LEDline világítástechnika és a bútorok életre kelnek

2012-05-28 19:45:10 | Módosítva: 2012-05-28 19:45:10

A LED technológia fejlődésével folyamatosan bővül felhasználásuk lehetősége. Egyre jobb teljesítmények és alacsony fogyasztás jellemzi ezeket a fényforrásokat. Belsőépítészeti felhasználás, bútorvilágítások, konyhai, előszobai, gardrób, előszobafalak, fürdőszobabútorok, iroda vagy akár gyermekszoba világítások, dekor célú felhasználás. Mind olyan terület, ahová a LED világítások nem csak világítást tudnak adni életterünkbe, hanem új funkciókkal megkönnyítik mindennapjainkat (pl. mozgásérzékelős kapcsolók beépítése).

A LED szalagok öntapadós ragasztóval vannak ellátva, tehát könnyen rögzíthetők a kívánt helyre. Öt cm-enként vághatók, így a kívánt méretre szabhatók. A LED-ek méterenkénti mennyisége befolyásolja a világítás erősségét – minél több van egy méteren, annál nagyobb a fényereje.

Választhatunk 60 vagy 120 db LED/méter LED-es szalagot. Megvilágítás esetén érdemes a 120 db LED/méter, azaz DupLED szalagot választani. A LED szalagok működéséhez transzformátor is szükséges. Ezekből is többféle áll rendelkezésre, melyekből könnyen kiválasztható a megfelelő teljesítményű trafó.
Alumínium profilok segítségével konyhapultok, gardrób és polcos szekrények illetve fiókok megvilágításához is használhatók a LED csíkok. A korpuszba süllyeszthető P21 és a korpuszon kívülre szerelhető P34 profilok metacril (tejüveg hatású) takaróval rendelkeznek, míg a szintén korpuszba süllyeszthető P33 és a P36 profilok kialakításuknak köszönhetően a bútorba irányítják a fényt.

A LED-ek kapcsolásához különböző kapcsolók állnak rendelkezésre (a kapcsolók bármilyen LED lámpához szerelhetők):

  1. Mozgásérzékelős kapcsoló; a kapcsolóhoz szerelt lámpa mozgásra bekapcsol, majd – amennyiben nem érzékel mozgást – a beállított időtől függően kikapcsol.
  2. Mozgásra érzékeny on/off kapcsoló; a be- és kikapcsoláshoz elegendő a beépített szenzorhoz tennünk a kezünket 20-30 mm távolságra.
  3. Mozgásra érzékeny kapcsoló szekrényajtókhoz, gardróbokhoz; a be- és kikapcsoláshoz elegendő a beépített szenzorhoz közelíteni, ill. távolodni a kezünkkel (kb. 20-30mm távolságra).

A LED szalagok vásárolhatók vízálló változatban is. Ennek egyik verziója a P11 jelzésű LED csík, ami a szekrények korpuszaiba ékelve helyezhető el. Hangulatvilágításnak és esti megvilágításnak is kiváló.
A darabonként szerelhető spot lámpáknak kétféle változata is van:

  1. A bútorra kívülről rögzíthető (csavarozható) LED lámpák (F03, F24, P30 típusú lámpák).
  2. A bútorlapba süllyeszthető LED lámpák (F09, F67).
    A LED lámpákat szettekben lehet megvásárolni, melybe a szükséges trafók is beletartoznak.

Amennyiben megszületett az elhatározás a LED lámpák iránt, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk eligazodni, és az Önnek legjobb terméket összeállítani.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: led, világítás, lámpa, fény

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Sínes paletta

Előző számainkban többféle árnyékolási megoldást bemutattunk már. Most egy olyan mobil megoldásra figyeltünk fel, aminek előnye, hogy mindig ott árnyékol, ahol épp szükség van rá. Sőt takarást is...


LED-es él-világítások

Egyre divatosabbak az üvegből készült polcok, dísztárgyak, üveglap bútorok. Átlátszóságuk szépsége nem csak nappali fényben jut érvényre, az esti hangulatvilágítás további érdekes lehetőségeket...