Automatikus redőnyök időzítővel és érzékelőkkel

Spóroljon a fűtési költségen automatikus redőnyökkel

2010-12-03 22:24:30 | Módosítva: 2010-12-08 22:05:04

Nem kell minden nap új trükköket kipróbálnia ahhoz, hogy a téli fűtésszámlájának összegét lecsökkentse. Elegendő a meglévő redőnyöket motoros működtetésűvé alakítani, és időzítővel vagy érzékelőkkel kiegészíteni. A többit elvégzi az automatika.

Az időkapcsolóval ellátott motoros redőny télen, az esti órákban magától lezár, még abban az esetben is, ha senki nem tartózkodik otthon. Így a zárt redőny hozzájárul az ablakok jobb hőszigeteléséhez, illetve az alacsonyabb hőveszteséghez. Minden teljesen magától működik, a redőnyöket nem kell kézileg működtetni. Reggelente, az első napfényt szintén az automatikus redőny engedi be, így a helyiséget a beáramló napfény melege is fűti.

Az időzítővel ellátott redőnyhöz fényérzékelő csatlakoztatható, amely segítségével nyáron a redőny hőpajzsként viselkedik, kivédve a Nap melegét, csökkentve a légkondícionáló költségét. Télen a hő- és fényérzékelő együttes működése lehetőséget biztosít, hogy a Nap energiáját az épület természetes fűtésére használja.

A motoros működtetésre való átalakítás költsége hamar megtérül. Az automatikával ellátott rendszer használata átlagos családi ház esetében az energiaköltségek megtakarításával néhány év alatt megtérül. Emellett ez a megoldás nagyobb biztonságot, kényelmet biztosít, mindemellett növeli az ingatlan értékét.

A www.somfy.hu oldalon megtalálható a termékek részletes leírása.

Somfy Kft.
1103 Budapest, Gyömrői út 105.
Tel.: +361- 814-5120
www.somfy.hu, www.kapumotor.hu
info@somfy.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Ablakmentés felsőfokon

A régebben épült belvárosi polgárházakat tehetős vevők számára, hosszúidőre tervezték. Anyílászárókat (ajtókat, ablakokat) is időtálló, tartós anyagból (pl.vörösfenyőből), igényes kézi munkával...


Komfort rádióhullámokkal

A déli hőségben maguktól leereszkedő redőnyök, a hol itt, holott felkapcsolódó világítás, amely a szabadság alatt azt alátszatot kelti, mintha otthon lenne valaki; fűtés, mely már amunkahelyről...