Laptoppal szabadon

2014-02-13 09:07:59 | Módosítva: 2014-02-13 09:23:15

A laptopok és táblagépek mobil eszközök. Ez nem csak azt jelentheti, hogy magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, a nyaralóba vagy a nyaralásra, hanem azt, hogy otthonunkban sem kell külön dolgozószoba, de még külön íróasztal sem a kényelmes használatukhoz. De a kényelem és a mobilitás mellett az eszközök biztonságára, és használójának egészségére is figyelmet kell fordítanunk.

A laptopokat nem működtethetjük folyamatosan a kanapén, takarón, mert a hűtőventilátor nem kap „levegőt”. Az ölünkben sem tarthatjuk, mert az emberen lévő ruhadarab szintén nem engedi a levegő szabad áramlását, ráadásul az egyre forrósodó levegő kifejezetten ártalmas a bőrünknek. Ezek kiküszöbölésre használjunk laptop állványt vagy laptop párnát.
A kis állványok olyanok, mint egy tálca vagy egy reggeliző asztalka. Kicsit megemelik a gépet, ami biztosítja a kényelmet számunkra, mert nem kell a lábunkat folyamatosan kissé megemelve tartani. Sima, stabil felületükön jól tud szellőzni a hűtőventilátor, és némelyiken még az egérnek is van hely. A laptop párnák ugyanezt biztosítják, csak az aljuk puha, amivel kissé kényelmesebben tudunk az ölünkben dolgozni.

Ezek a kiegészítők azonban csak rövid időre teszik kényelmessé a laptopozást, aki órákig tartó munkára kényszerül - pl. betegség miatt az ágyban -, annak komfortosabb megoldást kell keresnie.
A flexibilis, kombi laptop állvány különböző testhelyzetekhez is beállítható, magassága 4 cm és 56 cm között több fokozatban változtatható. Használható ágyban fekve, a kanapén ülve, és a földre lerakva is különböző magasságokra állítható, akár kisasztal magasságba is. Az asztalra téve a helyes monitor magasság és dőlésszög beállítására is jó megoldás.

A laptopok elterjedésével az ilyen irányú lakberendezés szabadsága is eljött, mert nem kell külön íróasztalnak helyet biztosítunk, mint az asztali gépeknek. Sokféle, igen ötletes és praktikus, másra is használható megoldást találhatunk, a bútorgyártók is felfedezték ezt a területet, sorra jelennek meg az antik bútorok szekretereinek modern változatai. Lehajtható lapjaik biztonsággal elbírják a laptopok súlyát, és mivel a laptopok oldalukra állítva is tárolhatók, elférnek a szekreterek keskeny polcain. Így néhány mozdulattal rendet csinálhatunk a nappaliban, és el is tüntethetjük a pihenési idő alatt a munkára emlékeztető laptopot.
Az asztali gépek idején a billentyűzetet és az egeret raktuk az asztallap alá betolható fióklapra, a laptopot idején, az egész számítógép elfér annyi helyen, így magát az asztalt akár reggelizésre is használhatjuk. Sok ötletes és praktikus lehetőség van. A sokféle bútorvasalat között, a különféle kiemelő szerkezetek is lehetőséget adnak különleges, egyedi bútordarabok elkészítéséhez.Hűtőventilátoros tartó

Még az asztallapra rakott laptopok esetében is általános jelenség a túlmelegedés. Ennek kivédésre beszerezhetünk USB-ről működő hűtőventilátoros laptop tartót. Nemcsak véd a túlmelegedéstől, hanem komfortosabbá is teszi a munkát. A legegyszerűbbek is megemelik kissé a gépet, így a billentyűzet használata kényelmesebbé válik, de beszerezhető pohártartós, tolltartós, egérpados változat is; sőt kihajtható lábú változat is van, amivel kisasztalkává alakul a tartó. Nem csak az asztalon, hanem ágyban is biztonságosan használható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Használt laptop: CPU benchmark

Néhány éve az asztali számítógépek helyett, laptopot vásárolnak inkább az emberek. Számtalan előnye van, és az otthoni felhasználók igényeit ki is tudják szolgálni. Azonban olyan gyorsan...


Bútor polcos elemekből

Hatalmas a választék a különböző méretű polcos elemekből a bútorboltokban. Egy kis kreativitással komplett rendszereket építhetünk belőlük, és ehhez nem szükséges mégasztalosműhellyé sem...