness építés szerves részét képezi.
Ha WEDI építőlemezről beszélünk, akkor ez alatt egy stabil, könnyű és vízálló szerkezeti elemet értünk, amelyet felületképzési vagy burkolási munkák esetén az aljzatok előkészítésére használunk. Hogy pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik, hogyan lehet szakszerűen felhasználni, alkalmazni, és milyen előnyei vannak a hagyományos építőlemezekkel (pl. gipszkarton) szemben, ezt foglalja össze az alábbi cikk.

A tökéletes tömítő rendszer

Az extrém strapabíró, vízálló építőanyag, a WEDI építőlemez száraz-nedves és vizes helységekben történő alkalmazása minden más lemezzel szemben jelentős előnyökkel bír. Még ha a lemez az építkezésen a munkák során meg is sérülne, ez a vízállóságra nincs hatással, a WEDI tábla így is 100% vízálló marad. Ez a tulajdonság a zártcellás polistirol keményhab magnak köszönhető.


A fektetés után a fugákat WEDI 610 -es ragasztó- és tömítőanyaggal tömítjük. Tömítő szalag használata nem szükséges. Egyéb, például felületi vízzárásra (fólia, kenhető szigetelés stb.) a WEDI építőlemez alkalmazása esetén sincs szükség. A WEDI építőlemez ezen egyedi tulajdonságát megfelelő tanúsítvány igazolja, amely az anyagot a legmagasabb, „A” osztályba sorolja.


A WEDI építőlemez tulajdonságait, jellemzőit a következőképpen lehet összefoglalni:

- víz- és párazáró, alaktartó, illetve tulajdonságait maradandóan megtartja,
- könnyű, az egyéb alkalmazott lemezek közül a legkönnyebb,
- anyagjellemzőinél fogva alakítható, szinte bármely elképzelt formára képezhető,
- a legtöbb aljzat esetén alkalmazható, úgy régi csempére, mint a legkülönfélébb beton, illetve téglafalakra, aljzatokra.Különösen gyors lerakás

A burkolómesterek tudják, hogy a WEDI építőlemezt csak a csatlakozásoknál, fugáknál kell tömíteni. Ez a tudáselőny jelentősen lerövidíti a munka időtartamát, ha más burkolóelemek, lemezek alkalmazásával összehasonlítjuk, ahol a tömítést legalább kétszer el kell végezni (közte minimum 12 óra várakozással).

Mindent összeszámolva gyorsan kitűnik, hogy a WEDI építőlemez nemcsak egy közkedvelt építőanyag, hanem egyesíti számtalan más lemez jó tulajdonságait, és a szakember kezében egy különleges formagazdagságot biztosító anyag.


További információ: www.lambda.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Épített zuhany

A fürdőszoba felújítása, átalakítása talán az egyik legnagyobb munkával járó felfordulást jelenti. Éppen ezért érdemes alaposan megtervezni a lépéseket, hiszen számos kérdésre kell választ adni....


Fürdőszobai innovatív ötletek

A fürdőszoba kialakítás, felújítás gyors, tiszta és hatékony módja az évtizedek óta széles körben alkalmazott WEDI építőlemezek használata, melyek Styrofoam, extrudált polisztirol habból...