Teraszbútorok

2009-10-09 17:31:54 |

Itt a jó idő a szabadságok, kellemes esti időzések ideje a friss levegőn. Tulajdonképpen nem kell ehhez sok minden csak pár kényelmes ülőbútor és pár jó ötlet.

A nádtetővel fedett étkező a lehető legegyszerűbb, ezért lesz természetbe olvadó és környezethez igazodó. A hosszú asztal és a négy támla nélküli pad a népi hagyományokat idézi. A kényelmet esetleg pár ülőpárnával fokozhatjuk, de tarka színekkel elrontanánk a hangulatot.

Az összecsukható asztal és székek a téli időszak tárolási problémáit oldják meg. Ókori székformát idéző finom ívek jellemzik a bútort. A garnitúra és a nyugágy is nagyon egyszerű. A háttérből csak a vörös párnák emelkednek ki, és mivel csak ezt az egy erős színt használták, nem vált idegenné e visszafogott környezettől.

Ez a nagyon is mai terasz a "boldog békeidőket" idézi. A két háború közötti nagypolgári villák teraszaira emlékeztet. A fonott bútorok finom ívei, a kék és a fehér párnák üdesége, virágtartók és a kisasztalok sok érdekes részlete, mind otthonos és kifinomult légkört áraszt.

A családi ház udvari frontján kialakított rejtett terasz békés ebédek és vidám bulik színtere is egyben. Érdekessége az üveglapos, strapabíró kovácsoltvas étkezőasztal, "minek nem árt se nap, se szél". A fal elé állított cserepes citrus valódi itáliai hangulatot teremt. Hűsítő a háromcsobogós medence, amibe pálmák mellé aranyhalakat is telepíthetnek.

Ezen a teraszon úgy hoztak létre étkezőt, hogy nem ruháztak be drága kerti garnitúrába. A deszkából rótt öreg asztal mellé többféle széket állítottak, melyekről a festéket visszamarták. Így láthatóvá vált az eredeti faanyag. A terítés finom szépsége és színei teszik tökéletessé a légkört.

A rattan bútorokra emlékeztető műanyag borítású kerti garnitúra nagyon jól tűri az időjárás viszontagságait. Az egyszerű vonalvezetés ellenére sem rideg a terasz. A sűrűrácsú árnyékvetők és az elemek közé helyezett zöld növények szép ritmusa pihentető látvány. A sötétbarna színt üdévé teszik az asztal terítékei.

A csodálatos kert szinte bármilyen bútornak megfelelő háttér lenne, de ez az együttes méltó a környezetéhez. A remekvonalú sötétbarna asztal és a hosszúszoknyás, finomszövésű támlásszék eltérő anyaguk és színük ellenére is harmonikus egységet alkot.

Hosszú évek óta nem veszítettek népszerűségükből az állítható magasságú nyugágyak. Az alukeretes vászonhuzatos elődeikre már alig emlékszünk. A mai tikfából vagy vörösfenyőből, esetleg akácból készült, párnázattal komfortosított darabok nagyon kényelmesek. Kerekeken gurítva egyszerűen mozgathatók.

Ez a tetőterasz igazi különlegesség. Az egyszerű ágykeretre házilagos eszközökkel szerelt függönytartó keret a légies anyagokkal nagyon izgalmas. Szinte eszköztelen a tér kialakítása, színében és formájában egyaránt. Ami pedig mégis rafinálttá teszi az egészet az az empir szék és a lámpatartó indiai elefánt.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Draveczki Julianna

Címkék: teraszbútor, terasz

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Növénysarok

A hőmérséklet csökkenésével egyre kevesebb időt tudunk a szabadban tölteni, és hozzá kell szoknunk, hogy a pihentető kertben üldögélés helyett erre a közeljövőben már csak bent lesz...


Erkélykorlátok

Az erkélyek teraszkorlátai nemcsak biztonsági célokat szolgálnak, hanem e mellett esztétikailag is igazodnak az épületek egyedi jellegéhez. Az újabbak igényes szakipari termékek, amelyek külső...