Konyhai fémrácsok

2009-09-30 17:27:25 |

Napjaink konyhabútorai magas színvonalú esztétikai és funkcionális igényeket elégítenek ki, melyben jelentős szerepük van a beépíthető fémrácsoknak. Ezek két csoportra oszthatók: külső és belső fémrácsokra.

A külső fémrácsokat az alsó és felső szekrényelemek közé szerelik, és rendeltetésük az alapvető konyhai műveletek segítésére irányul, az alapanyagok előkészítésétől a tálalásig. A leggyakrabban használt külső fémrácsok a fémrúd garnitúrákra akasztható konyhai eszköz tartók; fedőtartók, papírtörlő tartók, fűszertartók, palack és-pohártartók. A munkahely komfortját olyan termékekkel is fokozhatjuk, mint a szakácskönyv tartó vagy az edényszárító. A felsorolt rácsok mindegyike 16 mm átmérőjű, különböző hosszúságú rudakra szerelhető, melyeket speciális kialakítású bilincsekkel rögzítünk a falra.
A külső rácsok másik fontos csoportja az ún. térbe állítható oszlopos rendszer, melynek alapját a 30 vagy 50mm átmérőjű függőleges oszlopok alkotják, melyekre a különböző formai kialakítású- és rendeltetésű fém- vagy üveg tálcák szerelhetők fel.

Fontos, hogy a külső rácsok egyben design elemek is, alapvetően befolyásolják a konyhabútor megjelenését, ennek megfelelően színben és formailag is igazodnak a bútor stílusához. Ennek megfelelően bizonyos típusok króm, arany vagy antikolt színekben egyaránt elérhetők a Forest Hungary Kft. kínálatában.
A belső fémrácsok a szekrénytest belsejében helyezkednek el, elsődleges feladatuk a konyhai eszközök és hűtést nem igénylő élelmiszerek gyors és kényelmes elérhetőségének és az optimális helykihasználásnak a biztosítása. A legkisebb elemektől - szélességük 150mm - a legnagyobbakig, melyeket kamrapolc vasalásnak hívunk, az összes szekrénymérethez kaphatók megfelelő méretű, kihúzó szerkezettel ellátott vasalatok. Mélységük a szekrénytest mélységéhez illeszkedik. Lehetnek előlaptartósak is, azaz a fiókelőt vagy ajtót közvetlenül fel tudjuk szerelni a rácsra.

Korunk követelményeinek megfelelően a rácsok önbehúzós és csillapított működésű változatban is elérhetők. A nehezen kihasználható terű sarokszekrények is komfortossá tehetők a kihúzható sarokvasalatok, vagy az ún. forgókosarak segítségével. A felsőszekrényekbe a fentiektől eltérő méretű- és rendeltetésű fémrácsok kerülnek, a felsőszekrények funkcióinak megfelelően. A legjellemzőbbek az edénycsepegtető garnitúrák, melyeket leggyakrabban a mosogatós elemek, illetve a mosogató gép felett helyeznek el.
A fémrácsok rendkívül széles kínálata lehetővé teszi, hogy több praktikumot, új esztétikai elemeket vigyünk készülő konyhabútorunkba, vagy akár utólag is növeljük a már meglévő szekrények komfortját.

Bővebb információ:
Forest Hungary Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock János u. 90/a
Telefon: (06-92) 507 800
Fax: (06-92) 507 890
info@foresteu.com
www.foresteu.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fémrácsok fürdőszobákba

A fürdőszobákban ma már könnyen beszerezhetők a praktikus és e mellett dekoratív kiegészítőkből összeállítható, egyöntetű hatású tárolók együttese. A mosdószekrények ugyan nagyon divatosak és...


Öntözés hatékonyan, csepegtetve

Az öntözésnek számos módja van – árasztó, esőztető stb. –, ám a mikro öntözési módok, köztük a csepegtető öntözés hatékonysága és takarékossága miatt kitűnik a többi közül. Egyetlen hátránya az...