A fa: szép, de nem tartós

2011-06-16 00:19:11 | Módosítva: 2014-02-11 10:53:39

Sokan szeretik lakásukban, környezetükben a faanyag bőséges felhasználását, hiszen a fa nem csak szép, de kellemesen otthonos hangulatot teremt, ráadásul számtalan kedvező tulajdonsága van. Ugyanakkor önmagában a fa nem egy tartós anyag, különböző káros hatások érhetik; a napsugárzás, a szél, az eső, a hő, a nedvesség, a farontó gombafajták és kártevők - mind-mind kedvezőtlenül befolyásolhatják a fa állapotát, amennyiben az nem kapott megfelelő előkezelést.

Nagyon fontos, hogy a legjobb védelmet adjuk neki, hiszen így a fából készült tárgyaink akár egy életen át szolgálhatnak bennünket, és gyönyörűek maradnak. Egy közönséges festékréteg képtelen hosszú időn át biztosítani a fa állagának megőrzését, nem rendelkezik olyan előnyös tulajdonságokkal, mint az igazi favédő bevonat. A favédő bevonat ugyanis képes visszaadni egy részét annak a csodálatos ellenálló képességnek, amellyel a fa a szabad természetben rendelkezett.
A hatásos fakezeléshez természetesen elengedhetetlen némi munkavégzés, de ez korántsem olyan fárasztó dolog egy olyan korszerű favédő bevonattal, mint amilyen a Sadolin Plus. A végeredmény pedig magáért beszél – büszkén bezsebelheti majd az elismerő pillantásokat, miközben gondos védelemben részesíti fafelületeit.

Sadolin Plus – csupa plusz!

A Sadolin PLUS selyemfényű, kül- és beltéri, vizes bázisú vastaglazúr, amely puhafából és keményfából készült kül- és beltéri faszerkezetek (ajtó, ablak, zsalugáter), homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, fakerítés, fabútor bevonására alkalmas.
Mélyen beszívódik a fába, és gyönyörűen kiemeli a fa erezetét. Kiemelkedően ellenáll az UV-sugárzásnak. Nincs kellemetlen szaga, gyorsan szárad, így időt és energiát spórolhat. Hosszantartó védelmet biztosít az időjárás okozta igénybevétellel szemben.
Próbálja ki Ön is a gyönyörű színekben kapható Sadolin Plus-t, és védje fafelületeteit éveken át!
További információt és tippeket talál a favédelemről, illetve a Sadolin termékcsalád többi tagjáról a www.sadolin.hu weboldalon.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

VALTTI faápoló termékcsalád

A környezeti, egészségügyi, és biztonsági kockázatok felismerése, értékelése és csökkentése szerves részét képezi a Tikkurila mindennapi munkájának. A Tikkurila VALTTI termékcsaládjának...


Faanyagok felújító védelme

A faanyagokat széleskörű felhasználhatóságuk, változatos feldolgozhatóságuk és főként maga a természetes anyag teszi vonzóvá. Az ablakoktól, bútorokon át a különféle kerti és egyéb berendezési...