Tetőtéri újdonságok

2008-10-06 17:52:00 |

A Fakro a folyamatos innovációnak köszönhetően számos újdonságot mutat be idén is a tetőtérben.

Íves tető? Íves ablak!

Az egyik legérdekesebb fejlesztés az íves tetőszerkezetek vonalát követő, íves faszerkezettel és üvegezéssel készülő, billenő szerkezetű FCS típus. Nyitása alsó kilinccsel történik, az ív 2,5 m sugarú körvonalra illeszthető. Gyártása egyedi megrendelésre történik.
Az FCS - csakúgy, mint a többi FAKRO tetőtéri ablak - a mechanikai hatásoknak fokozottan ellenálló edzett külső üvegtáblával készül, amire a gyár jégkár ellen örökös garanciát vállal a teljes szerkezetre biztosított 10 év garancián felül.
Az ugyancsak minden FAKRO típusra jellemző, 4H-16-4T rétegrendű, nemesgázzal töltött, alacsony emissziós bevonattal ellátott, Uüveg=1,0 W/m2K hőátbocsátási tényezővel rendelkező hőszigetelő üvegezés, ami nyáron még hatékonyabb védelmet nyújt a tetőtér felmelegedése ellen, télen pedig megtakarítást eredményez a hagyományos típusokhoz képest.
Az FCS-hez hasonlóan minden típus végleges felületkezeléssel készül. A vákuumos impregnálás után a kész szerkezetre kétszeres lakkréteg kerül, így a jóval több nedvességet felvevő, a fa szálirányára merőlegesen elvágott részek is védelmet kapnak.

Kilátás korlátok nélkül

A hagyományos, középső tengely körül nyíló típusokhoz képest magasabb komfortfokozatot képvisel a felső tengely körül nyíló ablak. Előnye, hogy az ablakszárny nyitásakor nem fordul be a lakótérbe, és a magasabban lévő forgástengely az ablak kényelmesebb megközelítését teszi lehetővé, és jobb kilátást biztosít.
A felnyíló-billenő ablakok új generációja a Fakro FPP preSelect típus.
A fő funkcióként felső tengely körül 35°-ban nyíló, bárhol megállítható ablakszárny a középső tengely körül 180°-ban is átfordítható a tisztítás megkönnyítése céljából. A teljesen új fejlesztésű vasalatának köszönhetően a felső- és középső tengely körüli nyitás változtatása kényelmes és elegáns: a tokszerkezet belső részének bal oldalán található kapcsoló átváltása után az ablakszárny újbóli kinyitásával a nyitásmód megváltozik.

Új dimenziók a tetőtérben

Évek óta nagy népszerűségnek örvend mind a szakmai, mind a privát érdeklődők körében az FL térdfalablak-rendszer, ami egy tetősík- és egy függőleges, térdfalban elhelyezett ablak kombinációja. Ez a megoldás különleges hangulatúvá varázsolja a tetőtérben kialakított helyiségeket, rendkívüli kilátást biztosít, és jelentősen megnöveli a bejövő fény mennyiségét a hagyományos megoldásokkal szemben.
Mind a tető síkjában, mind a térdfalban elhelyezett ablak különféle nyitásmóddal kapható. A tetősík ablak lehet fix, középső tengely körül és felső és középső tengely körül nyíló. A függőleges ablakok palettáján a hagyományos fix és középső tengely körül nyíló típusok kiegészültek a befelé nyíló és bukó változatokkal.

 


FAKRO MAgyarország Kft.
1113 Budapest, Diószegi út 54/a
Tel.: +36 1 365-1432
Fax: +36 1 365-1433
e-mail: marketing@fakro.hu
www.fakro.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: tetőablak, tetőtér, tető

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tetők felújítása

Egy tető felújítása mindenképen nagy munka, és bizony sokba is kerül. Van azonban erre kevésbé költséges megoldás is, mégpedig a tetők átfestése. Természetesen ennek előfeltétele a tisztára...


Faltetoválás

Ez nem összetévesztendő a hagyományos falfestő díszítési technológiával, amit mellesleg a falon elég nehéz lenne kivitelezni. A dolog lényegében sokkal egyszerűbb: a fal egy kiválasztott felületére...