Automatikus redőnyök időzítővel és érzékelőkkel

Spóroljon a fűtési költségen automatikus redőnyökkel

2010-12-03 22:24:30 | Módosítva: 2010-12-08 22:05:04

Nem kell minden nap új trükköket kipróbálnia ahhoz, hogy a téli fűtésszámlájának összegét lecsökkentse. Elegendő a meglévő redőnyöket motoros működtetésűvé alakítani, és időzítővel vagy érzékelőkkel kiegészíteni. A többit elvégzi az automatika.

Az időkapcsolóval ellátott motoros redőny télen, az esti órákban magától lezár, még abban az esetben is, ha senki nem tartózkodik otthon. Így a zárt redőny hozzájárul az ablakok jobb hőszigeteléséhez, illetve az alacsonyabb hőveszteséghez. Minden teljesen magától működik, a redőnyöket nem kell kézileg működtetni. Reggelente, az első napfényt szintén az automatikus redőny engedi be, így a helyiséget a beáramló napfény melege is fűti.

Az időzítővel ellátott redőnyhöz fényérzékelő csatlakoztatható, amely segítségével nyáron a redőny hőpajzsként viselkedik, kivédve a Nap melegét, csökkentve a légkondícionáló költségét. Télen a hő- és fényérzékelő együttes működése lehetőséget biztosít, hogy a Nap energiáját az épület természetes fűtésére használja.

A motoros működtetésre való átalakítás költsége hamar megtérül. Az automatikával ellátott rendszer használata átlagos családi ház esetében az energiaköltségek megtakarításával néhány év alatt megtérül. Emellett ez a megoldás nagyobb biztonságot, kényelmet biztosít, mindemellett növeli az ingatlan értékét.

A www.somfy.hu oldalon megtalálható a termékek részletes leírása.

Somfy Kft.
1103 Budapest, Gyömrői út 105.
Tel.: +361- 814-5120
www.somfy.hu, www.kapumotor.hu
info@somfy.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szellőztetéssel a penész ellen

Miért fontos a szellőztetés? Hogyan akadályozható meg a lakás penészesedése? A műanyag ablaktól penészes lesz a lakás? Ezek a leggyakrabban feltett kérdések, amikor a lakó először szembesül a...


Szellőztessünk, de hogyan?

Az egészséges élet elképzelhetetlen friss levegő nélkül. Ezt zárt helyiségben is biztosítanunk kell, ha jó közérzettel szeretnénk dolgozni, pihenni. Az egyre tökéletesebb szigetelések miatt a...