Egy hazai példa

A GRÜNPOWER TECHNIC

2009-09-07 20:20:25 | Módosítva: 2009-09-07 20:22:44

A GrünPower által forgalmazott napkollektorok jól mutatják, hogy nem szükséges többszázezres befektetés egy hatékony napkollektoros rendszer kiépítésére. A Grünpower kollektorok fő vonzerejét a kiváló minőség mellett az alacsony áruk adja. Mellettük szól még az is, hogy a használati melegvíz kiváltásával közel 100.000 forintos megtakarítást érhetünk el évente.

Egy két-három fős háztartást ellátó rendszer ára bruttó 98.000 forint (Aqua Special), míg egy nagyobb, négy-hat fős háztartásokhoz való készülék (Aqua Premum Plus) ára mindössze 149.000 forint. Más kollektorokkal ellentétben a GrünPower modellekhez alapesetben nem kell már semmi külön alkatrészt, vagy eszközt megvenni. Ennek az oka a rendszer kompaktsága. Ahogy a képen is látható, itt egy panelre szerelve megtalálható az összes alkotóelem: a vákuumcsövek, a keret, a tartály (160 l/100 l) és a folyamatos utántöltést biztosító jakab-szelepes utántöltő kistartály.
A rendszer a képen látható jakab-szelepes utántöltő kistartályig van hálózati nyomás alatt. A víz a tartályból gravitációs elven jut el a csapokhoz, és a szaniter kivezetésekig. A gravitációs elv miatt a kollektort a tetőszerkezetre kell rögzíteni. Amennyiben nem megoldható a megfelelő magasságban történő rögzítés, akkor kisteljesítményű keringetőszivattyú beiktatása javasolt a nyomásnövelés érdekében.
A rendszer üzembe helyezése rendkívül egyszerű és gond nélkül csatlakoztatható a már kiépített vízrendszerhez (bojlerok, kazánok). Ezekre rávezetve a már kiépített csővezetékeken jut el a melegvíz a felhasználási pontokig.
Érdekes tény hogy a csövek hengeres kialakítása miatt a rendszer hőgyűjtő felülete a többszöröse a hasonló méretű síkkolektoroknak. Ezzel magyarázható, hogy a GrünPower kollektorok télen sem fagynak el, sőt közel 40 °C-os vizet állítanak elő. A zavartalan téli üzemeltetéshez azonban szükséges a hidegvíz "betáp" cső gondos szigetelése, mivel ez a rész fagyveszélyes lehet mínusz 5-10 Celsius környékén. Amennyiben ez nem megoldható, a kollektorok decemberi-januári leeresztése javasolt.

Típusok:

100 literes, 11 csöves Aqua Special - bruttó 98.000 Ft, 2-3 fős háztartásokhoz

200 literes vízkapacitású, 18 csöves Aqua Premium Plus - bruttó 149.000 Ft, 4-6 fős háztartások

Több mint 300 viszonteladói pont országszerte.
Részletes lista a http://www.grunpower.hu/ weboldalon

Szalay Kft-GrünPower Technic
5310 Kisújszállás Mikes u. 14.
(06-30) 210-1111
info@grunpower.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Norvég elektromos fűtés megoldás

Az elmúlt időszakok gáz ár változásai miatt egyre nagyobb figyelmet kapnak az alternatív fűtés megoldások. Cégünk világszerte ismert norvég gyártók fűtéstechnikai megoldásaival kínál komplett,...


Hővisszanyerős szellőztetés

A napjainkban épült házakban, lakásokban, irodákban, már elengedhetetlen a szellőztetőrendszer. Nem a falazat hőszigetelése miatt van erre szükség, hanem a jól záródó nyílászáróknak...