Amit egy kéménynek tudnia kell

2013-11-06 12:11:49 | Módosítva: 2013-11-06 12:22:02

Egy műszaki megoldás pontosan annyit ér, amennyi hasznot hoz az ember számára.

Egy modern fűtőberendezés és egy pontosan méretezetett Schiedel kémény együtt egy korszerű fűtési rendszert alkot. Pontosan ez az, amire a ma épülő háznak a jövőben is szüksége van!


A béléscső legyen kiégésbiztos.

Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás
A kéményeket folyamatos hőmérséklet ingadozás éri: kívülről hideg levegő, belülről meleg égéstermékgázok teszik próbára.

Az egész konstrukció tömített legyen.

Nedvességtűrés
Minden kéményben keletkezik nedvesség. Különösen a korszerű, alacsony égéstermékgáz-hőmérsékletű fűtőkazánoknál tapasztalható nagyon intenzív kondenzátum-képződés. 

A béléscső legyen saválló.

Korrózióállóság
A kéményben nemcsak nedvesség, hanem maró hatású savak is keletkezhetnek a kondenzáció során. A maró hatásnak tartósan csak a kerámiából készült cső képes ellenállni. 

A kémény legyen alkalmas bármilyen tüzelőberendezéshez és bármilyen tüzelőanyaghoz.

Univerzális alkalmazhatóság
A kémény feleljen meg mind a hagyományos, mind a modern fűtési technikák kihívásainak. Bármikor lehetőség legyen a tüzelőberendezések közötti váltásra. (Pl. kazáncsere, kandalló vagy cserépkályha beépítés stb.)

A kéményrendszer feleljen meg a hőcserélő-elvnek.

Előmelegített égési levegő
Ellenáramú kéményműködés esetén a hideg égési levegő a szabadból a meleg cső körül áramlik be a házba, így a füstgázban lévő hő egy része átadódik a belépő levegőnek. A speciális, bordás felületű kerámiacső megnövelt felületén melegíti az égési levegőt, a hőszigetelt köpenytégla megakadályozza a hőveszteséget.

Rendszeralkatrészek akadályozzák meg a hőhíd kialakulását.

Hőhídmentes építés
A SchiedelTermo köpenytégla megszakítja a kémény köpenyszerkezetében felfelé és lefelé irányuló hővezetést. A köpenytéglában habüvegből készült betét található. Ez az anyag az ásványi gyapottal azonos hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, párazáró tulajdonságú, nem vezeti a hőt. Ennek köszönhetően a hő az épületben marad.

Levegőkürtős kivitelben készüljön, azért hogy biztosítsa a fűtéshez szükséges égési levegőt a kandallók vagy a cserépkályhák számára.

Szellőzőkürtő
A szellőztető berendezések, páraelszívók és klímaberendezések vákuumot hoznak létre a házban. Ilyen esetben a kandallók biztonságos üzemelése érdekében az égéshez szükséges levegőt külön vezetéken kell betáplálni.
A szellőzőkürtős kivitelben gyártott kémény-köpenytéglák a helyiség levegőjétől független és biztonságos módon garantálják, hogy a kandalló mindig elegendő égési levegőt kapjon.

Szerelőakna: egyszerűen és gyorsan

Multifunkciós kürtő
A multifunkciós kürtőben költségkímélő és kevés karbantartást igénylő módon lehet bevezetni az épületbe a környezetkímélő technológiák csöveit és vezetékeit, mint például napkollektor vagy napelem, illetve akár a műholdvevő kábeleit is, akár utólag is.

Schiedel Kéménygyár Kft.
info@schiedel.hu
www.schiedel.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tűzgátló nyílászárók

Egy felmérés tanulságai szerint a magyarok jelentős hányadának van komoly félelme a tűzesetekkel kapcsolatban, vagyis tartanak tőle, hogy ingatlanjukban tűz üt ki, és így elveszhet lakásuk és...


Társasházi vegyes gyűjtőkémény

Korábban a társasházi gyűjtőkémények sok problémát nem jelentettek. A kéményfal elöregedése ugyan olykor balesetet, akár mérgezést is okozott, de az akkori szabályokat nem volt nehéz betartani....