Tetőtéri újdonságok

2008-10-06 17:52:00 |

A Fakro a folyamatos innovációnak köszönhetően számos újdonságot mutat be idén is a tetőtérben.

Íves tető? Íves ablak!

Az egyik legérdekesebb fejlesztés az íves tetőszerkezetek vonalát követő, íves faszerkezettel és üvegezéssel készülő, billenő szerkezetű FCS típus. Nyitása alsó kilinccsel történik, az ív 2,5 m sugarú körvonalra illeszthető. Gyártása egyedi megrendelésre történik.
Az FCS - csakúgy, mint a többi FAKRO tetőtéri ablak - a mechanikai hatásoknak fokozottan ellenálló edzett külső üvegtáblával készül, amire a gyár jégkár ellen örökös garanciát vállal a teljes szerkezetre biztosított 10 év garancián felül.
Az ugyancsak minden FAKRO típusra jellemző, 4H-16-4T rétegrendű, nemesgázzal töltött, alacsony emissziós bevonattal ellátott, Uüveg=1,0 W/m2K hőátbocsátási tényezővel rendelkező hőszigetelő üvegezés, ami nyáron még hatékonyabb védelmet nyújt a tetőtér felmelegedése ellen, télen pedig megtakarítást eredményez a hagyományos típusokhoz képest.
Az FCS-hez hasonlóan minden típus végleges felületkezeléssel készül. A vákuumos impregnálás után a kész szerkezetre kétszeres lakkréteg kerül, így a jóval több nedvességet felvevő, a fa szálirányára merőlegesen elvágott részek is védelmet kapnak.

Kilátás korlátok nélkül

A hagyományos, középső tengely körül nyíló típusokhoz képest magasabb komfortfokozatot képvisel a felső tengely körül nyíló ablak. Előnye, hogy az ablakszárny nyitásakor nem fordul be a lakótérbe, és a magasabban lévő forgástengely az ablak kényelmesebb megközelítését teszi lehetővé, és jobb kilátást biztosít.
A felnyíló-billenő ablakok új generációja a Fakro FPP preSelect típus.
A fő funkcióként felső tengely körül 35°-ban nyíló, bárhol megállítható ablakszárny a középső tengely körül 180°-ban is átfordítható a tisztítás megkönnyítése céljából. A teljesen új fejlesztésű vasalatának köszönhetően a felső- és középső tengely körüli nyitás változtatása kényelmes és elegáns: a tokszerkezet belső részének bal oldalán található kapcsoló átváltása után az ablakszárny újbóli kinyitásával a nyitásmód megváltozik.

Új dimenziók a tetőtérben

Évek óta nagy népszerűségnek örvend mind a szakmai, mind a privát érdeklődők körében az FL térdfalablak-rendszer, ami egy tetősík- és egy függőleges, térdfalban elhelyezett ablak kombinációja. Ez a megoldás különleges hangulatúvá varázsolja a tetőtérben kialakított helyiségeket, rendkívüli kilátást biztosít, és jelentősen megnöveli a bejövő fény mennyiségét a hagyományos megoldásokkal szemben.
Mind a tető síkjában, mind a térdfalban elhelyezett ablak különféle nyitásmóddal kapható. A tetősík ablak lehet fix, középső tengely körül és felső és középső tengely körül nyíló. A függőleges ablakok palettáján a hagyományos fix és középső tengely körül nyíló típusok kiegészültek a befelé nyíló és bukó változatokkal.

 


FAKRO MAgyarország Kft.
1113 Budapest, Diószegi út 54/a
Tel.: +36 1 365-1432
Fax: +36 1 365-1433
e-mail: marketing@fakro.hu
www.fakro.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tetőablak, tetőtér, tető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Cipő reklamáció

Már néhány éve is a Békéltető Testületek ügyeinek jelentős része a nem megfelelően kezelt cipőreklamációk miatt indult. Igaz, olyan esetről is hallottunk, amikor egy multi kereskedő cég fordult...


Különleges kerti gépek

Homlokfűnyíró, gyepszellőztető, motoros háti permetező, infra gyomirtó, gyomirtó gép… Akertészeti technikában sem áll le a fejlődés, számos olyan készülékkel találkozhatunk napjainkban az...