Praktikusak, és dekoratívak

Fémrácsok fürdőszobákba

2009-10-01 16:58:03 | Módosítva: 2009-10-03 15:20:48

A fürdőszobákban ma már könnyen beszerezhetők a praktikus és e mellett dekoratív kiegészítőkből összeállítható, egyöntetű hatású tárolók együttese. A mosdószekrények ugyan nagyon divatosak és elegánsak is, ám a tisztálkodáshoz naponta szükséges samponok, testápolók, krémek és egyéb használati tárgyakat célszerűbb kézközelben elhelyezni. E célokra a különféle rácsos tárolók talán a legalkalmasabbak.

fémrácsA tusolókba vagy a kád mellett magától értetődő, hogy szükséges egy szappantartó. A fémrácsos kivitelűek előnye, hogy krómozott huzalokból hézagosan összehegesztettek, jól átszellőznek, lecsurog róluk a víz, és utólag is bárhová felszerelhetők. A krómbevonatnak köszönhetően pedig még a tisztításuk sem okoz gondot. Méretüket úgy célszerű megválasztani, hogy esetlegesen más, a fürdéshez gyakorta használt kellék is elférjen a kosarukban. A legtöbbjük az oldalfalra rögzíthető, mégpedig csavarozással, vagy vákuumos tapadókorongok segítségével. Azonban mindkét megoldásnak van hátránya.
A csavarral felerősíthetőkhöz meg kell fúrni a csempézett falat, ami mindig ellenérzéseket vált ki a tulajdonosokból, mert a lyukak soha nem tüntethetők el egy esetleges cserét követően. Ez ellen csak részben lehet védekezni azzal, hogy a rácsos tartó helyét úgy választjuk ki, hogy a felfogó csavarok a fuga vonalára kerüljenek. Így utólag még a 3 mm széles fugába fúrt lyukak helyét is könnyű eltüntetni.
Az átlátszó, elasztikus anyagból készült tapadókorongos felfogású fémrácsok ugyan bárhová felrögzíthetők, ám csak abban az esetben, ha a felület nem strukturált. A tapadókorongokat ugyanis a tányér szívóhatása tartja a helyén, és ha a tányér alá levegő szivárog, megszűnik a rögzítő hatása. Ezt sok esetben akár a meleg víz is elő idézheti, ezért a vákuumos koronggal szerelt tartók nem mondhatók stabilnak még kis terhelés esetén sem.

A fémrácsos tartók felfogó csavarjait a fugákba célszerű behajtani A kozmetikai szereknek, és egyéb nem gyakran használt fürdő kellékeknek a különféle fémrácsos tárolók biztosíthatnak helyet. Ezek között vannak egy és két-három tálcásak is. Az egytálcásak annyiban előnyösek, hogy ezekből több - egymástól tetszőleges távolságra - erősíthető a falra, míg a többtálcásak viszonylag egymáshoz közelebb álló rakodófelületén a magasabb flakonok nem férnek el. Ezért a tárolni kívánt tárgyakhoz igazodva kell közöttük választani. A sarokpolcos kivitelűek pedig akkor használhatók jól ki, ha a tálcáikon tartott kellékekhez akadály nélkül hozzá lehet férni.
A szennyes ruhát tartó zárt kosarakat is jól helyettesítik a rácsos tárolók, amelyek nemcsak a ruhanemű szortírozását könnyítik meg, hanem a szellőzésük is előnyösebb a hasonló célú zárt tárolóknál. A fémrácsos tárolók között akad a padlóra helyezhető is. Ezek általában több rekeszesek és egyéb fürdési kellékek tárolására is alkalmasak.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Konyhai fémrácsok

Napjaink konyhabútorai magas színvonalú esztétikai és funkcionális igényeket elégítenek ki, melyben jelentős szerepük van a beépíthető fémrácsoknak. Ezek két csoportra oszthatók: külső és belső...