Teraszbútorok

2009-10-09 17:31:54 |

Itt a jó idő a szabadságok, kellemes esti időzések ideje a friss levegőn. Tulajdonképpen nem kell ehhez sok minden csak pár kényelmes ülőbútor és pár jó ötlet.

A nádtetővel fedett étkező a lehető legegyszerűbb, ezért lesz természetbe olvadó és környezethez igazodó. A hosszú asztal és a négy támla nélküli pad a népi hagyományokat idézi. A kényelmet esetleg pár ülőpárnával fokozhatjuk, de tarka színekkel elrontanánk a hangulatot.

Az összecsukható asztal és székek a téli időszak tárolási problémáit oldják meg. Ókori székformát idéző finom ívek jellemzik a bútort. A garnitúra és a nyugágy is nagyon egyszerű. A háttérből csak a vörös párnák emelkednek ki, és mivel csak ezt az egy erős színt használták, nem vált idegenné e visszafogott környezettől.

Ez a nagyon is mai terasz a "boldog békeidőket" idézi. A két háború közötti nagypolgári villák teraszaira emlékeztet. A fonott bútorok finom ívei, a kék és a fehér párnák üdesége, virágtartók és a kisasztalok sok érdekes részlete, mind otthonos és kifinomult légkört áraszt.

A családi ház udvari frontján kialakított rejtett terasz békés ebédek és vidám bulik színtere is egyben. Érdekessége az üveglapos, strapabíró kovácsoltvas étkezőasztal, "minek nem árt se nap, se szél". A fal elé állított cserepes citrus valódi itáliai hangulatot teremt. Hűsítő a háromcsobogós medence, amibe pálmák mellé aranyhalakat is telepíthetnek.

Ezen a teraszon úgy hoztak létre étkezőt, hogy nem ruháztak be drága kerti garnitúrába. A deszkából rótt öreg asztal mellé többféle széket állítottak, melyekről a festéket visszamarták. Így láthatóvá vált az eredeti faanyag. A terítés finom szépsége és színei teszik tökéletessé a légkört.

A rattan bútorokra emlékeztető műanyag borítású kerti garnitúra nagyon jól tűri az időjárás viszontagságait. Az egyszerű vonalvezetés ellenére sem rideg a terasz. A sűrűrácsú árnyékvetők és az elemek közé helyezett zöld növények szép ritmusa pihentető látvány. A sötétbarna színt üdévé teszik az asztal terítékei.

A csodálatos kert szinte bármilyen bútornak megfelelő háttér lenne, de ez az együttes méltó a környezetéhez. A remekvonalú sötétbarna asztal és a hosszúszoknyás, finomszövésű támlásszék eltérő anyaguk és színük ellenére is harmonikus egységet alkot.

Hosszú évek óta nem veszítettek népszerűségükből az állítható magasságú nyugágyak. Az alukeretes vászonhuzatos elődeikre már alig emlékszünk. A mai tikfából vagy vörösfenyőből, esetleg akácból készült, párnázattal komfortosított darabok nagyon kényelmesek. Kerekeken gurítva egyszerűen mozgathatók.

Ez a tetőterasz igazi különlegesség. Az egyszerű ágykeretre házilagos eszközökkel szerelt függönytartó keret a légies anyagokkal nagyon izgalmas. Szinte eszköztelen a tér kialakítása, színében és formájában egyaránt. Ami pedig mégis rafinálttá teszi az egészet az az empir szék és a lámpatartó indiai elefánt.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Draveczki Julianna

Címkék: teraszbútor, terasz

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

WPC anyagú teraszok tisztítása

Az egyre inkább alkalmazott WPC anyagú teraszok és egyéb padlójellegű burkolatok mondhatni szinte tisztítást nem igényelnek, ám azért a használatuk közben a felületük óhatatlanul elszennyeződik,...


Hőhídmentes erkélyek

Hőhidak olyan helyen fordulnak elő egy épületen, ahol magasabb hővezető képességű anyagok szakítják át az egyébként alacsony hővezető képességű külső épületelemet. Nevezhetjük ezeket az anyag által...