Laptoppal szabadon

2014-02-13 09:07:59 | Módosítva: 2014-02-13 09:23:15

A laptopok és táblagépek mobil eszközök. Ez nem csak azt jelentheti, hogy magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, a nyaralóba vagy a nyaralásra, hanem azt, hogy otthonunkban sem kell külön dolgozószoba, de még külön íróasztal sem a kényelmes használatukhoz. De a kényelem és a mobilitás mellett az eszközök biztonságára, és használójának egészségére is figyelmet kell fordítanunk.

A laptopokat nem működtethetjük folyamatosan a kanapén, takarón, mert a hűtőventilátor nem kap „levegőt”. Az ölünkben sem tarthatjuk, mert az emberen lévő ruhadarab szintén nem engedi a levegő szabad áramlását, ráadásul az egyre forrósodó levegő kifejezetten ártalmas a bőrünknek. Ezek kiküszöbölésre használjunk laptop állványt vagy laptop párnát.
A kis állványok olyanok, mint egy tálca vagy egy reggeliző asztalka. Kicsit megemelik a gépet, ami biztosítja a kényelmet számunkra, mert nem kell a lábunkat folyamatosan kissé megemelve tartani. Sima, stabil felületükön jól tud szellőzni a hűtőventilátor, és némelyiken még az egérnek is van hely. A laptop párnák ugyanezt biztosítják, csak az aljuk puha, amivel kissé kényelmesebben tudunk az ölünkben dolgozni.

Ezek a kiegészítők azonban csak rövid időre teszik kényelmessé a laptopozást, aki órákig tartó munkára kényszerül - pl. betegség miatt az ágyban -, annak komfortosabb megoldást kell keresnie.
A flexibilis, kombi laptop állvány különböző testhelyzetekhez is beállítható, magassága 4 cm és 56 cm között több fokozatban változtatható. Használható ágyban fekve, a kanapén ülve, és a földre lerakva is különböző magasságokra állítható, akár kisasztal magasságba is. Az asztalra téve a helyes monitor magasság és dőlésszög beállítására is jó megoldás.

A laptopok elterjedésével az ilyen irányú lakberendezés szabadsága is eljött, mert nem kell külön íróasztalnak helyet biztosítunk, mint az asztali gépeknek. Sokféle, igen ötletes és praktikus, másra is használható megoldást találhatunk, a bútorgyártók is felfedezték ezt a területet, sorra jelennek meg az antik bútorok szekretereinek modern változatai. Lehajtható lapjaik biztonsággal elbírják a laptopok súlyát, és mivel a laptopok oldalukra állítva is tárolhatók, elférnek a szekreterek keskeny polcain. Így néhány mozdulattal rendet csinálhatunk a nappaliban, és el is tüntethetjük a pihenési idő alatt a munkára emlékeztető laptopot.
Az asztali gépek idején a billentyűzetet és az egeret raktuk az asztallap alá betolható fióklapra, a laptopot idején, az egész számítógép elfér annyi helyen, így magát az asztalt akár reggelizésre is használhatjuk. Sok ötletes és praktikus lehetőség van. A sokféle bútorvasalat között, a különféle kiemelő szerkezetek is lehetőséget adnak különleges, egyedi bútordarabok elkészítéséhez.Hűtőventilátoros tartó

Még az asztallapra rakott laptopok esetében is általános jelenség a túlmelegedés. Ennek kivédésre beszerezhetünk USB-ről működő hűtőventilátoros laptop tartót. Nemcsak véd a túlmelegedéstől, hanem komfortosabbá is teszi a munkát. A legegyszerűbbek is megemelik kissé a gépet, így a billentyűzet használata kényelmesebbé válik, de beszerezhető pohártartós, tolltartós, egérpados változat is; sőt kihajtható lábú változat is van, amivel kisasztalkává alakul a tartó. Nem csak az asztalon, hanem ágyban is biztonságosan használható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyárvégi készülődés

Vége a nyárnak, sokaknál a szeptemberi tanévkezdés napi beszédtémának számít. Először megy iskolába a gyerek? Sok tennivaló vár acsaládra. A tanszerek beszerzése sem egyszerű, mégis az ideális...


Ideiglenes kisasztalok

A laptopok és táblagépek terjedésével egy inkább szorulnak ki a lakásokból az asztali számítógépek, így sok lakásban feleslegessé válnak az íróasztalok. A kislakásban élők ezen nemigen...